AMERIČKA "FOKA" UBIJALA MAFIJAŠE PO SRBIJI?

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki specijalac i pripadnik elitne jedinice "Foke" Danijel Dejvid Korbet, protiv koga je početkom juna podignuta optužnica zbog nedozvoljenog nošenja oružja, sumnjiči se za umešanost u likvidacije mafijaša u Srbiji, saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Danijel Korbet

Štek-stan

Korbet je uhapšen u štek-stanu u Beogradu 31. januara ove godine i kod njega je pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim serijskim brojem. Pored Korbeta, uhapšeni su i naši državljani N. V., N. P. i N. A. Kako naš list saznaje, postoje sumnje da je pištolj koji je zaplenjen prilikom hapšenja ovog specijalca korišćen za ubistva kriminalaca, zbog čega je naloženo dodatno balističko veštačenje.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
U nekim zločinima korišćena je "duga devetka"/Foto: Ilustracija

- Sumnja se da je pištolj CZ-99 korišćen u nekoj pucnjavi i da se tom prilikom zaglavio, pošto je oružje prilikom pronalaska bilo u neispravnom stanju. Takođe, na pištolju su uočeni i izvesni tragovi koji ukazuju na to da je bio popravljan - kaže izvor Srpskog telegrafa blizak istrazi.

Izvor: Na osnovu tragova sumnja se da je pištolj korišćen u skorije vreme

Tužilaštvo je zbog toga donelo naredbu, o čemu je Srpski telegraf nedavno pisao, da se obavi dopunsko balističko veštačenje koje će pokazati da li su na pištolju vršene neke izmene.

- Postoje vidne ogrebotine u predelu udarne igle, za koje se sumnja da su sveže. Zanimljivo je da se udarna igla pomera prilikom ispaljivanja metka, pa se zbog toga pretpostavlja da je pištolj korišćen u skorije vreme. Na pištolju su uočeni i tragovi sredstva za podmazivanje te se, po svemu sudeći, može zaključiti da je neispravan odnedavno - dodaje naš sagovornik.

Spasić: Ubacio se u podzemlje

Bivši visoki funkcioner Državne bezbednosti (DB) Božidar Spasić kaže za Srpski telegraf da na našoj teritoriji nije boravio opasniji čovek od Korbeta.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Božidar Spasić

- Marinci koji su napustili specijalne jedinice su jedni od najobučenijih ubica na svetu. Ovakav kalibar ubice nije viđen kod nas, sem možda pojedinih muslimanskih terorista. Rekao bih da se ovaj američki specijalac ovde spremao za ozbiljan atentat, jer je u pitanju vrhunski likvidator. Ipak, postoji mogućnost i da se ubacio u pojedine kriminalne grupe i ne isključujem da je učestvovao u nekim njihovim operacijama, a sve to kako bi stekao što bolju poziciju za atentat. I, naravno, kako bi ga mafija nakon toga izvela iz zemlje - dodaje Spasić.

Ipak, advokati optuženog Amerikanca brane se time da Korbet nije znao da mu za neispravan pištolj treba dozvola.

- U odgovoru na optužnicu navodi se da nema dokaza da je Korbet koristio pomenuti pištolj i da on nije znao da mu za isti treba dozvola, pošto je bio pokvaren. Takođe, navodi se i da je prilikom hapšenja kod sebe imao oružje jer ga je navodno nosio na popravku i da nema dokaza da je pištolj prilikom kupovine bio ispravan - kaže naš izvor.

Jurili Bin Ladena

Dejvid Korbet je, prema pisanjima medija, zaposlen u firmi "Rejven militari", čiji je suvlasnik Džek Futlik, bivši specijalni asistent nekadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Osama bin Laden

Uhapšeni Amerikanac tokom karijere bio je pripadnik specijalne jedinice američkih marinaca "Foke", i to elitne jedinice Tima 6, koja je učestvovala u likvidaciji Osame bin Ladena, inače vođe ozloglašene grupe Al Kaida, 2011. godine. "Foke" uglavnom sprovode tajne antiterorističke operacije.

MISTERIOZNI PIŠTOLJ

* Izbrisan serijski broj
* Pištolj imao izbrisan serijski broj
* Ogrebotine na udarnoj igli sveže
* Sumnja se da je korišćen u skorije vreme
* Zatečen u neispravnom stanju
* Veruje se da se zaglavio prilikom pucnjave

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading