OTKRIVAMO ISPOVESTI ŽRTAVA! Profesor primenjivao iste rituale: Puštao je crkvene pesme, pa nas silovao!

Autor:

Vesti

18.01.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslav Mika Aleksić (68), režiser uhapšen zbog sumnje da je godinama silovao ili seksualno uznemiravao polaznike svoje škole glume, pokušao je u policiji da negira navode iz krivične prijave koja ga tereti da je od 2012. do 2020. napastvovao najmanje pet svojih učenica, od kojih su dve maloletnice. Sumnja se da žrtava ima znatno više, a među njima je, kako saznaje Srpski telegraf, čak i jedan poznati glumac.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Mika Aleksić

Aleksić se branio da je kroz njegovu školu prošlo 3.000 učenika i učenica, te da nema veze s optužbama da ih je seksualno napastvovao u prostorijama škole, što je pak, kako saznaje Srpski telegraf, pretežno činio po jezivoj matrici - uz puštanje crkvenih pesama i čitanje delova iz Biblije.

Imajući u vidu ozbiljne optužbe, Aleksićeva odbrana delovala je neuverljivo, uz ocenu nadležnih da, ipak, imaju posla sa opasnim manipulatorom i prevarantom ili srpskim Harvijem Vajnstajnom (67), nedavno osuđenim holivudskim producentom koji je moć i uticaj koristio i za silovanje i seksualno uznemiravanje (pogledaj okvir).

- Aleksić je u policiji sve vreme pokušavao da skrene sa teme. Objašnjavao je da je njegovu školu pogađalo više od 3.000 dece, devojčica i dečaka, kao i da nema veze s onim za šta je optužen. Svima je odmah bilo jasno da imaju posla sa opasnim prevarantom. Čak su među sobom komentarisali da imaju posla sa srpskim Vajnstajnom. Jezivo je da je gotovo isti obrazac koristio za svaku žrtvu - puštao je crkvene pesme i čitao delove iz Biblije. Žrtve su ispričale da ih je silovao na tzv. individualnim časovima, koje je zakazivao tim žrtvama iz tzv. njegove grupe u kasnim večernjim satima, oko 22 časa. Svakog meseca. I to, kao i sve ostalo, bez roditelja. Pipao im je grudi i stavljao prste u polni organ. Njima je govorio da to služi da izazivanje "najiskrenije emotivne reakcije koja će im koristiti za glumu" - prenosi naš sagovornik.

Milenino svedočenje

  • Aleksić je priveden u subotu nakon što su ga glumica Milena Radulović (26) i još četiri devojke u policiji optužile za silovanje ili nedozvoljene polne radnje
  • za ova krivična dela zaprećena je kazna od pet do 15 godina zatvora
  • Radulovićeva je navela da ju je silovao kad je imala samo 17 godina. I da se to ponavljalo
  • ispričala je da je vodio računa da se seksualno zlostavljanje dogodi u toku časa, u sobi pored one u kojoj su bili učenici
  • Milena je rekla da nije jedina žrtva i da je imao istu šemu zlostavljanja

Prema našim informacijama, Aleksić je očekivao da će biti uhapšen, zbog čega se bio sklonio u Koraćicu, nadomak Mladenovca. Posle izvesnog vremena vratio se ipak u Beograd, gde je uhapšen u samom centru prestonice, u Ulici Prote Mateje.

- Njegov advokat tražio je da se brani sa slobode. Sumnja se da ima dosta njegovih žrtava koje godinama ćute. I Milena je progovorila posle devet godina pošto je otišla iz škole, završila studije. Nije isključeno da će broj žrtava, ohrabrenih njenim gestom i gestom ostalih polaznica, kao i podrškom javnosti, rasti. Do sada je devet žrtava silovanja. Sumnja se da je na spisku žrtava i jedan poznati glumac. On se za sada nije oglašavao - dodaje naš sagovornik.

Porodica je uz Milenu

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Milena Radulović

Majka Milene Radulović poručila je da njena ćerka ima bezrezervnu podršku porodice.

- S obzirom na to da je ovo početak, u ovoj fazi procesa nećemo davati izjave - izjavila je Aleksandra Radulović, majka glumice.

Milena Radulović je inače nakon zlostavljanja studirala u klasi njegove supruge Biljane Mašić na FDU. Diplomirala je 2017. kao najbolja u generaciji, sa prosekom 9,46.

S druge strane, Aleksić važi za strastvenog arkanovca. Naime, devedesetih godina bio je član Stranke srpskog jedinstva (SSJ) Željka Ražnatovića Arkana. Čak je 1993. bio kako kandidat njegove SSJ za poslanika. Iste godine radio je kao šef propagandnog tima u toj izbornoj kampanji. Osim toga, Aleksić je snimao i režirao "svadbu veka" Arkana i pevačice Svetlane Ražnatović. I to sa pet pokretnih kamera, što je u to vreme bilo nezamislivo. Snimljeno je ukupno oko 30 sati materijala, od kojeg je kasnije sačinjena kaseta od 90 minuta.

- Vraća mi se film iz prošlosti. Mika Aleksić vatreni arkanovac. Strahovito mu je imponovala moć koju je donosila blizina Komandanta. Smenjivali smo se u montaži u centru. Ja sam dovršavao "Vidimo se u čitulji", a on montažu Cecine i Arkanove svadbe, koja se prodavala na kisocima - napisao je na Tviteru režiser Janko Galjak.

I glumica Đurđina Radić, koja je pohađala Aleksićevu školu, otkrila je da ih je on na časovima primoravao da pevaju Obilićeve pesme.

- Terao nas je da, kao, "navijamo za Obilić" (FK čiji je predsednik bio Ražnatović - prim. aut.) u tim "zapovestima".

Supruga: Biće šta će biti

Biće šta će biti. Nemam komentar, kazala je Biljana Mašić, profesor na FDU, povodom hapšenja supruga Miroslava Mike Aleksića zbog sumnje da je silovao i seksualno uznemiravao polaznice njegove škole glume.

REAKCIJE

Seka Sablić, glumica

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Balkanskom ulicom - Zvanični kanal
Seka Sablić

Pridružujem se zgražavanju i najstrašnijoj osudi za Miku Aleksića, koga, na sreću, nisam ni videla ni upoznala. Pre nekoliko godina videla sam njegovu emisiju sa decom i jasno mi je bilo da gledam monstruma! Treba da se zapita ovo nesređeno društvo gde su psiholozi itd. Ovako su predatoru žrtve same dolazile, i to one najlepše, ustreptalih duša, željne lepote glume. Naravno, velike čestitke devojkama

Svetislav Bule Goncić, glumac

RepublikaFoto: Tanjug
Svetislav Bule Goncić

Ova tema je stalno prisutna, mi moramo da se ozbiljno bavimo tim, takvim devijantnim, nastranim ponašanjem ako hoćemo da budemo ozbiljno društvo. Seksualni predatori neće promeniti ponašanje, oni ostaju to što jesu. Ovo je ozbiljan problem... Raditi sa decom je velika odgovornosti i izigrati poverenje na monstruozan način je nešto najstrašnije. Velika je hrabrost devojke koja je istupila na ovaj način

Maja Gojković, ministarka kulture

RepublikaFoto: Tanjug
Maja Gojković

Ispovest glumice Milene Radulović o pretrpljenom seksualnom zlostavljanju pokrenulo je lavinu u javnosti, Srbija je dobila svoj "prvi slučaj Harvi Vajnštajn". Želim da apelujem da svi damo podršku žrtvama seksualnog zlostavljanja, da ih ohrabrimo da prijave seksualno nasilje

Foto: Republika
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 19. januar 2021.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading