Klonirali smo Čedinu karticu da izgleda kao da je u italiji! Novi transkripti razgovora špijuna MI-6 u Beogradu

Autor:

Vesti

07.11.2018

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Engleski i američki obaveštajci u Srbiji s Endruom Monktonom (MI-6) i Dejvidom Blekom (CIA) na čelu ne samo da su organizovali atentat na premijera Zorana Đinđića 12. marta 2003. već su imali spreman spisak za likvidaciju još 30 ljudi.

RepublikaFoto: Tanjug
Tanjug Čeda Jovanović se pojavljuje kao glavni akter jednog razgovora biznismena i Monktona

To se vidi iz transkripata razgovora koje je vodio Monkton uoči atentata i na sam dan zločina sa svojim glavnim saradnikom u Srbiji, biznismenom iz Surčina (delovao pod kodnim imenom Marko).

Krećemo sa operacijom "Mač", cilj je ukloniti sve prepreke: Ova dokumenta otkrivaju ko je ubio Đinđića!

Te razgovore, kao i veliki broj drugih, koje je Srpski telegraf objavljivao prethodnih dana, presrele su naše službe. Podsetimo, naš list objavio je transkripte iz kojih se jasno vidi da su i akciju "Sablja" osmislili strani obaveštajci, a planirali su je pod nazivom "Mač". 

 

 

Treći razgovor Monktona i Marka

(telefonski razgovor, 12. mart, oko 11 časova - manje od dva sata pred atentat)

Monkton: Rekao sam ti da se vidimo ubrzo (smeh).
Marko: Da, samo nisam očekivao da će biti ovako brzo.
Monkton: Kako stoje stvari? Šta je sa Čedom?
Marko: Dolazi. U ovom trenutku je već negde na pola puta do Beograda. Poslali smo specijalan avion po njega. Vrlo brzo će biti tu!
Monkton: Da li ste uradili sve... Pazi, on mora imati savršenu priču... On je u Italiji... Zvanično... To je vrlo bitno! Razumete! Niko ne sme da posumnja.
Marko: Naravno, ne brinite. Uradili smo sve što je potrebno. Vaši ljudi su uradili sjajnu stvar. Izgledaće kao da do sada nije napustio Italiju. Mi smo klonirali njegovu karticu, na koju će se javljati da izgleda kao da je još u Italiji. Znaš, kao da je na njihovoj mobilnoj mreži. Ako ga bude zvao Zoran ili neko iz Vlade ili stranke... Nebitno. On će za to vreme biti ovde. Mislim da je razumeo šta će se otprilike desiti.
Monkton: Nisam ni sumnjao, on je pametan momak. Pazi, on mora navodno iz Italije telefonom odmah da zatraži od svojih iz stranke i iz DOS uvođenje vanrednog stanja.
Marko: U redu. Biće tako. Razume on situaciju.

Sutra ekskluzivno u Srpskom telegrafu i na portalu Republika:

Razgovori američkog ambasadora i ministara u Vladi Srbije o ubistvu Đinđića

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading