NAJNOVIJE TEHNOLOGIJE NA MAC-U!

Autor:

Zabava

19.01.2019

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Produkcija možda modernija i raskošnija od Eurosong-a, jedinstveni audio-vizuelni sistemi, šou koji će po prvi put kod nas objediniti live TV prenos i spektakl u najvećoj koncertnoj areni na ovim prostorima – sve to, i još mnogo više od toga je Music Awards Ceremony (MAC).

RepublikaFoto: Promo foto
Milenko Škarić

Prvu regionalnu dodelu muzičkih priznanja 29. januara u Štark Areni organizuje i producira nasa najveća produkcijska kuca, Skymusic. Kako očekujemo, biće dodeljeno više od 25 muzičkih priznanja, a specijalno osmišljene i režirane nastupe na MAC-u izvešće Bajaga i Instruktori, Željko Joksimović, Toni Cetinski, Massimo Savić, Jelena Rozga, Plavi orkestar, Stjepan Hauser(2Cellos), Sergej Ćetkovic, Emina Jahović, Marija Šerifović, Nataša Bekvalac i mnoge druge zvezde iz regiona.

Produkcija Skymusic najavljuje impozantnih 1000m2 LED ekrana, preko 1000 inteligentnih rasvetnih tela, a sve to biće okačeno na 400 motornih dizalica…a šta to zapravo znači, objašnjava Milenko Škarić, vlasnik Skymusic-a:

- Retko se čak i na turnejama najvećih svetskih zvezda postiže ovako visok nivo produkcije, a i Eurosong je, možda čak i prilično konzervativan u odnosu na ovo sto ćemo mi prikazati publici. Iznećemo sve naše “igračke”, odnosno produkcionu opremu, a donosimo i neke igračke koje su nam nedostajale iz inostranstva. Prevashodno pričamo o video i rasvetnim tehnologijama. Plastično rečeno - na standardne produkcije u Štark Areni instaliramo oko 100 motornih dizalica. Za potrebe ovog šoua koristimo preko 400! Eto, toliko je ovo veća produkcija od svega. Praktično nam je ovoga puta limit bio nosivost krovne konstrukcije Štark Arene. 

Na MAC-u će biti nekoliko bina, što je potpuno drugačije od svih  dosadašnjih dešavanja u Štark Areni, pa će i zvuk biti urađen na potpuno drugačiji način. Centralni sistem je već poznata Anya, sistem koji se sam prilagođava prostoru i daje optimalni zvuk na svakoj poziciji, ali biće postavljeno i značajno više zvučnih skupina kako bi publika imala pravi užitak.

- Anya sistem je već prošao sve najveće događaje - Exit festival, Beerfest kao i nekolicinu koncerata u Areni. I dalje je jedinstven u Evropi i jedino ga mi posedujemo - kaže Škarić.

Foto: Promo foto
Milenko Škarić

Svaki revijalni nastup specijalno je osmišljen i režiran, a Škarić ističe da se MAC šou priprema već više od godinu dana.

- U procesu učestvuje preko 300 ljudi: od producenata, režisera, stage designera, light designera, scenografa, scenarista, kostimografa, koreografa, stilista, snimatelja, tonaca, itd. Nikada veći tim nije sastavljen i nikada kompleksniji projekat nije rađen na ovim prostorima.

Jedan od osnovnih elemenata spektakla je to što će sve leteti i sve će biti pomerljivo i modularno. Škarić ne želi da otkriva sve detalje spektakla, ali naglašava jedan posebno važan aspekt ceremonije:

- MAC je kako događaj za publiku u Štark Areni, tako i TV spektakl koji uživo prenose televizije sa nacionalnom frekvencijom iz regiona. To su praktično dva događaja u jednom, ili čak tri ako uračunamo i Red Carpet ceremoniju. TV prenos zahteva potpuno drugačiji pristup od samog live nastupa. Ono što je interesantno za publiku je da će u Areni biti mnogo više nastupa nego na TV-u kako za vreme reklama tako i za vreme intervjua, tako da ko voli više muzike - treba da bude prisutan u Štark Areni.

Karte za MAC mogu se nabaviti na www.tickets.rs

Video 3D:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading