Brega konačno otkrio kako i gde je nastao legendarni hit "Kalašnjikov"!

Autor:

Zabava

05.12.2018

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati muzičar Goran Bregović gostovao je sinoć, u emisiji "Amidži šou", a voditelj Ognjen Amidžić pitao ga je kako je nastao legenedarni hit "Kalašnjikov".

RepublikaFoto: youtube.com/AmiG Show
Brega kod Amidžića u emisiji...

Brega je otkrio da je ova numera stvorena kada je on boravio u Vladičinom Hanu i to u kuhinji čuvenog majstora trube Slobodana Bobana Salijevića.

- Ja sam imao običaj da idem u Vladičin Han da radim. Povedem asistenta, instaliramo opremo i uzmemo celi sprat u hotelu u Vladičinom Hanu. I probali smo tako da radimo sa nekim mojim omiljenim muzičarima. Dole žive i Marković i Salijević... "Kalašnjikov", "Mesečina"...to je snimljeno u kuhinji kod Salijevića i sva sreća da nemaju miris te pesme, jer se kuvala ovčetina! - rekao je Brega kroz smeh i nastavio:

RepublikaFoto: youtube.com/AmiG Show
Bregović i Amidžić...

- Odakle ti reč "Kalašnjikov" da izbaciš? Je l' to tebi palo na pamet, je l' ti neko sa strane dobacio "bum, bum, bum"? - pitao je Ognjen.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Goran Bregović...

- Ne sećam se. Sedeo sam sa ćaletom i govorio mu reči na srpskom, on je prevodio na romski. A, onda, romski je mali jezik, većina stvari se rimuje. Tako da je lako urimovan. Ne mogu da se setim kako mi je na pamet pao kalašnjikov, a čini mi se da je to logično bilo. Toliko je bilo "bum, bum" u toj kuhinji - rekao je Bregović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading