VRAĆA SE KORENIMA: Ceca radi nove pesme poput "Kad bi bio ranjen"

Zabava

16.08.2017

13:45 >> 13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša najveća folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović uveliko je počela sa pripremama za novi album, koji će imati totalno drugačiji zvuk od prethodna tri i podsećaće na pesme sa albuma na kojem se našao i hit "Kad bi bio ranjen". Naime, kako navode naši izvori bliski Ceci, na novom projektu koji će ugledati svetlost dana u junu sledeće godine radiće totalno novi saradnici, tekstopisci i kompozitori, a Ražnatovićka prvenstveno želi da se publika vrati pravom melosu i normalnim pesmama, kakve su bile nekada.

Foto: Promo foto
Svetlana Ražnatović

- Ceca je na prošlom CD radila čitavih šest meseci, bio je to njen 16. muzički album na kojem je imala deset pesama u saradnji sa Damirom Handanovićem, Marinom Tucaković, Bojanom Vasićem, ali sa svojom decom Anastasijom i Veljkom, koji su otpevali određene deonice. Iako je taj CD zabeležio neviđeni uspeh, Ceca je ipak prezasićena stilom koji svi sada furaju i forsiraju u svojim pesmama, pa je jednostavno poželela da snimi poput onog iz 1996. godine pod nazivom "Emotivna luda", koji je imao megahit pesmu "Kad bi bio ranjen", a koja i dan-danas živi na veseljima, u klubovima i diskotekama - priča za Srpski telegraf izvor blizak balkanskoj zvezdi. 

Ceca tradicionalno izdaje albume na svake dve godine, i to baš nekako oko svog rođendana, u junu, a ovo je prvi put u karijeri da nakon izlaska jednog započinje tako brzo sa potražnjom i preslušavanjem materijala za sledeći.

- Ceca je rešena da za svoju publiku snimi nove pesme koje će nositi u sebi njen prepoznatljivi stil, u kojima će dominirati njeni trileri i pesak u glasu, njoj su pesme koje gotovo svakodnevno preplavljuju naše tržište - iste, a i ne dopada joj se to što je svaka druga numera sa raznim emsijevima, di-džejevima, reperima. Ne, ona to jednostavno ne želi. Ceca hoće da njene pesme traju! Naravno da je ona ta koja može da promeni pravac na našoj sceni, ali će prvo početi od svojih pesama i spontano će uspeti da ga nametne - završava naš izvor.

Marina Tucaković, dugogodišnji Cecin saradnik, za Srpski telegraf potvrdila je naša saznanja o novom projektu folk dive:

- Tačno je da snima novi album, izbor pesama je u toku. Tek preslušava sve, za negde oko godinu dana bi trebalo da izađe CD.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Dragan Stojković Bosanac

Naš poznati aranžer, kompozitor i producent Dragan Stojković Bosanac slaže se sa tim da je Ceca neko ko diktira trendove kod nas i ko može da nametne novi, odnosno stari zvuk.

- Ceca diktira modu pevačku i muzičku jer je ona svojim materijalom postala vodilja za sledećih 20 materijala, a to se stiče iskustvom i godinama i pažljivim biranjem pesama. Ona je jedina koja može da vrati prave pesme u narod.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading