Otkrivena istina o ubistvu Kneleta - ARKAN KRVAVO OSVETIO KNEŽEVIĆA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U drugom nastavku ekskluzivnog serijala Srpski telegraf objavljuje dokumente (službene beleške, izjave svedoka, transkripti prisluškivanih razgovora) koji rasvetljavaju ubistvo Aleksandra Kneževića Kneleta.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Aleksandar Knežević Knele

Žestoki momak sa Voždovca koji je za kratko vreme postao jedan od najviđenijih likova beogradskog podzemlja ubijen je u apartmanu 331 hotela "Hajat" 28. oktobra 1992. godine. Zvanično, ubistvo nikad nije dobilo epilog, ali se iz onoga što danas objavljujemo jasno vidi da je policija znala ko ga je počinio.

Posebno je zanimljivo da se u kriminalnim krugovima pričalo o tome da je jedan visoki funkcioner MUP Srbije štitio Kneletovog ubicu, što se takođe može videti u dokumentima koje objavljujemo. Ipak, možete pročitati i da se Kneževićev ubica nije naživeo posle toga i ko mu se osvetio zbog likvidacije u "Hajatu".

PUCAO MIŠA KOJI JE

RANIJE UBIO 20 LJUDI

Izvor: Beleška o prisluškivanom razgovoru

Dana 21. 12. 2011. godine u 22.24, Grbović Slobodana je najverovatnije slučajno pozvao Dragan N. iz Beograda. Slobodan je Dragana nekoliko puta oslovio imenom, pokušavajući da započne razgovor, međutim, Dragan ga nije čuo, već je sa osobama sa kojima se nalazio u društvu razgovarao o Slobodanu, kao i drugim licima iz kriminalnog podzemlja.

Sledi deo razgovora o našim kriminalcima u Nemačkoj, a onda Dragan priča ljudima sa kojima je u društvu (dok Slobodan sve vreme sluša) o ubistvu Kneleta:

- Nakon toga, Dragan je izneo da je on sa Radetom (Rade Ćaldović Ćenta, prim. aut.) zajedno odrastao i da je Rade iz njegovog stana izašao u noći kad je ubijen. Zatim je naveo da su on i Ćenta iz CZ izvadili Mišu (Cvetinović Miša) kada je ubio Kneleta, dok je u CZ bio Ćira Čitaković zvani Debeli. Na kraju, Dragan je naveo da je Miša bio zlikovac neopevani i da je na području Beograda ubio 20 ljudi, a da je i pored toga s njim bio u dobrim odnosima i da ga je često posećivao. Nakon što je Dragan pomenuo da je Mišu ubio Arkan, Slobodan je prekinuo razgovor.

Željko Ražnatović Arkan

ĆENTA DAO SVOJ KOLT 45 DA

SE IZ NJEGA PUCA U KNEŽEVIĆA

Izvor: Službena beleška

Trlajić (Bata Trlaja, op. aut.) navodi izvesne Luku i Mišu, za koje je pomenuo da su Giškini puleni, istakavši da Miša za poslednjih nekoliko godina ima jedno ubistvo i desetak teških ranjavanja, ali da zbog mnogo para i jakih leđa nije odgovarao. Sumnjajući da su pomenuta lica u sprezi sa sistemom, Trlaja navodi detalje Kneletovog ubistva, za koje je Miša odgovoran.

RepublikaFoto: twitter.com/DukoMijatovi
Bata Trlaja

Po rečima Trlaje, Miša i Knele su došli u konflikt zbog džipa koji je Knele prisvojio. Kako posredovanje Gorana Vukovića nije uspelo, Miša je došao kod Kneleta u hotel da se navodno sporazumeju oko kola. Kada su ušli u Kneletovu sobu, Miša ga je na prepad ubio sleđa, pucajući iz Ćentinog kolta 45. Trlaja navodi da je indikativno da je nakon kraće istrage Miša pušten iz pritvora i da je sada u Frankfurtu. Pri tome, kako Trlaja navodi, treba imati u vidu da je Miša Ćentin zet, a ovaj odličan prijatelj sa Hadžom, zamenikom MUP Republike Srbije. To po Trlajinom mišljenju objašnjava zašto su kamere u "Hajatu" na dan ubistva bile isključene.

KNELE PREDOSETIO: JA SAM

SLEDEĆI POSLE BELOG I GIŠKE

Izvor: Službena beleška posle pogibije Đorđa Božovića Giške

Prema našim saznanjima, očekuje se da u Beograd na sahranu dođu između ostalih i Boris Petkov Bugarin, jedna od najbliskijih veza Božovića, koji se nakon učešća u ubistvu Ranka Rubežića nalazi u bekstvu. Raspolažemo podatkom da je na Petkova pokušan atentat kada mu je automobil tokom vožnje izrešetan sa dva rafala, kao i da će usled toga biti izuzetno obazriv, naoružan i pancir-košuljom. U pratnji Petkova tokom boravka u Beogradu biće Aleksandar Knežević Knele. On je veoma bliska veza pokojnog Božovića, za koga postojeća saznanja ukazuju da je uključen u nezakonite manipulacije ukradenim automobilima. Knežević sumnja da bi on, nakon Belog i Giške, mogao da bude potencijalna meta.

RepublikaFoto: intagram.com/legendedevedesetih
Giška

U toku prepodneva 16. 9. 1991. u Beograd je iz Švedske doputovao Komnen Joksimović Joksa, vlasnik lanca kockarnica i jedna od bliskih veza Božovića. Raspolažemo saznanjem da Joksimović namerava da stupi u kontakt sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, koji se trenutno nalazi u Beogradu. Ražnatović je u toku prepodneva 16. 9. 1991. boravio duže u stanu Milene Božović iako sa njenim sinom Giškom od povratka iz pritvora u Hrvatskoj nije održavao kontakte.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading