PRETI MU 6 MESECI ZATVORA: MIKIJA HAPSE U ZADRUZI!

Autor: Goran MITROVIĆ - Dušan LUKIĆ

Vesti

18.05.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvedočeni nasilnik Miki Đuričić ponovo udara, zbog čega bi pravo iz rijalitija mogao da produži u zatvor!

RepublikaFoto: youtube.com/Zadruga Official
Miki Đuričić

Pčelar iz Kupinova opet je, po ko zna koji put, ispoljio grubijansku prirodu napadom na drugog takmičara u rijaliti-programu "Zadruga". On je šakom u glavu udario novinara Milana Miloševića. Zbog ovog teškog incidenta, a s obzirom na to da godinama bije ljude u TV programima, za šta je već bio uslovno osuđivan, gotovo je izvesno da će završiti iza rešetaka.

Napad na Miloševića dogodio se juče ujutru. Kamere su jasno zabeležile kako korpulentni Đuričić iz sve snage udara novinara, kojem su od udarca spale naočare za sunce. Taj snimak poslužiće, bez sumnje, i kao dokaz na sudu.

Psihoterapeut Milivojević: Očigledno je reč o osobi koja ne ume da kontroliše impulse

KRATAK FITILJ

Sve je počelo kada je Milošević Đuričiću rekao da se svađa sa svima koji ne misle isto kao on i onda se s njima sprda. Ovo je Mikija razbesnelo, pa se Miloševiću privukao iza leđa, sačekao nekoliko trenutaka, a onda ga udario šakom u glavu.

RepublikaFoto: youtube.com/Zadruga Official
Miki udara Milana

- Za ovaj udarac sad idem kući - rekao je Milan i krenuo da se pakuje, dok mu je Miki dobacio da je "udarac trebalo da dobije još pre pola godine jer je kvaran".

Đuričić je inače odavno poznat po kratkom fitilju i mnogobrojnim incidentima. Pokazao je u više navrata da je spreman da bije svakog ko mu se zameri, a zatvor je do sada čudom izbegao.

Advokat Vujačić: Ako neko u kratkom periodu ponovi dva ista krivična dela, onda joj se ne može odrediti uslovna kazna

U februaru 2016. Đuričić je za napad na pevača Ivana Gavrilovića u rijalitiju "Maldivi" osuđen po nagodbi s tužilaštvom na zatvor od šest meseci, uslovno dve godine. Sada je imao sreću da mu je taj rok provere od dve godine istekao pre tri meseca jer da nije, automatski bi bila aktivirana zatvorska kazna za prethodni napad, pošto je ponovo počinio isto delo za koje je osuđen. Plus, sudilo bi mu se i za novi fizički nasrtaj.

Inače, u raznim rijalitijima gledaoci su mogli da vide mnogobrojne Mikijeve svađe sa muškim i ženskim učesnicima, udaranje u zid, staklo ili vrata, a u nekoliko navrata pokušavao je i da pobegne iz rijalitija. Još od prvog pojavljivanja u "Velikom bratu", Đuričić se hvalio da je u svađi sa ocem, sa kojim se, kako je otkrio, i potuče, a u tom formatu pokušano je i njihovo mirenje.

6 meseci minimalna zatvorska kazna koja preti Đuričiću

Ovakvo ponašanje koje se stalno ponavlja pred kamerama je za svaku osudu, saglasni su u izjavama za Srpski telegraf stručnjaci koji poručuju da je zbog dugog nasilničkog staža Mikija vreme da prevaspita zatvor. Psihoterapeut Zoran Milivojević napominje da je Đuričić "lak na ruci jer misli da će ga tako svi slušati":

- Očigledno je reč o osobi koja ne ume da kontroliše impulse. Uslovna kazna je delovala neko vreme, ali se po njenom isteku takva osoba vraća starom ponašanju jer više nema strah od kazne. Ponaša se kao alfa-mužjak, da svima predoči da je najjači ili najluđi.

RepublikaFoto: Promo foto
Milan Milošević

TUŽILAC NA POTEZU

Milivojevićev kolega Uroš Rajaković poručuje da fizičko nasilje neminovno ima dalekosežne posledice i na psihu velikog broja ljudi:

- Kao neko ko radi sa žrtvama znam da je fizičko nasilje samo jedna dimenzija problema koji imaju ovakve osobe. Scene koje se prenose preko TV, koje ljudi gledaju uživo, ostavljaju traume na veliki broj osoba, a ne samo na žrtvu. Đuričić je dokazao da je destruktivan po sebe i okruženje, ali je dovoljno pametan da kalkuliše kada i kako će da udari.

5.000 evra i direktna nominacija za izbacivanje kazna koju je "Zadruga" odredila za Mikija

Advokat Svetozar Vujačić smatra da se Đuričić ovog puta ne može izvući sa uslovnom kaznom:

- U ovom slučaju nadležno je Treće osnovno javno tužilaštvo. Treba da mu se u sudskom postupku izrekne znatno veća kazna nego što je bila prethodna jer očigledno da ona nije na njega uticala. Po zakonu, nova kazna mora da bude veća. Ako osoba u kratkom periodu ponovi dva ista krivična dela, onda joj se ne može odrediti uslovna kazna ponovo.

Duga lista Đuričićevih incidenata u rijalitijima
- U septembru 2013. u "Farmi" pretukao pevača Marka Vanilu
- Istog meseca, u istom rijalitiju, Đuričić potegao ciglu na rediteljku i glumicu Jelenu Golubović
- U julu 2015. nasrnuo na pevača Ivana Gavrilovića u "Maldivima", izudarao ga i bacio na trpezarijski sto
- U novembru 2015. u "Parovima" ispesničio Željka Stojanovića zato što je ovaj plesao sa njegovom tadašnjom devojkom
- U januaru 2016. u "Parovima" pesnicama tukao Nenada Marinkovića Gastoza zbog toga što je on branio svoju devojku od Mikijevih uvreda
- U oktobru 2017. kaskadera Uroša Ćertića ispesničio prilikom jedne svađe, nakon čega je ovaj napustio rijaliti
- U novembru 2017. uhvatio za vrat Marka Miljkovića
- U januaru 2018. žestoko pretukao folk pevača Lepog Miću
- U aprilu 2018. trudnici Miljani Kulić se unosio u lice i zamalo fizički nasrnuo na nju

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Katarina

18.05.2018 09:11

Mikija treba izbaciti iako je planiran za prvu nagradu.

Odgovori 13 3
Suzana

18.05.2018 09:43

Milanov posao je takav da mora da zna sve u svakom momentu,toliko mi je juce bilo tesko sto ga je ova majmuncina udarila,jer je i sam rekao (Milan)da se plasi batina jer je zlostavljan kao dete od strane svog oca,treba ovo debelo smece izbaciti napolje i u zatvor!Pravda za Milana ❤

Odgovori 10 2
sale

18.05.2018 17:16

Ako ovaj siledjija dobije ijednu nagradu jednostavno prestajemn da gledam bilo koji Pinkov kanal i brisem ih iz memorije tva bice bruka ako do toga dodje