EKSKLUZIVNA DOKUMENTA: Čelnik SPS krojio spisak za ubistva mafijaša!

Autor:

Vesti

04.07.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miladin Suvajdžić (Đura Mutavi) znao je sve tajne "zemunskog klana". Nakon ubistva Zorana Đinđića, kada je Suvajdžić uhapšen, otvorila se Pandorina kutija.

Nikola Šainović

Srpski telegraf juče je preneo prvi deo njegovog iskaza u policiji (govorio je nekoliko sati u prisustvu tužioca i advokata) koji se odnosio na sam atentat na premijera. Danas objavljujemo ono što je Đura Mutavi ispričao o otmicama i ubistvima iza kojih su stajali "zemunci".

 

 

U iskazu koji je dao detaljno je govorio i o tome kako je nekadašnji srpski premijer i visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije molio Dušana Spasojevića da ne ubije Šljuku. Suvajdžić je ispričao i da su Šainović i Šljukina majka bili u ljubavnoj vezi.

2. Bacili 5.000.000 evra u vodu, pa plivali za kešom

Učestvovao sam u praćenju Milije Babovića, ali poslednjih dana pred otmicu nisam. Iz priča u Šilerovoj saznao sam da su rekli Babovićevom vozaču da legne na zemlju držeći upereno oružje u njega. Babović im je nudio 200.000 maraka odmah, a oni su mu se smejali. Naravno da su nosili maske na licu.

Odveli su ga u Vilovo, u jednu kuću, a Spasojević je rekao Kaliniću da se lepo ponaša prema njemu jer ovaj ima puno para i nije tamo neki klošar. Oni su to bukvalno shvatili, pa su mu dali i da čita novine i na kraju im se odvezao i pobegao.

 

 

Znam da su ga oni uhvatili, da su pucali dok su ga jurili, znam da su ga pretukli, strašno su ga pretukli. Onda su ga odveli do jedne šume blizu Krčedina. Dušan je bio strašno ljut, vikao je na Kalinića. Meni su dali zadatak da nađem novu kuću da ga smestimo.

Znam da je u to vreme uzeto pola planiranog novca. Znam da je Dušan tražio da prva rata para bude bačena u neku vodu i, koliko sam čuo, neko je plivao za novac. Ono što sam ja čuo bilo je 5.000.000 evra u prvoj rati.

Znam da su snimali Babovića na kasetu kasetofona, neki mali kasetofon, da je on govorio svojoj porodici i prijateljima da se ispoštuju zahtevi, a on nije znao koliko se para traži.

4. Bombaški napad na DS

Poznato mi je, i to sve iz priče u Šilerovoj, da je bomba koja je bačena na prostorije Demokratske stranke Srbije u Beogradu bačena od strane Jurišić Milana Jureta i Dušana Krsmanovića. Pričalo se posle u Šilerovoj, Dušan je govorio, a i ova dvojica o tom bacanju bombe. Oni su sami potvrđivali da su to uradili, Dušan je govorio da je bombu bacio da bi se napravio još dublji razdor između stranke Koštunice i stranke Đinđića. Dušan je govorio da je potrebno da se taj razdor između tih stranaka produbi da bi on kasnije mogao lakše da vidi ko će biti jači.

Foto: facebook.com/Zatvorske Priče

Mogu da kažem da sam Bracanovića, a to je jedna punija osoba, ne mnogo visok, viđao više puta u Šilerovoj, ja sa tim čovekom se nikada nisam upoznao, ali sam čuo da je to Bracanović, oni su ga zvali Debeli, čuo sam da je on neki funkcioner u Državnoj bezbednosti. I pričalo se da su se oni sastajali, Dušan je to pričao, ali niko od nas tome nije prisustvovao.

Znam da su Bajić, Luković, Kum, Vlada Budala, Vlada Japanac koristili kokain.

Nekoliko dana posle atentata, dok sam bio u Putincima sa Dušanom, Kumom i Bagzijem, tu smo saznali da je uhapšen Leo. Dušan je govorio da je verovatno uhapšen zbog toga što je bio ... na Vuka Draškovića u Budvi. Taj Leo je iz JSO i bio je u obezbeđenju Dušanovom.

Na kraju mogu da kažem da je ova grupa Dušana Spasojevića bukvalno imala veze u svim ... države, u policiji, sudstvu, politici, čak i u Vojsci. Znam, i to me je uvek čudilo ... su oni srećni i veseli kada se vrate sa neke likvidacije.

Funkcioner SPS pregovarač iz Rambujea

- bivši premijer Srbije i potpredsednik Vlade Jugoslavije
- član glavnog odbora SPS, a nekadašnji član izvršnog odbora stranke i njen potpredsednik
- bio jedan od srpskih predstavnika u pregovorima u Rambujeu februara 1999.
- Haškom sudu predao se maja 2003, a na privremenu slobodu do početka suđenja pušten aprila 2005.
- Hag ga u februaru 2009. osudio na 22 godine zatvora
- U avgustu 2015. pušten na slobodu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading