AMERIČKI GENERAL UBIJAO SVEDOKE HARADINAJEVIH ZLOČINA

Autor:

Vesti

07.02.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki general Stiven Šuk, koji je na Kosovu bio zamenik šefa Unmika, direktno je odgovoran što su likvidirani gotovo svi svedoci u haškom procesu protiv Ramuša Haradinaja, zbog čega je ovaj krvnik, sada premijer Kosova, i oslobođen.

RepublikaFoto: facebook.com/RamushHaradinajOfficial
Ramuš Haradinaj

Šokantne detalje o prljavom američkom generalu otkrio je ekspert nemačke vlade Martin Hajperc, koji je boravio na Kosovu kao finansijski ekspert u zvaničnoj misiji Civilne kancelarije. On je o svemu što je video na KiM objavio knjigu "Makijato diplomatija - Kosovo, mrtvi ugao Evrope", u kojoj, između ostalog, ukazuje i na spregu pojedinih međunarodnih zvaničnika i kosovskih mafijaša koji su preuzeli vladavinu tom državom.

PREKINUTA ISTRAGA

Kako Hajperc piše, informacije o generalu Šuku dobio je od visokog komesara UN iz Badena.

- Bivši američki general Stiven Šuk, a sada jedan od najviše rangiranih ljudi ovde u Unmiku, ima poveći kriminalni dosije i usko je povezan sa ovdašnjom elitom. Pored sebe uvek ima dve-tri zgodne devojke sa Kosova. On je odao imena krunskih svedoka protiv Haradinaja, koji su posle toga ubijeni. Mom poznaniku je rekao da čovek mora nekog da skloni s puta ako to odgovara višim instancama - prenosi Hajperc podatke do kojih je došao.

General Šuk: Čovek mora nekog da skloni s puta ako to odgovara višim instancama

Nakon ovog šokantnog otkrića postaje jasno zašto su gotovo svi svedoci protiv Haradinaja, njih gotovo 30, jedan za drugim likvidirani iako su neki od njih čak imali i zaštitu i krili su ih pod lažnim imenima. Surovo su ubijani i članovi njihovih porodica.

Ko je Stiven Šuk

- Rođen 1953. u Mičigenu

- Na mesto zamenika šefa UnmikA došao posle vojne službe u BiH (Sfor) i na Kosovu (Kfor)

- Dve godine bio predstavnik NATO u Sarajevu, dve godine proveo u Bondstilu

- Vraćen u Ameriku pre isteka mandata, krajem 2007, bez zvaničnog objašnjenja

Ko je Martin Hajperc

- Na Kosovu organizovao privredno i finansijsko odeljenje Međunarodne civilne kancelarije

- Savetnik u nemačkom ministarstvu odbrane i investicionoj banci u Luksemburgu

- Zamenik šefa administracije ministra finansija Volfganga Šojblea

- Lični savetnik Žan-Kloda Junkera

Kada je 2007. godine Šuk napustio Kosovo, pre kraja mandata (do sada se samo nagađalo o razlozima i šuškalo da to ima veze sa korupcijom i spregom s mafijašima), više nije preostao niko ko bi posvedočio o zverstvima koje je sadašnji premijer Kosova počinio u uniformi OVK. Godinu dana kasnije on je oslobođen u Hagu, tri godine nakon što se dobrovoljno predao Tribunalu.

Marija Đorić, stručnjak za bezbednost

Skandalozno je da se na desetine svedoka ubiju, a da potencijalni ratni zločinac prođe nekažnjeno. Time se ponižavaju ne samo nevine žrtve već i međunarodno pravo

Ljuban Karan, potpukovnik u penziji

Verujem da je Nemac izneo istinu o tajnoj ulozi američkog generala Stivena Šuka, koji to sigurno nije radio na svoju ruku, nego po instrukcijama neke moćne službe

Boris Malagurski, novinar

Ako je Šuk odavao podatke o svedocima, vidimo da Amerikanci ne prezaju ni od potpisivanja smrtnih presuda samo da bi osigurali svoje finansijske i geopolitičke interese

Izveštaj o svemu ovome i Šukovoj umešanosti navodno je napravila i nemačka obaveštajna služba, međutim, očigledno je cela priča zataškana zarad viših interesa - nezavisnog Kosova pod američkim protektoratom. Šuk se kasnije ipak vratio na Kosovo, gle čuda, kao savetnik Hašima Tačija i Haradinajeve partije.

SISTEMSKA KORUPCIJA

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun za Srpski telegraf potvrđuje da su Albanci sistematski korumpirali međunarodne zvaničnike i da je do sada trebalo ispitati ulogu generala Stivena Šuka u likvidacijama.

Drecun: Albanci su međunarodnim zvaničnicima davali novac, drogu, nameštali im prostitutke, neke su i oženili

- To je radila Tačijeva ilegalna obaveštajna služba ŠIK, kojom rukovodi Kadri Veselji. Oni su mnoge međunarodne zvaničnike pridobijali da rade u njihovu korist na taj način što su im davali novac, drogu, nameštali im prostitutke, neke su i oženili. Poznate su i orgije koje su mnogi međunarodni zvaničnici pravili na Kosovu vikendom, to su bile žurke pune droge i prostitutki. Epilog je bio da su oni potom otkrivali imena svedoka, koji su nestajali ili bili ubijani - kaže Drecun.

Ovo su neke od likvidacija svedoka protiv Haradinaja
2001. Ismet Musaj ubijen neposredno pred početak suđenja grupi za slučaj "Dukađini" u Prištini
2002.

Sadik Murići ubijen iz vatrenog oružja u Peći

Veselj Murići likvidiran iz automata

Bekim Mustafa i Avni Eljazaj ubijeni vatrenim oružjem

Smailj Hardaraj ubijen iz vatrenog oružja u zasedi u mestu Vitomirica kod Peći

2003.

Tahir Zemaj (ubijeni i sin Enis i brat Hasan) likvidiran u zasedi u Peći

Iljir Seljimaj i supruga njegovog brata Ferida ubijeni vatrenim oružjem u zasedi u Peći

Sabahete Toljaj i Isuf Hakljaj, pripadnici KPS, ubijeni u zasedi

2005.

Sadik Musaj ubijen iz pištolja

Ðeljadin Musaj ubijen vatrenim oružjem u zasedi kod benzinske pumpe kod Peći

2007.

Kujtim Beriša stradao u Podgorici u misterioznoj saobraćajnoj nesreći

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading