UBICA OPLJAČKAO MRTVU JELENU!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Analizom baznih stanica u Borči u vreme ubistva pevačice "Granda" Jelene Marjanović (33) otkriven je mobilni telefon za koji još nije utvrđeno kome pripada, saznaje Srpski telegraf. Prema rečima našeg izvora iz istrage, ne isključuje se mogućnost da je uređaj bio Jelenin i da ga je koristila u tajnosti, bez znanja supruga Zorana Marjanovića (40), kao i da ga je ubica odneo zajedno sa pevačicinom burmom!

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Leš nesrećne Jelene Marjanović

Kontrolisao ženu

- Analizom baznih stanica signal tog mobilnog telefona je registrovan 2. aprila 2016. posle podne na nasipu, u blizini mesta na kojem je sledećeg dana pronađeno Jelenino izmasakrirano telo. Međutim, otad se tom uređaju gubi svaki trag, pretpostavlja se da je uništen, pa je i dalje ostalo nepoznato kome pripada. Ukoliko bi se utvrdilo ko je vlasnik telefona, ta informacija bi svakako bila od koristi u istrazi - priča naš sagovornik.

Milosavljević: Podatak o telefonu uklapa se u moju priču da je reč o organizovanom zločinu

Kako dodaje, ubijena pevačica je imala više mobilnih telefona, a jedan od njih otkriven je tek godinu i po dana posle zločina, pa se proverava da li je Jelena eventualno koristila i ovaj uređaj.

- Pominjalo se da je Marjanović kontrolisao suprugu, javljao se na njen telefon, čitao poruke, pa nije isključeno da je nabavila telefon kako bi imala bar malo privatnosti. Baš zbog toga se veruje da je Jelena u vreme zločina uz sebe imala dva mobilna, kao i da je ubica posle napada zgrabio tajni uređaj kako bi prikrio tragove, a potom sa prsta mrtve pevačice ukrao i burmu - kaže naš izvor.

Advokat Nebojša Milosavljević smatra da je otkriće da je još neko u vreme zločina bio na nasipu vrlo značajno za istragu.

- Treba da se utvrdi koja osoba je bila na kritičnom mestu, s kim je komunicirala, kao i kakve su veze između te osobe i ubijene pevačice, da li su se poznavali i slično. Taj podatak se uklapa u priču koju pričam otpočetka, da se radi o organizovanom zločinu i da je više ljudi umešano u ubistvo - kaže Milosavljević.

RepublikaFoto: e-stock/K. MIHAJLOVIĆ
Zoran Marjanović po izlasku iz zatvora

Sve proveriti

On dodaje da postoji mogućnost da je reč o Jeleninom tajnom telefonu.

- Sve treba proveriti. Lako se može utvrditi komunikacija s tog telefona, a ako je ona bila vlasnik - s kim je komunicirala, da li je slala neke poruke... To je vrlo značajan podatak, ali me čudi da posle dve i po godine taj podatak ispliva - priča advokat.

Milosavljević objašnjava da ne treba isključiti ni mogućnost da je s telefonom u rukama nasipom prošao slučajni prolaznik koji nema veze s ovim slučajem i dodaje da ipak treba proveriti svaki detalj. I Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja (CFI), smatra da je neophodno ispitati sve što na bilo koji način ima veze s ubistvom pevačice.

- Taj telefon bi možda mogao da pomogne, a možda i ne. Sigurno se može utvrditi ko je vlasnik mobilnog ako je reč o postpejdu - kaže Šipka.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading