Danijela Štajnfeld nije uzela 30.000 evra kako bi optužila Branislava Lečića za silovanje

Autor:

Vesti

28.03.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest objavljena na portalu Republika u kojoj je objavljene tvrdnje Dejana Miletića, da je Danijela Štajnfeld uzela 30.000 da optuži Branislava Lečića za silovanje, nije istinita.

RepublikaFoto: printskrin
Danijela Štajnfeld

Na ovo nam je pažnju skrenulo Raskrinkavanje.ba, koje je originalni tekst na našem portalu ocenilo kao pristrasno izveštavanje, prenošenje lažne vesti i lažnu vest.

Naime, Raskrinkavanje.ba je utvrdilo da ne postoji nijedan dokaz za tvrdnju da je Danijela uzela 30.000 evra kako bi optužila Lečića za silovanje. Takođe, ne postoji nijedan dokaz da je Štajnfeld ucenjivala dvojicu glumaca, od kojih je jedan Lečić.

Neutemeljena je tvrdnja koja se provlači kroz izdanje emisije "Vikend ujutro" od 27.3 tekuće godine da je Štajnfeld slučaj prijavila "preko televizije, što nije po zakoniku o krivičnom postupku", koju je iznio detektiv Uglješa Grgur. Nejasno je kako je došao do ovog zaključka, budući da su mediji ranije izvijestili da je Štajnfeld policiji dala izjavu o silovanju, u kojoj je otkrila identitet počinioca.

Takođe, Raskrinkavanje.ba je utvrdilo i da su izjave Dejana Miletića neutemenjene.

- Ja sam sve vreme u dilemi da li da kažem neko saznanje ili da ne kažem. To je totalno nova dimenzija koju niko nije pomenuo, a tiče se da sam čuo, nemam nikakav dokaz niti da li je to prva ruka, iz koje je to ruke, da je Danijela dva poznata glumca, jedan je Lečić, praktično ucenjivala svojom pričom i da je ovaj platio jedan 30.000 evra - ispričao je, između ostalog, Miletić gostujući na televiziji Hepi, a za to nije izneo nijedan dokaz.

Iako se u našem članku moglo zaključiti da je Danijela uzela 30.000 evra kako bi lažno optužila Lečića, to de fakto nije istina.

Takođe, u tekstu se tvrdi da je Danijela sve uradila kako bi dobila medijski prostor i izreklamirala svoj film, što oligledno nije tačno.

I novinar Tomislav Kresović je izneo neutemeljene tvrdnje da je sve urađeno zbog kampanje.

- Film (Zaceli me) urađen je dosta profesionalno traži i scenarističku i režisersku sposobnost, što mlada glumica, uz sve poštovanje, nema, što znači da je deo jedne interesne zajednice. Ona je praktično ušla u taj projekat. Svojim sistemom je ušla u opasnu vododelnicu, gde će biti maksimalno instrumentalizovana - naveo je Kresović, koji za svoja navodna saznanja nije izneo nijedan dokaz.

Ovaj tekst je nastao kao posledica korekcija nakon što je Raksrinkavanje.ba originalni tekst sa portala Republika ocenilo kao pristrasno izveštavanje, prenošenje lažne vesti i lažnu vest.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Superanaliza

29.03.2021 01:46

Para...pogotovo za drogu - nikad dosta, morala nema - dokazala sa ulogom albanske droljice u filmu Cash Only (uloga od dva i po minuta) koja je završila na porno sajtovima, pretpostavljam da se nudila svakom ko je imao nekog uticaja da joj obezbedi bilo kakvu ulogu - pogotovo u Americi, jer mora se preživeti (a ona živela od te ulogice 6 leta, šta je radila još, sem drogiranja?), "bivši momak" je analitičar u britanskoj obaveštajnoj službi - to je pogotovo važno naglasiti, jer cilj MI6 je da nas predstavi kao genocidne silovatelje. Da nije ovaj što je platio svoj izlaz iz halabuke Bij*****...? No ne kažem da je iko silovao (jer pretpostavljam da je ona nudila, nešto - za drugo nešto), samo razmišljam ko je dovoljno situiran da može da plati, Leka očigledno nema - istrošio se na druge mlade žene...

zdjurdjevic

29.03.2021 04:46

Koja prodana budala !