MI-6 uz Đinđića planirao ubistvo još 30 Srba

Autor:

Vesti

07.11.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Engleski i američki obaveštajci u Srbiji s Endruom Monktonom (MI-6) i Dejvidom Blekom (CIA) na čelu ne samo da su organizovali atentat na premijera Zorana Đinđića 12. marta 2003. već su imali spreman spisak za likvidaciju još 30 ljudi.

RepublikaFoto: youtube.com/FondacijaDjindjic
Osim Zorana Đinđića još trideset meta imale su tajne službe

To se vidi iz transkripata razgovora koje je vodio Monkton uoči atentata i na sam dan zločina sa svojim glavnim saradnikom u Srbiji, biznismenom iz Surčina (delovao pod kodnim imenom Marko).

Te razgovore, kao i veliki broj drugih, koje je Srpski telegraf objavljivao prethodnih dana, presrele su naše službe.

Podsetimo, naš list objavio je transkripte iz kojih se jasno vidi da su i akciju "Sablja" osmislili strani obaveštajci, a planirali su je pod nazivom "Mač". Takođe, juče smo ekskluzivno preneli informacije iz pouzdanih obaveštajnih izvora o misterioznom dolasku tajnog tima engleskih specijalaca u Srbiji dan pred atentat.

Među njih 19 bio je i snajperista za kojeg se zna da se preziva Hil, koji je pucao na Đinđića. Po svemu sudeći, upravo on je ispalio famozni treći metak, o kome se mnogo govorilo i pisalo.

PROVINCIJU LAKŠE KONTROLISATI,
BEOGRAD MOŽE DA BUDE PROBLEM

Prvi razgovor Monktona i Marka
(11. mart uveče - noć pred atentat na Đinđića)

Marko: Takvu akciju ne odrađuju kurve ili neki prosečni operativci. Provući se pored obezbeđenja koje vas prati i ostalih mera zaštite. To je umetnost! Visokoobučeni profesionalci su u pitanju.
Monkton: Da, verovatno si u pravu. Ali to sada i nije bitno... Slušaj, predstoji akcija u kojoj morate i vi da uzmete učešće.
Marko: Znam. Već su me obavestili.
Monkton: Ovde u Beogradu očekujemo neke probleme. Provinciju je mnogo lakše kontrolisati nego Beograd. Ja ću biti van grada nekoliko dana, a možda i kraće, zavisi. Pa se onda vraćam. Jesi li se čuo sa Čedom? Da nije opet... Znaš (smeh).
Marko: Čuli smo se. On je u Italiji, navodno, nekim poslom. Valjda za ove. Dobar je on, samo mu treba neko da ga balansira i vodi.
Monkton: Ovde je sve mobilno. Javi mu da odmah dođe i da bude pored nas nekoliko dana. Obezbedi mu sve što treba. Trebaće nam sada.
Marko: Nema problema. Smatrajte to završenim. Još sutra ću ga dovesti ovde.
Monkton: Samo požuri, molim te.

Sutra ekskluzivno u Srpskom telegrafu i na portalu Republika: Razgovori američkog ambasadora i ministara u Vladi Srbije o ubistvu Đinđića

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading