Podignuta optužnica: Toni Cetinski vozio prebrzo, pa usmrtio pešaka!

Autor:

Zabava

09.01.2019

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv Tonija Cetinskog (49) iz Rovinja podignuta je optužnica zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom, u novembru 2017. u Rovinju.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Toni Cetinski...

Naime, prema saopštenju pulskog Opštinskog državnog tužilaštva u kojem se ne navodi ime, okrivljenom se stavlja na teret da je 3. novembra 2017. oko 13.55 sati upravljao svojim vozilom u Pustoj ulici u Rovinju iz smera severoistoka prema jugozapadu protivno odredbama Zakona o sigurnosti saobraćaja.

- Dolaskom do nepreglednog oštrog zavoja ulevo, deo naseljene gradske jednosmerne ulice sa uslužnim i ugostiteljskim objektima u širem centru grada, gde je uska ulica vertikalno omeđena zidovima zgrada i bez trotoara. Tereti se da je vozilom ulazio u taj zavoj bez da se prethodno uverio može li tu radnju obaviti na siguran način po druge učesnike u saobraćaju. Takođe se tereti da brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom preprekom koju, u konkretnim uslovima, može predvideti, kao i svestan da takvom vožnjom u takvim uslovima može ugroziti sigurnost drugih učesnika u saobraćaju, a olako smatrajući da do štetnih posledica neće doći. Usled svega navedenog, okrivljeni se tereti da nije obratio pažnju na pešaka koji je ležao na ulici već je vozilom prešao iznad tela pešaka (1955.) koji je na leđima ležao narušenog zdravlja usled srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholisanom stanju te je smrtno stradao na mestu događaja - stoji u saopštenju.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Toni...

Podsetimo, u nesreći je preminuo Ibrahim Kevljanin (62) iz Rovinja, a Toni Cetinski je upravljao automobilom marke "mercedes" pulskih tablica.

Pešak je smrtno stradao, a opštinsko tužilaštvo u Puli optužnicu je podiglo zadnjeg dana prošle godine, te objavilo 8. januara na svojoj internet strani.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading