NE BRINITE: Ako preterate sa hranom, probajte OVAJ TRIK!

Autor: Novosti, Republika

Vesti

29.12.2020

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško je odoleti prazničnoj trpezi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tokom prazničnog "prejedanja" u apotekama su najtraženiji proizvodi koji “leče” ili ublažavaju gorušicu i ostale želučane tegobe.

Većinu takvih problema, savetuju stručnjaci, lako je rešiti i običnom sodom bikarbonom, koja se poslednjih godina ponovno vraća u modu i sve su brojnije studije o njenoj dobrobiti za naše zdravlje.

Kod želučanih problema, mučnine, gorušice, nadutosti, koji su najčešće uzrokovani brzom hranom, stresom, nekim lekovima ili probavnim smetnjama, soda bikarbona je dobar prirodni lek koji pomaže neutralizaciji kiseline u probavnom sistemu, a razbija i masne stvari u hrani kako bi se ona lakše probavila, bez pritiska i bola u stomaku.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dovoljno je u pola čaše tople vode dodati pola kašičice sode bikarbone, promešati, pričekati da se otopi i popiti, a kao još učinkovitija mera preporučuje se i da se u to doda i kašičica alkoholnog ili jabukovog sirća, pa nakon nekoliko minuta, kad se smire mehurići, popije naiskap.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading