(FOTO) EVO ŠTA SE DEŠAVALO PO IZLASKU ZORANA MARJANOVIĆA IZ PRITVORA

Autor: T. MILOVANOVIĆ - B. KNEŽEVIĆ

Vesti

13.07.2018

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Marjanović, osumnjičen za ubistvo supruge Jelene, izašao je juče nešto pre 17 sati iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu, u kojem je bio skoro deset meseci, od hapšenja 15. septembra prošle godine. On je pušten da se brani sa slobode pošto mu je juče Apelacioni sud u Beogradu ukinuo pritvor, ali i dalje ostaje osumnjičen za ubistvo supruge do pravosnažne odluke suda o osnovanosti optužnice koja ga tereti za svirepo ubistvo supruge.

RepublikaFoto: e-stock/K. MIHAJLOVIĆ
Zoran Marjanović po dolasku u porodičnu kuću u Borči

Mahnuo čuvarima

Marjanovića je ispred zatvora nije sačekao niko od članova porodice, već je po njega došao advokat Stefan Jokić, s kojim se srdačno pozdravio i izljubio. Zoran je u ruci nosio crnu kesu u kojoj su najverovatnije bile njegove lične stvari, a prilikom izlaska iz zatvora se okrenuo, nasmejao i mahnuo čuvarima. On nakon skoro deset meseci provedenih iza rešetaka izgleda znatno drugačije nego što ga javnost pamti pre pritvora jer je glavu skoro obrijao. Nije želeo da daje izjave za medije, već je sa osmehom ušao u automobil i uputio se sa advokatom u pravcu Borče.

Foto: e-stock/K. MIHAJLOVIĆ

U međuvremenu, ispred porodičnog doma Marjanovića se najpre pojavio Zoranov sin iz prvog brata Uroš, koji je u kuću doveo kumu Veru. Čim se automobil u kojem je Zoran bio zaustavio u Kosovopoljskoj ulici, iz kuće Marjanovića izletela je cela porodica.

Foto: e-stock/K. MIHAJLOVIĆ

- Najpre je izleteo sin Uroš, koji se zaleteo u Zoranov zagrljaj, a potom i ćerkica Jana. Mala Jana neko vreme nije puštala oca. Prizor je bio prilično emotivan - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Zarić: Policija da nastavi potragu za ubicom

- Apelacioni sud je samo potvrdio ono što smo očekivali. Logičan sled je da se odustane od optužnice zato što nema osnova sumnje da je Zoran ubio Jelenu. Zanima me da li će policija nastaviti da traga za ubicom. Mi ćemo napisati žalbu i tražiti da se obustavi postupak - rekao je Miško Zarić.

Zorana su ispred dočekali i otac Vladimir, majka Zorica i kuma Vera. Uroš je uzeo Zoranove stvari i uneo ih u kuću, a desetak minuta nakon što je Zoran stigao, automobilom je došao i brat Miloš, koji je odmah ušao u kuću kako bi se pozdravio sa bratom. Iz kuće Marjanovića niko od porodice nije želeo da daje izjave.

Foto: e-stock/K. MIHAJLOVIĆ
Zoran Marjanović u zagrljaju sa ćerkom Janom i sinom Urošem

Srećan zbog odluke

- Krivični postupak i dalje traje protiv njega. Nama je danas dostavljena optužnica i mi ćemo uputiti odgovor na nju. Videćemo da li će Viši sud biti stanovišta da ne postoji sumnja da je Zoran učinio krivično delo koje mu se stavlja na teret, što se realno može i očekivati. Postupak je malo sad relaksiran iz razloga što se Zoran nalazi na slobodi. Očekujem da sud postavi Više javno tužilaštvo na mesto gde jeste, da se protiv nevinih ljudi ne mogu voditi postupci jer će to neko da plaća. Zoran je svakako srećan zbog odluke - rekao je juče advokat Stefan Jokić.

RepublikaFoto: e-stock/K. MIHAJLOVIĆ

ČINJENICE

* Zoran uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva
* I pre toga bio je privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza
* Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Marjanović je negirao da je ubio suprugu
* Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao u TV rijalitiju

Nova optužnica

Više javno tužilaštvo u Beogradu je nakon dopune istrage podiglo novu optužnicu protiv Zorana Marjanovića, kojom ga tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016. I novom optužnicom, koja još nije potvrđena, Marjanović se tereti za isto krivično delo - teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

RepublikaFoto: e-stock/K. MIHAJLOVIĆ
Zoran Marjanović prilikom izlaska iz zatvora

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading