REPUBLIKIN RETROVIZOR: Uhapšeni Belivukovi policajci, stigao novi kontigent kineskih vakcina, Vuletić PODNEO OSTAVKU!

Autor:

Vesti

14.02.2021

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesti koje su obeležile nedelju za nama!

RepublikaFoto: Starsport/ST/N. PANČIĆ

Proteklu sedmicu za nama obeležili su brojni događaji. Nastavljena je istraga protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka, a prvi koji su pali zbog pomaganja Velji Nevolji su bivši pripadnici MUP-a. U srbiju je stigao novi kontigern kineskih Sinofarm vakcina. U SAD je počeo drugi opoziv prtotiv bivšeg predsednika Donalda Trampa. Vladimir Vuletić je podneo ostavku na mesto potpresednika FK Partizan.

Uhapšeni policajci koji su šurovali sa VELJOM NEVOLJOM!

RepublikaFoto: Starsport
Veljko Belivuk

Saradnici ozloglašenog kriminalca Veljka Belivuka iz državnih institucija polako poćinju da padaju. Prvi su pali B.V. i Predrag Lajić, bivši načelnik Odeljenja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga.

Njih dvojica su "pali" tako što su ih snimili prislušni uređaji koji su bili postavljeni u stanu Veljka Belivuka. Oni su u okviru istrage poslati da izvrše pretres Veljinog stana, što oni nisu uradili, odnosno nisu želeli da prijave dokaze.

Oni su saslušani pred tužiocem zbog sumnje da su kao saizvršioci za krivično delo "pomoć izvršiocu nakon izvršenja krivičnog dela".

Jedan od njih se branio ćutanjem, dok je drugi iznosio odbranu.

STIGLE NOVE KINESKE VAKCINE U SRBIJU: Premijerka Brnabić ostala bez reči

RepublikaFoto: printscreen/Tanjug

U Srbiju je stigao novi kontigent od 500.000 kineskih Sinofarm vakcina na aerodrom "Nikola Tesla".

Premijerka Ana Brnabić u društvu kineske ambasadorke dočekala je novu pošiljku od bratskog naroda i njihovog lidera Si Đinpinga, dopremljenu u avionu "Er Srbije".

Hvala Kini, hvala Si Đinpingu na podršci narodu Srbiji u borbi protiv korona virusa. Hvala na ovolikog količini vakcina. Ovo znači da imamo 1.500.000 SInofarm vakcina što je nama pomoglo da budemo druga u Evropi i sedma u svetu zemlja po vakcinisanosti. Mi smo uspeli i uspećemo da spasimo hiljade živote. Ne znam kako rečima da izrazim svu zahvalnost, presrećna sam. Ovde se radi o partnerstvu i prijateljstvu - izjavila je premijerka Ana Brnabić.

Počeo proces protiv Trampa, preti mu poptuni opoziv

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

U američkom Senatu počeo je drugi postupak za opoziv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Proces impičmenta zbog optužbi za "podsticanje pobune" neposredno uoči "smrtonosnog pohoda Trampovih pristalica na Kapitol hil 6. januara“ otvorio je senator Patrik Lihi, a na početku su pušteni video-snimci na kojima je zabeleženo nasilno ponašanje ljudi koji su upali u Kongres.

Demokrate tvrde da imaju "neoborive" dokaze o Trampovoj krivici, dok advokatski tim bivšeg predsednika SAD uzvraća da su demonstranti delovali samostalno i ocenjuje da je senatski postupak "apsurdan i neustavan".

Tramp je jedini američki predsednik protiv koga je je dva puta pokretan postupak za opoziv i treći u istoriji američke republike.

GROM IZ VEDRA NEBA U HUMSKOJ! Vuletić podneo OSTAVKU!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Vuletić

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić podneo je ostavku na tu funkciju, ekskluzivno je saznao naš portal.

Spekuliše se da je Vuletić napustio Humsku iz zdravstvenih razloga, mada to još uvek nije potvrđeno. Tokom zimskih priprema u Turskoj kratko je bio hospitalizovan.

Podsetimo, Vuletić (42) je rođen u Šapcu, profesor je na Pravnom fakultetu u Beogradu, a 2014. godine ga je skupština FK Partizan izabran je na mestu predsednika Nadzornog odbora kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading