NAKIT ZOKE TAJKUNKE VREDI KAO STAN: Ministarkine ogrlice i torbe pravo bogatstvo!

Autor:

Vesti

27.12.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo nekoliko torbi, lančića i sat koji nosi Mihajlovićeva koštaju oko 60.000 evra.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović šeta ogrlicu od čak 14.000 evra! Kada se tome doda sat od 20.000 evra, brendirane torbe, rukavice i naočare koje je prošetala tokom ministarskog staža, prostom računicom dođe se do sume od 60.000 evra, koliko najmanje iznose skupocenosti kojima se kiti ministarka energetike.

- Za ogrlicu sam dala mizernih 14.000e... a, ti, ološu nepismeni i izmanipulisani, koji jedva spajaš kraj s krajem, ti koji obilaziš sve markete ne bi li našao salamu koja je 20 dinara jeftinija nego li ona u tvom komšiluku, ti, bagro, koja dižeš kredit kako bi stavila nove prozore posle 40 godina, bedo obična, koja deci ne možeš omogućiti jedno zimovanje najobičnije, kukavice nad kukavicama, jer te je strah da se boriš protiv nas oholih, sebičnih i beskompromisnih koji smo u stanju sve da ti uzmemo - napisao je tviteraš Nemanja Petrović, koji je objavio Zoraninu fotografiju sa ogrlicom vrednom kao jedan nov automobil srednje klase.

Međutim, ovaj skupoceni komad nakita nije jedina dragocenost koju ima ministarka. Srpski telegraf je u prošlom broju pisao o ogrlici i dva prstena, koje je prošetala u Skupštini Srbije na sednicima na kojim je birana nova vlada. Zlatari s kojima su razgovarali reporteri Srpskog telegrafa tvrde da je reč o kvalitetnim komadima nakita od 18-karatnog zlata, te da samo ogrlica i dva prstena koštaju najmanje 5.000 evra.

Nakit nije jedina slaba tačke ministarke zadužene za energetiku. Naime, Zoka tajkunka ni rukavice ne nosi jeftine. Par rukavica platila je oko 250 evra. Ministarka ne škrtari ni kada su torbe u pitanju, pa često na događajima, kao što je to bio prijem u američkoj ambasadi, pozira s torbom vrednom više od 3.000 evra. Stajling često upotpuni skupocenim torbama marki poput šanela, bulgarija, gučija, diora i ermea...

Plata 200.000 dinara

Ministarka Mihajlović, bar prema podacima koju su dostupni, ne živi od primanja u Vladi Srbije, platu dobija i od privatnog fakulteta "Džon Nezbit", gde je angažovana kao profesor. Suma koju prima kao mesečnu platu iznosi nešto manje od 200.000 dinara.

POREKLO IMOVINE

Milica Đurđević, članica Predsedništva Pokreta Zavetnici, za Srpski telegraf kaže kako je ova vrsta paradiranja luksuzom ispred naroda koji je pogođen krizom potpuno neprimerena i da bi trebalo ispitati poreklo skupocenosti koje se nalaze u ministarkinom vlasništvu.

- Činjenica je da Zorana Mihajlović s mesečnim primanjima, određenim budžetom Republike Srbije, nije mogla da obezbedi tako skupocen nakit niti sve ono o čemu je već bilo reči u medijima, a što možemo podvesti pod, u najmanju ruku, neumesno, raskalašno i bahato ponašanje. Ostavljam nadležnim organima da utvrde na koji način je ona došla u posed tako skupocenih stvari i da li je posredi zloupotreba položaja ili bilo kakva pričinjena šteta budžetu i imovini građana Srbije - ističe Đurđevićeva.

Predstavnica pokreta Zavetnici smatra da bi Mihajlovićeva na pametniji način mogla da uloži novac.

- Korisnije bi bilo da ga pokloni u humanitarne svrhe, na primer, za lečenje naše dece i pokaže na taj način da se ne izdiže iznad naroda nego da deli njegovu sudbinu - apeluje Đurđevićeva.

Stvari koje ministarka nosi

* Dve tašne bulgari - vrede više od 5.000 evra

* šanel klasik - 3.606 evra

* tašnica džimi ču - 1.093 evra

* naočare šanel - 407 evra

* guči lilit - 2.460 evra

* privezak pomelato - 3.150 evra

* marama erme - 230 evra

* sat dior - 20.000 evra

* rukavice blumarin - 248 evra

* ogrlica - 14.000 evra

* ogrlica i dva prstena koje je nosila u Skupštini - 5.000 evra

* kaput od kašmira kolumbo - 4.570 evra

* baletanke džimi ču - 590 evra

Zorana: Ogrlica ima simboličnu, porodičnu vrednost

Na pitanje Srpskog telegrafa da li je tačno da ogrlica vredi 14.000 evra ministarka Mihajlović je odgovorila:

- Ova ogrlica ima porodičnu vrednost, dok je njena vrednost kao nakita iz prošlog vremena simbolična. Ogrlica je srebrna, slatkovodni gajeni biseri sa srebrnom kopčom u obliku mašne, ukrašena prirodnim belim safirima, stari slif i iz perioda je između 1930. i 1940. Kvalitet takvog materijala je danas isključivo simbolična vrednost i daleko od tih astronomskih vaših vrednosti.

Mihajlovićeva nije rekla koja je to simbolična vrednost, ali je priču okrenula na svoju vodenicu, tvrdeći da je zbog luksuza napadaju oni koji su protiv njenih reformi.

- Za mene nema sumnje da mnogima smetaju pokrenute promene u energetici i da svi oni koji će ostati bez ličnih prihoda, merenih ne sa par miliona mesečno već sa stotinama miliona evra nepregledno zaključenih poslova, neće oprostiti i učiniće sve, baš sve što mogu, da zaustave promene iznošenjem laži, neistina, prljanjem i napadima kako na vladu, ministarstvo koje vodim tako i mene lično. Ovde mislim, kako na gasnu hobotnicu tako i na mnoge druge u ovom sektoru... Poručujem im da šta god da rade država neće stati u borbi protiv svih njih koji u javnim preduzećima, skupštinama i nadzornim odborima su radili i rade za svoje lične interese, a ne za interese zemlje. Odustati nećemo jer samo promenama u ovim javnim preduzećima može se razvijati i gasni i energetski sektor, a cene biti niže - zaključuje Mihajlovićeva.

Foto: Republika
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 28. decembar 2020.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Socin

29.12.2020 20:21

Dogovoriće se sa Bajatovićem pa će da se slgne prašina.