DODIKU SKIDA GLAVU 40 BRITANSKIH SPECIJALACA!

Autor:

Vesti

11.06.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bosanski lonac" opet potpaljuju Britanci, koji su napravili obaveštajni obruč oko Milorada Dodika. Naime, 40 vojnika specijalaca London je poslao u Sarajevo pravdajući taj potez željom da izbori za članove Predsedništva Bosne i Hercegovine, koji se održavaju u oktobru, a na kojima se kandidovao i Dodik, preteknu "regularano".

RepublikaFoto: Tanjug
RASKRINKANI Britanski list Tajms otkrio plan Londona

Aktuelni predsednik Republike Srpske ocenio je akciju Londona kao upad u RS, dok stručnjaci sagovornici Srpskog telegrafa ističu da ovim London udara i na Srbiju, kojoj će ruke biti vezane što zbog kosovskog pitanja, što zbog dobrih odnosa sa Rusijom (pogledaj okvir).

PRVA FAZA

Detalje tajne operacije u kojoj se planira dolazak 40 vojnika koji bi u sklopu misije EU i NATO u BiH trebalo da se bore protiv Rusa obelodanio je britanski list Tajms, dok je Gavin Vilijamson, sekretar za odbranu Velike Britanije, otklonio svaku sumnju kada je u pitanju zadatak koji su dobili britanski specijalci.

- Britanski plan je da se izazove sukob Srbije sa geopolitičkim prijateljima i bratskim državama - Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost

- Bavimo se većom posvećenošću Bosni i Hercegovini kako se približavaju predstojeći opšti izbori da osiguramo zapravo da budu slobodni i pošteni izbori - naveo je Vilijamson.

S druge strane, britanska ambasada u Sarajevu pokušala je da prikrije prave razloge, navodeći da je Velika Britanija samo odgovorila na zahtev operativnog komandanta Eufora za upućivanje dodatnih vojnika.

Istovremeno, mediji uveliko pišu o ofanzivi britanskih agenata koja podrazumeva da se javnim kompromitovanjem aktuelnog lidera RS i njegove ideje vojne neutralnosti stvore uslovi za slabljenje "ruskih akcija" u našem regionu i okretanje BiH ka NATO. Prvu fazu dobro isplaniranog udara na Dodika gledamo ovih dana i u formi protesta grupe "Pravda za Davida" u Banjaluci, koji diskretno dobijaju političku boju i sve više se udaljavaju od izvornog saosećanja sa ocem tragično nastradalog dečaka.

ZASTRAŠIVANJE SRBA

Prvi čovek RS osudio je mešanje Londona u unutrašnja pitanja njegove države.

- Ako je neko sa nivoa BiH to tražio, moraće da objasni zašto to radi. Republici Srpskoj to ne treba niti su njeni organi to tražili. Ako je to samostalno urađeno od Britanaca, onda je to samo njihova akcija i to je mešanje u unutrašnje stvari. To je akt koji se može graničiti sa upadom u ovu zemlju - rekao je Dodik za Srpski telegraf.

Stručnjaka za bezbednost Dževada Galijaševića, međutim, najviše plaši refleksija britanskog udara na Srbiju jer Beograd iz svojih razloga mora ostati na međunarodnom principu teritorijalne nedeljivosti imajući u vidu Kosovo.

7. OKTOBRA ODRŽAVAJU SE OPŠTI IZBORI U BIH, MEĐU KOJIMA SU I IZBORI ZA ČLANOVE PREDSEDNIŠTVA

- Suština britanskog plana je da se izazove sukob Srbije sa geopolitičkim prijateljima i bratskim državama kako bi lakše upravljali njome i rasparčali je - ocenjuje Galijašević.

Novi kontingent britanskih vojnih specijalaca je tu, ističe, da napravi pritisak i zastraši srpski narod.

- Prisustvo britanskih tajnih službi u BiH nije novina jer je oko 450 specijalaca od januara stacionirano i deluje u BiH - navodi Galijašević i dodaje kako je britanska javnost obmanjena da se oni u Banjaluci bore protiv Rusije, s kojom su drastično zaoštrili odnose u slučaju "Skripalj".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading