ARKAN UBIO MLADIĆEVU ĆERKU!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I ćerku ste mi ubili, onakvo dete... Dali ste Arkanu da je ubije! Ovim rečima, hrapavim glasom punim tuge i ne krijući suze, koje su tekle u potocima, srpski general Ratko Mladić prosuo je u lice zatvorskih čuvara najbolniju istinu svog života. Misteriju smrti svoje mezimice Ane, koja je tragično nastradala 24. marta 1994, kako saznaje Srpski telegraf, Mladić je otkrio neposredno pred odlazak u Hag.

Foto: youtube.com/belgrade26
Ratko, Bosa i Ana iz srećnih dana

Da sumnje generala nisu daleko od istine, koja se potpuno razlikuje od zvanične verzije o samoubistvu, potvrđuje i bivši šef beogradske policije Marko Nicović, koji otkriva da je zla krv između Mladića i Arkana dugo kolala, te da nije isključeno da je kralj srpskog podzemlja na najsuroviji mogući način servirao svoju osvetu generalu.

- Mladić je bukvalno proterao Arkana iz Bosne! Vezanog kao džukelu u prikolici kamiona, preterao ga je preko Drine i rekao mu: "Nemoj da ti je palo na pamet da si više ikad kročio u RS". To zaista više nikad nisu uradili ni Arkan ni njegovi ljudi. Nije isključeno da je Željko iz osvete i povređene sujete udario Mladića tamo gde će najviše da ga boli i ubio mu ćerku - kaže Nicović za Srpski telegraf.

Željko Ražnatović Arkan

POVOD ZA SUKOB

Povod za sukob mnogi su videli u Arkanovoj nemogućnosti da pored Mladića, koji je bio vojnik starog kova, obučavan u JNA i disciplinovan, vršlja i pljačka po muslimanskim i srpskim selima i vodi neku svoju politiku. Ipak, Nicović smatra da uzrok netrpeljivosti leži mnogo dublje...

- Istina je da je Slobodan Milošević poslao Arkana da zarobi i ubije Mladića u Bosni zato što je Ratko u to vreme bukvalno izrastao u lidera među svim Srbima i bacio Miloševića u senku. I on i Karadžić ozbiljno su uzdrmali Miloševićevu poziciju. Slobodan se bojao samo da ne pređu Drinu, da ne uzmu Srbiju pod svoje. Dokaz tome je to što je Milošević bez ikakvog razloga predao Istočno Sarajevo Izetbegoviću u Dejtonu - objašnjava Nicović.

Postoje čak i proverene informacije da se Mladić nakon ćerkine smrti na svoj način svetio pojedinim Arkanovim ljudima.

O tome kolika je Mladićeva tadašnja moć bila, govori i to što je vest o Miloševićevom naumu do njega stigla i pre nego što je Arkanova čizma dotakla bosansko tle.

- Mladiću je to javio neko iz vrha tadašnje vlasti. Kad je Arkan sa svojim ljudima stigao, uhvaćen je, a Mladić ga je vezao kao poslednjeg besnog psa, ponizio ga najstrašnije moguće i proterao. Sujetan, kakav je bio, Arkan mu to nikada nije oprostio. Uopšte nije isključeno da mu je zato udario u porodicu, tamo gde ga najviše boli, u ćerku Anu, u koju se Mladić bukvalno kleo - zaključuje Nicović.

RepublikaFoto: youtube.com/belgrade26
Grob Ane Mladić

POSETA GROBU

Nakon Anine smrti, general je, kažu ljudi iz njegovog okruženja, imao veliko i izraženo osećanje krivice jer je znao da je ubijena zbog njega. Zato mu je poslednja želja bila da ga pre odlaska u Hag odvedu na njen grob. Takođe, posle hapšenja tražio je da razgovara sa Zoranom Stankovićem, koji je radio Aninu obdukciju (patolog je rekao da mu je to bio najteži razgovor u životu), i Rasimom Ljajićem, koji je samo otkrio da su pričali o Aninoj smrti, ne želeći da iznosi detalje.

RepublikaFoto: youtube.com/belgrade26
Srpski telegraf u poseti grobu

U subotu, poslednjeg dana maja, u šest sati ujutru pod najvišim merama obezbeđenja Mladićeva želja je ispunjena. Nekadašnji tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević za Srpski telegraf kaže da je ta poslednja Mladićeva poseta ćerkinom grobu trajala 45 umesto predviđenih 30 minuta.

- Da je želeo i duže da ostane, niko ga ne bi dirao. Išlo se sa pretpostavkom da je tu poslednji put, kasnije sam čuo da je bio jako zahvalan na tome.

- Mladić je i na sednici Skupštine RS 1994. rekao da mu je ćerka ubijena i da je stradala od srpske ruke. Postoji i svedočenje jedne rođake, koja je rekla da joj je Ana, tada studentkinja medicine u Beogradu, pričala da joj Beograđani prete zato što je Ratkova ćerka i da želi što pre da ode iz Beograda i da se pridruži ocu, za koga je bila jako vezana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
GLUMICA

24.11.2017 20:13

Ceco...brines li za svoju decu...

Odgovori 26 0
slavica

03.12.2017 23:41

Ceca je sujetna i glupa, nezna nista. Sta ce da radi kad se Srbi okrenu protiv nje.

Odgovori 12 0