(VIDEO) GROBARIMA OD OVOGA KREĆU SUZE NA OČI: Lovernj govorio o Partizanu, Vujoševiću i vernim navijačima!

Autor:

Sport

01.03.2021

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žofri Lovernj je zasigurno jedan od najomiljenijih stranaca u istoriji Partizana.

RepublikaFoto: Starsport
Žofri Lovernj

Francuz je bio prvi stranac kapiten crno-belih, a sada se prisetio vremena provedenog u Partizanu pod komandom Duška Vujoševića.

Lovernj je otkrio kako je došlo do saradnje sa Partizanom.

- Vujošević je došao do Lea Vestermana i pitao ga ko je 'Žofre Lovernj'. Vujošević je hteo da čuje kakav sam čovek, a ne košarkaš. Voleo me je - počeo je Lovernj u klupsku televiziju Žalgirisa.

Vujošević je osim po brojnim trofejima poznat i po specifičnim metodama rada.

- Voleo je da ima ključeve stana od igrača da bi ih proveravao da li spavaju ili izlaze. Sa ove distance, mislim da je u pravu, lako se izgubi glava kada si mlad igrač.

Lovrenj je priznao da je njegova ljubav prema Partizanu krenula tri godine pre njegovog dolaska u Beograd, i to na F4 Evrolige u Parizu 2010. godine.

Bio sam dva meseca u Valeniji, Perasović je bio trener i govorili su mi da ću potpisati do kraja sezone, ali to se nije desilo. Ugovor mi je istekao i onda nisam znao šta da radim. Nisam mogao da se vratim u Francusku, gde sam mogao da igram drugu ligu, pa mi je Partizan bio jedini opcija. Partiza, vau... To je životna prilika koja može sve da promeni i mislim da sam pogodio.

Neizostavni deo Partizana su i njegovi verni navijači.

- Kod njih je strast luda i to ne može da se opiše. Došao sam iz zemlje u kojoj niko ne mari za košarku, a onda vidiš da te prepoznaju na svakom koraku. Posle Partizana nije bilo lako igrati bilo gde, nemaš takav osećaj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading