"Ceca mi je ukrala dve pesme, Arkan posle rata vratio njen dug"

Zabava

12.08.2017

18:53 >> 19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor za rokenrol Milić Vukašinović svoj život živi u skladu sa načelima kojih se oduvek pridržava. Dobra muzika, lepe žene, razvrat, alkohol i droga obeležili su mu mladost, a pojedinih poroka se ne odriče ni danas. Milić je za Srpski telegraf otkrio je pored dobrog roka stručnjak i za narodnu muziku, a dva velika hita Hanke Paldum koja je upravo on napisao Svetlana Ražnatović je uzela bez pitanja.

Milić Vukašinović nije mogao da se naljuti na Arkana

- Ja sam roker, a i otac narodne muzike! Malo ljudi zna da sam pesme Hanke Paldum "Volela sam, volela" i "Ja te volim" upravo ja napisao. Veliki hitovi su to, toliki da ih je i Ceca prepevala. To sve se desilo tokom rata, nije mi tražila dozvolu da uzme numere čiji sam autor. Ja sam bio u Sarajevu, a ona u Beogradu, nije tad ni bilo moguće da stupimo u kontakt. Kad se sve završilo, Arkan me je pozvao da dođem u Srbiju, da Ceci uradim ceo novi album. Tek tada su mi isplaćene te dve pesme.

Da li si za Svetlanu uradio neku pesmu?

- Da, autor sam numera "Ako te ona odbije" i "Sviće dan". Arkan je insistirao da uradim ceo album, ali kod Cece Marina drži primat. I za ove dve pesme su promenili tekst iako sam ja bio izričit da to ne dozvoljavam. Tucakovićka me je pozvala i rekla da treba tu malo da se doradi i izmeni nešto, ja se sa tim nisam složio i na tome je ostalo. Tek kad sam došao na promociju, shvatio sam da dogovor nije ispoštovan. Arkan me je sačekao na ulazu u "Interkontinental", zagrlio me i, dok smo hodali, otkrio da je muzika ostala ista, ali da je tekst promenjen. Šta sam mogao da uradim? Nisam se naljutio, jer je to ipak Arkan, a i pesme su kasnije postale veliki hitovi.

Ko je kriv za neslaganja između Cece i tebe?

- Marina je tu imala udela, uvek misli da su njene pesme najbolje, ali najbolje pesme pravi samo bog. On nam šalje inspiraciju da sve emocije izrazimo u ta tri minuta i melodijom i rečima, tako da je samo on na prvom mestu.

Muzikom se baviš odmalena, sećaš li se početaka?

- Imao sam 12 godina kad sam zasvirao prvi put. Brat je imao bend i falio im je bubnjar, a ja sam ritmično lupao po stolu. Poveo me je sa sobom i odmah su shvatili da će od mene biti nešto. Sa 13 godina su me zvali čudo od deteta, publika me je obožavala, nosili su me na rukama. Voleli su da sviram, a ja sam svirao zbog žena! Od malih nogu sam obožavao da budem okružen njima.

Koliki ti je bio prvi honorar i na šta si ga potrošio?

- Baš sa 12 godina sam i zaradio prve pare, 500 dinara je iznosio moj honorar, koji sam popio. Doduše, nisam sam, častio sam i društvo, a i žene neke. Tad sam počeo da pijem alkohol, čim sam zaradio svoj novac.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading