Policija zaplenila spise nakon ubistva advokata - TAJNA DOKUMENTA MAFIJE!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U potrazi za ubicama Dragoslava Miše Ognjanovića (57) policija je iz kancelarije čuvenog krivičara koji je zastupao Luku Bojovića, članove njegove porodice, ali i Bojovićevog saradnika Filipa Koraća zaplenila brojna tajna dokumenta od kojih sada strepi podzemlje!

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragoslav Ognjanović

Kupovali firme

Napadač je u Ognjanovića ispalio sedam hitaca, a kada je advokat pao, prišao mu je i ispalio još tri! U nastojanju da dođe do motiva ovog zločina policija je počela da češlja spise i dokumenta koja su pronađena u Ognjanovićevoj kancelariji. Prema rečima našeg izvora iz istrage, Ognjanović je godinama čuvao tajne ozloglašenih kriminalaca, a bio je upoznat i s njihovim poslovima i investicijama.

- On je bio upoznat sa svim dešavanjima u vezi s klijentima koje je zastupao. Tačno je znao šta se od imovine na koga vodi, koje firme su kupovali, kao i čime se bave oni i članovi njihovih porodica. Zbog posla kojim se bavio, Ognjanović se sastajao i sa ljudima bliskim Bojoviću, a u pojedinim procesima zastupao je i članove ozloglašenog crnogorskog "škaljarskog klana" koji su sarađivali s njim. Zbog svega toga pretpostavlja se da pronađena dokumenta mogu da zadaju udarac mafiji i raskrinkaju njihove poslove, pa je posle atentata na advokata nastala panika u krimi-krugovima - priča izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Nicović: Ognjanović je sigurno raspolagao podacima koji bi mogli da opterete Bojovićev klan

Marko Nicović, bivši šef beogradske policije, takođe smatra da je Ognjanović raspolagao dokumentima koja bi mogla da ugroze kako Bojovićev tako i suparnički klan.

RepublikaFoto: e-stock/J. JOVANOVIĆ
Mesto zločina

- Moguće je da se neki dokumenti odnose na Bojovićeve poslove i poslove njemu bliskih ljudi. Ako je bio njihov advokat, Ognjanović je sigurno raspolagao podacima i ko zna kakvim dokaznim papirima koji bi mogli da opterete taj klan, ali i suparnike. Ako se nađu dokumenta i te vrste, onda to može da bude uzrok ubistva. Advokate ne ubijaju, osim zbog nekih važnih razloga, jedan od njih je i to da poseduje nešto ili zna nešto što bi moglo da bude opasno za grupu koju brani ili neku suparničku grupu - kaže Nicović.

RepublikaFoto: Public
Luka Bojović

Predmeti u fasciklama

Božidar Spasić, bivši funkcioner DB, međutim, smatra da bi najveći deo tajnih dokumenata mogao da se odnosi na suđenje Slobodanu Miloševiću, kojeg je zastupao u Hagu.

- Neka od njih označena su kao poverljiva i verovatno ih je on imao u svojim predmetima i fasciklama. Moguće da postoje i neka privatna pisma koja je Ognjanović dobijao od Bojovića i ostalih koje je branio gde su mu nešto objašnjavali ili slično, pa je to nešto što naša javnost dosad nije znala i što on nije obelodanjivao - kaže Spasić.

Koga je Ognjanović zastupao
  • Slobodan Milošević, bivši predsednik Srbije
  • Mirjana Marković, Miloševićeva supruga
  • Đorđe Prelić, vođa navijača Partizana
  • Luka Bojović, vođa nekadašnjeg "zemunskog klana"
  • Filip Korać, Bojovićeva desna ruka
  • Anđelka Bojović, Lukina majka
  • članovi crnogorskog "škaljarskog klana"

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading