Vojsku ćemo zatvoriti u kasarne, najveći problem će biti Legija: Ova dokumenta otkrivaju ko je ubio Đinđića!

Autor:

Vesti

03.11.2018

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strane obaveštajne službe, pre svega engleski MI-6 i američka CIA, i te kako su umešane u atentat na premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine. Ovakva saznanja direktno proizlaze iz transkripata razgovora dvojice obaveštajaca Endrjua Monktona (MI-6) i Dejvida Bleka (CIA) uoči ubistva i neposredno nakon toga.

Zoran Đinđić

Podsetimo, pre nekoliko dana Srpski telegraf je objavio tvrdnje bivšeg ministra i poznatog advokata Bože Prelevića, koji je bio akter sudskog procesa nakon ubistva Zorana Ðinđića, da su premijera Srbije likvidirale strane obaveštajne službe. On je tada rekao i da za to ima dokaze.

Iz razgovora koje su presrele srpske službe vidi se da su MI-6 i CIA planirale u Srbiji operaciju "Mač", kako su njihovi operativci pravili spiskove za hapšenja u akciji "Sablja", koja je usledila posle atentata, te zbog čega je Đinđić izgubio naklonost Zapada, pa su Amerikanci i Englezi morali da pređu na plan B i još mnogo toga...

Treći transkript

(8. mart 2003. godine - četiri dana pre atentata)

Monkton: Kako će Čedomir Jovanović prihvatiti uklanjanje svojih prijatelja? Neće mu biti lako jer mora da napravi zaokret od 180 stepeni. Treba preusmeriti i tokove trgovine drogom kad sklonimo ekipu iz Zemuna. Ne bi bilo loše da ovi iz Surčina preuzmu te poslove.

Blek: Sve će doći na svoje mesto kad se okonča ova delikatna operacija. Zamišljena je perfektno, a na nama je da je izvedemo kako treba. Svi će prihvatiti čišćenje političkih protivnika, u to ne treba imati sumnje. Vojska se mora u potpunosti izolovati iz ovih događaja.

M: Znamo li druge varijante akcije jer se mora na vreme predvideti. Vojsku ćemo lako zatvoriti po kasarnama, pošto su se mnogi oficiri već deklarisali za našu stranu, ali je velika nepoznanica Kula. "Crvene beretke" su dobro naoružane i trenirane. Legija je izgubio mesto komandanta jedinice, ali su njegovi koreni tu duboko među ljudstvom. Ne postoji formacija koja im se u Srbiji može suprotstaviti. Video sam i dosijee Legije i Maričića koje su radili naši stručnjaci, analiza ličnosti.

B: Da, radi se o opasnim ljudima, ali pomalo nedoraslim situaciji.

M: Kada sam razgovarao s Vilijamom Vokerom, uvek je isticao da je bio impresioniran ovom formacijom na terenu. Kaže da su dobri!

Milorad Ulemek Legija

B: On ih je video na Kosovu. Malo sam razmišljao o bazi Bondstil na Kosovu i, eventualno, sa bazama na Kopaoniku i Staroj planini. Kako bismo onda dominirali! U pravu su naši stratezi kad kažu da je Srbija ključ istoka.

M: Da, tako dobra zemlja na tako dobrom mestu. Ali, nažalost, sami su krivi. Najviše me pogodilo u Đinđićevom intervjuu u Banjaluci kada je rekao da mu smetaju česte posete naših ambasadora i ljudi iz obaveštajnih službi. A nije rekao da smo mi u Vladu Srbije uglavnom dolazili na poziv njegovih ministara. Mi smo im organizovali vlast i državu. Kakva nezahvalnost!

B: Bez nas bi stali za deset dana.

M: Mi smo im organizovali sve poslove. Policija i Državna bezbednost su reformisane pod našom kontrolom i sad sasvim pristojno funkcionišu. Dušan se u početku nije najbolje snalazio, ali je on jedini koji i sada sluša šta da radi. Ovi drugi su digli noseve i glume neke eksperte. Čeda je najgori od svih jer je previše otišao na drugu stranu.

NASTAVAK TRANSKRIPTA OBJAVIĆEMO U PONEDELJAK, 5. NOVEMBAR

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading