BIVŠI SAJEVAC, HAPŠEN JER SE VRZMAO OKO VUČIĆEVE KUĆE: Evo ko je Siniša Milić, brutalno likvidirani saradnik Filipa Koraća

Autor: Republika

Vesti

19.06.2018

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siniša Milić (48), koji je brutalno likvidiran na Autokomandi, kada je eksplodirala bomba postavljena pod njegov džip tojotu, od ranije je poznat policiji. U žižu javnosti dospeo je u novembru 2015, kada je uhapšen jer je pratio tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: e-stock/I. DOBRIČIĆ
Mesto zločina: Autokomanda

- On je priveden nakon što je primećen kako osmatra Vučićevu kuću. Milić je tad čak osam puta u jednom danu uhvaćen u blizini adrese na kojoj sadašnji predsednik živi s porodicom. Nakon hapšenja, on je više puta menjao iskaz, a jednom je čak rekao i da to radi "za nečiji račun" - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Pun dosije

To, međutim, nije bio jedini put kada je Milić hapšen. Naime, zbog sumnjivih dela i veza s crnogorskim klanovima, privođen je i u avgustu 2013.

- On je tada u policijskih krugovima bio označen kao telohranitelj Luke Đurovića, vođe "barske grupe", koja je poznata po tome da je blisko sarađivala sa klanom Luke Bojovića. Samo mesec dana nakon što je Milić proteran iz Crne Gore, Đurović je poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Kotora. Nije isključeno da je Milićevo ubistvo samo nastavak krvavih obračuna zavađenih klanova koji su se u proteklih godinu dana preselili iz Crne Gore u Beograd - navodi naš izvor.

Ko je Milić
- hapšen jer se vrzmao oko Vučićeve kuće
- bio pripadnik policije Republike Srpske
- bivši pripadnik SAJ
- radio kao obezbeđenje

Podsetimo, Siniša Milić (48), inače bivši pripadnik SAJ i član krimi-grupe Filipa Koraća, desne ruke Luke Bojovića, poginuo je eksploziji automobila u pokretu na Autokomandi u Beogradu. Nepoznati napadači, za kojima se traga, postavili su bombu pod Milićev džip tojotu, a on je u mukama podlegao povredama nekoliko minuta posle detonacije.

Motiv zločina zasad nije utvrđen, a proverava se da li je Milić eventualno likvidiran u ratu "škaljaraca" i "kavčana". Ubijeni je sarađivao s Koraćem, koji je inače blizak "škaljarskom klanu", pa se utvrđuje da li je reč o osveti suprotstavljene grupe.

- Muškarac je stajao na semaforu i čekao da se upali zeleno svetlo kad je odjeknula eksplozija! Detonacija je bila tolika jaka da su hauba i vrata odleteli u vazduh, a vozač je i dalje bio živ. Vrištao je i trzao gornjim delom tela, bilo je jezivo! Radnici JKP koji su se zatekli iza raznetog automobila odmah su izleteli iz vozila kako bi mu pomogli. Međutim, prolaznici su ih iz straha od ponovnih eksplozija sprečili u toj nameri - priča potreseni očevidac.

Podlegao povredama

Milić je nekoliko minuta kasnije podlegao povredama.

- Hitna pomoć je stigla bukvalno za dva minuta pošto se nalazila u blizini i prevozila starijeg čoveka. Starca su izneli iz ambulantnih kola kako bi muškarcu pružili pomoć, ali njemu spasa, nažalost, nije bilo - dodaje očevidac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading