EKSKLUZIVNO, DOKUMENTI OTKRIVAJU: Tajni snimak o ubistvu Arkana

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Likvidacija Željka Ražnatovića Arkana u hotelu "Interkontinental" u januaru 2000. godine i dalje je obavijena velom tajne iako je od tada prošlo više od 18 godina. Sudski proces je okončan, neki akteri su u zatvoru (Dragan Nikolić Gagi), drugi su mrtvi (Miki Đuričić), treći i dalje nedostupni pravdi (Dobrosav Gavrić), ali ni izdaleka nije rasvetljeno ko je ubistvo organizovao, koji je motiv, ko je sve učestvovao...

Željko Ražnatović

Dokumenta koja danas objavljujemo bacaju neko sasvim novo svetlo na ceo događaj...

1

DA LI NAS JE IZDAO ONAJ MALI ĆELAVI?

Izvor: Prisluškivani razgovor Dugog Lainovića i Skoleta

U ponovnom razgovoru sa Skoletom, Lainović je rezigniran pošto ga je kum iz Beograda (koji ima dobre veze u policiji) obavestio da je u potpunosti snimljen dogovor u "Hajatu" između predmeta (Lainović - prim. aut.) i Skoleta o Arkanovoj likvidaciji.

Skole se takođe iznenadio i pita da li ih je snimio "onaj mali ćelavi", što Lainović potvrđuje i iznosi da je taj materijal predat MUP, o čemu ih je obavestio čovek iz policije. Lainović ističe da je podatak siguran jer ne zna kako bi taj čovek (iz policije) uopšte znao za njihov dogovor ukoliko to nije doznao u "firmi".

RepublikaFoto: ST/I. JOVANOV
Branislav Lainović Dugi

Skole potvrđuje da su u neprilici i predlaže da se nađu u Beogradu i da se dogovore sa Guglom (advokat Branislav Gugl - prim. aut.), što predmet prihvata.

2

PRIVOĐENJE LAINOVIĆA I HITAN POZIV SKOLETU

Izvor: Službena beleška

Naš sasvim pouzdan izvor nam je preneo da je Lainović priveden 9. marta od SUP Novi Sad na informativni razgovor u vezi sa ubistvom Željka Ražnatovića. Odmah nakon izlaska (proveo tri i po sata na razgovoru) Lainović se javio Skoletu, kojem je rekao da su ga ispitivali u vezi sa činjenicama oko Arkanovog ubistva, kao i Skoletovoj umešanosti. Zaključili su da se što pre moraju naći, dogovoriti o detaljima, a onda preko svojih prijatelja iz sredstava informisanja okrenuti sve na svoju vodenicu.

3

HAPŠENJE LEKARA IZ LOZNICE KOJI JE TREBALO DA OPERIŠE GAVRIĆA

Izvor: Službena beleška

Naš pouzdan izvor nam je preneo razgovor između Lainovića i Zorana Uskokovića, koji su vodili 29. februara (mesec i po nakon Arkanovog ubistva - prim. aut.). Lainović objašnjava da je odlučeno da se uhapsi lekar iz Loznice koji je bio pripremljen da operiše Gavrića (lice osumnjičeno za ubistvo Ražnatovića). Navodno je taj lekar bio obavešten o događaju u "Interkontinentalu" i bio je pripremljen za prihvat Gavrića, kome je savetovano da se prijavi na lažno ime.

Takođe je lekar organizovao da se nakon operacije Gavrić skloni dok potere ne prođu. Skole se izvlači i kaže da on ne poznaje tog lekara, tako da ne zna gde da mu pošalje poruku da bi izbegao hapšenje. Na to mu Lainović objašnjava da mu samo prenosi informacije o tome šta se događa, da bude u toku, a ne da reaguje "jer ti nemaš ni o čemu veze pošto si van toga". Skole shvata i zahvaljuje se.

4

USKOKOVIĆ DOLAZI DA SVE RAZJASNI

Izvor: Službena beleška

Lainović je, želeći da razjasni, naveo da se ne radi o toj vrsti sukoba, već bi Skole, ako je potrebno, mogao doći da sve razjasni oko Željkovog ubistva. Sagovornik za koga predmet kaže da jeste kriminalac, ali je častan čovek, mu je navodno tada rekao da nijednog trenutka nije za Skoleta rekao da je ubio ovog ili onog jer o tome ne želi ni da razmišlja pošto o tome, po njemu, treba drugi da vode računa.

Lainović uporno pokušava Skoletu da pojasni ovog sagovornika posredno ga ubeđujući da prihvati kontakt.

5

POLICIJA DAJE ROK OD 10 DANA PRE RASPISIVANJA POTERNICE

Izvor: Službena beleška

Naš sasvim pouzdan izvor nam je preneo da se Lainoviću javilo lice iz Beograda koje se predstavlja kao Kum. Kum mu je rekao da je proverio za poternicu oko lica koja su osumnjičena za organizaciju i ubistvo Željka Ražnatovića. Istakao je da je podatke dobio od lica na koje ga je uputio Lainović, tako da neće pominjati imena, ali će sve precizno govoriti, tako da ga predmet može lako shvatiti.

U vezi toga Kum mu kaže da je za prvo lice, Skoleta, odlučeno da se da rok od 10 dana, pošto je Skole obećao da će doći na dogovor i u tom roku za njim neće biti izdata nikakva poternica, a nakon toga će početi papirološki da se traži i šalje. Kum se nudi da Velikom - Skoletu - ovde omogući kontakt u tom roku, ali mu Lainović ništa ne kaže, već samo ponavlja da je razumeo.

6

DUGI PRAVI LAŽNE PAPIRE ZA RAŽNATOVIĆEVE UBICE

Izvor: Službena beleška

Odlučio se za dve varijante. Prva, kod svog pouzdanog čoveka u zemlji, kojem bi pasoš odneo kući, ali bi prekrio ime i broj, i da sedi kod njega dok se sve ne završi (izveštaj je o tome kako Dugi Lainović pokušava da napravi lažna dokumenta Arkanovim ubicama - op. aut.). To bi moglo da se završi do subote, a onda bi preostalo samo da im pouzdan čovek u inostranstvu udari ulazni pečat, tako da bi imali čist pasoš za legalno kretanje. Druga solucija im je da sve pravi u inostranstvu, a to bi morali da čekaju pet-šest dana.

Pošto mu je sagovornik prepustio da sam odluči, Lainović mu kaže da će najverovatnije ići na domaću varijantu jer ima pasoš koji važi još pet meseci, sa neograničenim brojem boravaka, vlasništvo jednog radnika, besprekornog, bez saobraćajnog prekršaja, a nakon pet meseci bi izmislili nešto novo.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading