DUGO ČUVANA TAJNA ISPLIVALA IZ MRAČNOG PODZEMLJA! Čuvar CZ-a obelodanio: Ljubu Zemunca su tukli po smenama pa terali da puzi na drugi sprat

Autor: Sofija AĆIMOVIĆ

Vesti

04.05.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jordan Antonić, nekadašnji čuvar u Centralnom zatvoru u Beogradu, otvorio je dušu i otkrio tajne najvećih srpskih mafijaša koji su kraće ili duže boravili iza rešetaka u ustanovi koju je on obezbeđivao.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/yputube.com/printscreen/ilustracija
Ljuba Zemunac

Antonić je gostovao u emisiji "Goli život", koju vodi i uređuje Milomir Marić. Srpski telegraf prenosi šta je sve otkrio o Ljubomiru Magašu (Ljuba Zemunac), Goranu Vukoviću Majmunu, Dušanu Spasojeviću Šiptaru, vođi "zemunskog klana", Đorđu Božoviću Giški...

Magaš uzeo na sebe silovanje koje je počinio pevač Bora Spužić Kvaka

Ljuba Zemunac je bio u zatvoru u dva navrata. Prvo 1973, nakon silovanja. Tad je bio u istrazi, pustili su ga i pobegao je u Nemačku. Onda su ga 1976. deportovali iz Nemačke. Javljeno nam je da se ide da se pokupi Ljuba Zemunac. Otišao je moj kolega Coki. Ljubu su dovele njihove zelene kobre, sav je bio u lancima, toliko je bio opasan za tu nemačku policiju.

RepublikaFoto: youtube.com/AlLu Co.
Ljuba Zemunac

Tada je Ljuba smešten isto gde je bio i Arkan, u kecu. Jedan naš kolega je sve te velike face ponižavao. Nazivao je Zemunca klošarom, lopužom. I jednog jutra otvorio je onu špijunku, to je 20 sa 20 centimetara, ono gde se stavlja hleb u šest ujutru i svi moraju da ustanu da uzmu hleb, zabranjeno je spavanje. Kolega je proturio glavu i rekao: "Gde je Ljuba klošar", a ovaj ga nokautira, napenali ga tako da mu odmah izbije dva-tri zuba. Kreće intervencija ostalih kolega, bio je jedan Marko Crni, to su ljudi od 120 kilograma, njih četvorica su njega tukli, ali toliko je on bio tvrdoglav da je stojeći izdržavao jedno vreme, pa se oni iznerviraju što ne pada i tuku ga još više. Kada je pao na pod, onda su ga tukli nemilice i prebili mu i noge i ruke.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Bora Spužić Kvaka

Naredili su da mu sakupi svoje lične stvari i to se veže u ćebe, mašnicama i kaže mu taj Marko Crni: "Ljubo, kupi prnje i u samicu", a on ne može da ustane. Ovaj mu kaže da zine, Ljuba zine, nabiju mu ćošak zavežljaja u usta da stegne zubima. On stegne, puzi i tako je dva sprata puzao, ali nije ispustio svoje stvari. I u samici je bio vezan 30 dana, može da dođe ko hoće i da ga bije u samici. Jedna smena ulazi jedan po jedan, pa ga biju. To su radili kad im neko udari kolegu. Drugi put je doveden u zatvor iz Spuža, tada smo čuli dolazi Ljuba, preuzeo je silovanje, ali nije on silovao, nego pokojni Bora Spužić Kvaka. Ljuba uzeo na sebe delo pošto je njega puno voleo, verovatno je to istina. Majka Rosa mu je bila tu zbog poseta da ne bi išao u Crnu Goru, on se prijavio kod lekara da je alkoholičar i da hoće da ide jedino u CZ, koji je u staroj Jugoslaviji imao te mere za alkoholičare.

Vuković tvrdio da ga je Ljuba zavrnuo za pare

Goran Vuković je jedan dečko, sin vojnog lica, otac Vuk mu je bio pukovnik. On je bio prvi put kod nas zbog čekova bez pokrića. Drugi put su uhapšeni on i Giška, zajedno su tukli nekoga i osuđeni su na devet meseci. Poslat je u Padinsku skelu da odsluži jer se do godinu dana ne šalje u Požarevac. Odande stigne vest da je pobegao, a uopšte nije bilo tragova obijanja, ničega. Pobegao je u Frankfurt, ostali kriminalci koji padnu pričaju za njega da radi bunde. To se kradu bunde koje su 50.000 maraka i prodaju se za 10.000. Goran je odradio šest bundi i dao Ljubi Zemuncu da mu on proda i kada je trebalo da dođe da naplati, ovaj mu ne da pare. Ovako je meni Goran rekao: "Svi pričaju da je Goran ubio Ljubu, a niko ne priča da je Ljuba meni pucao u leđa i da sam ja bio šest meseci u komi zbog mojih bundi koje mi nije platio."

RepublikaFoto: youtube.com/AlLu Co.
Goran Vuković Majmun

Pričao mi je i kako ga je ubio i kako se uplašio. Kad je pukao prvi metak, Ljuba je još išao prema njemu, rekao mi je da se živ presekao, i kada je ispalio drugi, Ljuba je pao. Momčilo Šoškić ga je valjda udario nogom, njegov brat, još jači od Momčila, i on ga je jednom udario, već se tu stvorila policija, to je bilo ispred suda, kao da je dogovoreno.

Meni je Goran pokazao da ima američki pasoš original, nije falš, i mađarski, i ja sam, dok je bio živ, svake subote bio kod njega. Najviše je voleo našeg jednog kolegu Šumskog, tada je Šumski radio u Padinjaku, odmah čim je došao iz Nemačke iz zatvora, tražio je kolegu Šumskog jer je ovaj bio korektan prema njemu.

Spasojeviću bolje da je ostao seljak

Jedan čovek iz DB pomogao je Spasojeviću da zameni Tadiju, nikad se nije saznalo ko je bio taj čovek iz DB. Spasojević je prvi put završio u zatvoru 1991, kada je pao za onu sitnu krađu u Batajnici, a drugi put 1993. ili 1994, kada je uhvaćen s dva kilograma u Prištini i kada je prevario onog inspektora. Inspektor mu stavio ta dva kilograma ispred njega, Spasojević zgrabi to i pobegne. Sve prospe u vodu i utekne za Beograd.

RepublikaFoto: youtube.com/AlLu Co.
Dušan Spasojević Šipatar

Tada su oni procenili da je Spasojević sposoban i tada ga je taj iz DB vrbovao i napravio mu propast, bolje da je ostao seljak.

Kosmajac spasao Kolumbijca i postao posrednik za drogu

U Beču, kada je Dragoslav Kosmajac pao, bio je u sobi s jednim čovekom iz Kolumbije, Kosmajac je izašao pre njega, platio je ovom advokata i Kolumbijac je izašao, zadužio ga je. Tako je Kosmajac bio glavna veza između Balkana i Kolumbije, on nije imao ništa s drogom, samo te spoji, uzme pare i on nema ništa od toga.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Dragoslav Kosmajac

U jednom restoranu u Milanu ili Rimu jedan naš dečko sedeo je u restoranu kada je upao jedan Italijan i izvadio pištolj da ga upuca. Ovaj naš dečko skače i okreće Kosmajca i on dobija samo metak u ruku, izgleda kao da mu je spasao život, ali glavni cilj je bio da se približi Kosmajcu. On je bio čist, nije trgovao, nije se družio s kriminalcima, imao je svoju benzinsku pumpu, držao se te veze iz Kolumbije, samo je kasirao, nikada nije pao na delu.

Giška je bio najkulturniji

Njega su svi voleli u zatvoru, najkulturniji, najprimerniji, nema nikakvih problema dok je on u zatvoru. Voleo je samo da čita i da radi sklekove, okumio se s jednim mojim kolegom, u zatvor mu je dolazila devojka, jedna generalova ćerka, lepa, crna i visoka.

RepublikaFoto: intagram.com/legendedevedesetih
Đorđe Božović Giška

Mi smo mu davali posete od devet do jedan, ostavimo mu otvorena vrata, ali nikad nije pobegao niti je pokušao.

Kneleta ubili zbog džipa

Govorili su da ga je ubio zet Ćentin, ali nije dokazano, Miša je bio u pritvoru za to delo, ali nema dokaza i pušten je posle šest meseci. Za to ubistvo nemaju kamere niti bilo šta, tako poznat hotel, to veče, on je vozio porše i ja sam ga video na Voždovcu, taj dan je i uzeo sat i džip od Miše, nije znao ko je ovaj.

RepublikaFoto: youtube.com/ Genije
Aleksandar Knežević Knele

Neko ko ga je dobro znao je doveo te ljude do njegove sobe, to ubistvo je greška Kneletova. Bio je baš dobar i kao dečak, voleo je puno da se hvali, bio je 15 dana kod nas u zatvoru.

Džamba iskrvario ispred lifta

On je i Arkana tukao dok su bili u popravnom domu. On je budala, preklao je dečka zbog opuška cigarete u Kruševcu, nije ga ubio, ali prerezao mu je glasne žice i taj nikada više nije progovorio. Bio je Cigančić, u zatvoru je bio u dvojci, ako biješ nekoga u trojci, on provaljuje vrata, hoće da se bije da ne biješ ovoga. Ali, kada on pogreši, okrene se i kaže: "Udri".

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Iso LKero Džamba

Imao je čvrstu glavu, niko nije mogao da ga nokautira, međutim, imao je loše noge, udariš ga malo, odmah pada. Svi su tukli u glavu, a tako ne možeš da ga oboriš. Govorilo se da je on u kockarnici kod Juse pucao na Arkanove slike. Vuksan Gojak i Šućo su došli po dojavi obezbeđenja. Oni su ga tukli u hodniku, ali iznervirali su se jer Džamba ne pada, pa su mu probili lobanju pištoljima, odvalili lobanju i tu je iskrvario ispred lifta. Vuksan je rekao da je tada rađena pumpa Peji u Erdutu i oni su ga stavili u neke najlone i ugradili u desni temelj.

Foto: Republika.rs
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 05. maj 2021. godine

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading