ISTINA O SMRTI VLADIMIRA CVIJANA: Ekskluzivno otkrivamo dokumenta o pogibiji advokata! (FOTO)

Autor:

Vesti

23.03.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski telegraf došao do nalaza obdukcije iz 2018, u kom piše da je "u vreme umiranja postojalo stanje alkoholisanosti", te da je "smrt nastupila usled utopljenja".

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Vladimir Cvijan

I smrt Vladimira Cvijana, bivšeg generalnog sekretara Predsedništva Srbije tokom mandata Borisa Tadića i nekadašnjeg poslanika SNS, deo opozicije predvođene liderom SSP Draganom Đilasom, uz pomoć medijske mašinerije njegovog starog partnera Dragana Šolaka, pokušao je da zloupotrebi za napad na državno rukovodstvo s predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu.

U klevetanju su ovaj put prevazišli sami sebe, što nije lako pošto su čak i za taj slučaj prozivali Vučića.

Istina je, međutim, drugačija. U obdukcionom zapisniku (S-28/2018) do kojeg je Srpski telegraf ekskluzivno došao konstatovano je da je na osnovu obdukcionog nalaza i hemijsko-toksikološke analize "smrt nastupila usled utopljenja", ali i da je "u vreme umiranja postojalo stanje alkoholisanosti".

Tadićev savetnik i funkcioner SNS

- Cvijan od februara 2008. bio Tadićev savetnik

- obavljao i dužnost generalnog sekretara Predsedništva Srbije

- Predsedništvo napustio 2010, da bi potom pristupio SNS

- na listi SNS na parlamentarnim izborima 2012. izabran za poslanika

- napustio SNS naredne, 2013. godine

- Pregledane su kosti glave, vrata, trupa i udova i na njima nisu ustanovljeni prelomi. Hemijsko-toksikološki nalaz T-37/16 glasi: Metodom GC/FID-headspace u krvi detektovano 1,17 mg/ml (1,11%) etil-alkohola; u urinu detektovano 0,80 mg/ml (0,79%) etil-alkohola; u tečnosti staklastog tela detektovano 1,12 mg/ml (1,11%) etil-alkohola. U krvi, urinu i tečnosti staklastog tela nije detektovan metil-alkohol. Preliminarni test na prisustvo PAS u urinu negativan. Metodama gasne hromatografije sa masenom spektrometrijom i tečne hromatografije sa tandem masenom spektrometrijom u dostavljenim uzorcima nije detektovano prisustvo droga i lekova sa liste u prilogu - navedeno je u tom dokumentu.

Smrt je, kako se dalje navodi u zapisniku, nastupila 5. januara 2018, u 14.50, a obdukcija je urađena 8. januara 2018. u devet sati.

- Leš je na obdukciju dostavljen obučen u sledeću odeću: crna jakna na čijoj etiketi piše "Alpha Industries", ispod koje se nalazila još jedna crna jakna (sa debelom postavom) na čijoj etiketi piše "The image", veličine XL; bela majica kratkih rukava sa V-izrezom; muške pamučne bele slip gaće, na čijem lastišu piše "Fruit of the loom"; farmerice sa upasanim crnim kaišem; crne čarape na prugice i crne patike veličine 47. Sva odeća je vlažna, zamazana blatom. U džepu farmerica nalazio se manji ključ (predat administraciji) - konstatovano je, između ostalog, u dokumentu.

Obdukcioni zapisnik urađen je prema zahtevu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje je još pre tri godine arhiviralo predmet o smrti advokata Cvijana (pogledaj okvir).

Više tužilaštvo: Nema tragova povreda

Više tužilaštvo je saopštilo u vezi sa smrću Vladimira Cvijana da je dežurni tužilac obavešten da je 5. januara 2018, na 1.164 kilometru desne obale Dunava, u vodi, na rastojanju od oko sedam metara od obale, zatečen, u tom trenutku, N. N. muški leš srednje životne dobi.

- Dežurni tužilac je po službenoj dužnosti naložio obdukciju leša zajedno sa toksikološkom analizom da bi se utvrdio identitet preminulog lica i uzrok smrti. Nakon dostavljanja izveštaja policije i obdukcionog zapisnika, sa toksikološkim analizama, utvrđen je identitet preminulog - Vladimir Cvijan (1976), koji je preminuo usled utopljavanja - saopštilo je tužilaštvo.

Na telu pokojnog advokata, kako je navedeno, nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na mehaničke povrede, "a iz rezultata toksikoloških analiza moglo se zaključiti da ne postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično delo":

- Kako nije postojala bilo kakva indicija koja bi ukazivala na izvršenje nekog krivičnog dela, predmet je arhiviran 2018. Više javno tužilaštvo u Beogradu u proseku na mesečnom nivou naloži između 50 i 60 obdukcija u sličnim situacijama radi utvrđivanja uzroka smrti i identiteta preminulih lica.

Njegova smrt danima intrigira jer je šira javnost za to saznala tek sada, tri godine kasnije. Međutim, još je čudnije što to nije znala ni njegova porodica - bivša supruga Aleksandra i sin.

- Cvijanova porodica je, takođe, kako tvrde, pre nekoliko dana saznala da nije živ. Kako nam je Aleksandra pričala, Vladimir je izvesno vreme bio nezadovoljan, ali potpuno nepristupačan. Jednog dana je, kako nam je pričala, eksplodirao, spakovao stvari i otišao od kuće. Uprkos svemu tome, u svim tim okolnostima još čudnije je da se niko od porodice nije interesovao šta se dešava s njim, za njegovu smrt, niko nije tražio ni obdukcioni zapisnik, sa toksikološkim analizama - ispričao je sagovornik Srpskog telegrafa blizak porodici.

Ćulibrk: Cvijan je izvršio samoubistvo

RepublikaFoto: Tanjug
Milan Ćulibrk

I Milan Ćulibrk, glavni urednik NIN, demantovao je sve one koji danima plasiraju laži o Cvijanovoj smrti. To je čak uradio u uključenju na televiziju N1, kao odgovor na komentar voditeljke da javnost ne veruje zvaničnim podacima o smrti Cvijana.

- Ja se tu ne bih igrao s tom tezom, stvari su prilične osetljive! Ovako, kolega Vuk Cvijić je pre godinu dana saznao za taj slučaj i ono što je istraživao ga je dovelo do toga da je to bilo samoubistvo. Tada smo odustali od čitave te priče! Nismo želeli da povređujemo porodicu, petljamo po nečijem životu, nanosimo rane. Sada se to ponovo pojavilo, samo da se zabeleži u nekim novinama. Sada je sve otišlo u pogrešnom smeru, a niko ne vodi računa o interesima porodice - zaključio je Ćulibrk.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading