FRIZERU HTELI DA UBIJU DETE: Zbog 3.000 evra pokušali da mu likvidiraju CELU porodicu!

Autor:

Vesti

10.12.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesrećnom čoveku slomili vilicu, umalo mu na auto-putu nisu ubili suprugu i dete i na kraju je izbegao smrt od kašikare podmetnute pod točak auta.

NA MILOST I NEMILOST: Ni škole nisu bezbedne od kriminalaca

Pripadnici "kavačkog klana" iz dana u dan postaju sve brutalniji. Svirepi kriminalci koje srpska policija sumnjiči za niz likvidacija i otmica za reketiranje biraju one za koje se zna da dobro posluju, a da bi došli do plena, ne prezaju čak ni da udare na porodice svojih žrtava, pa i na decu!

Njihovu beskrupuloznost na svojoj koži je osetio jedan poznati beogradski frizer, koji je prošao pravi pakao.

Baka Prase prizvao nevolju?

RepublikaFoto: Youtube.com/Baka Prase
Baka Prase

Na meti reketaša iz "kavačkog klana" našle su se i neke poznate ličnosti, koje zbog straha za bezbednost nisu to želele da prijavljuju. Ipak, iz policijskih izvora se saznaje da su u pitanju reper Stefan Đurić Rasta i jutjuber Baka Prase.

Zanimljivo je da su baš objave na Tviteru navukle kriminalce na vrat jutjuberu. Naime, on je napisao: "Pred spavanje volim da brojim mnogo para", na šta je usledio odgovor jednog od njegovih pratilaca: "Batice, ćuti, navući ćeš neki reket na sebe zarad dokazivanja na društvenim mrežama, uživaj i ćuti".

- Dvojica "kavčana" pozvali su ga telefonom, predstavili se kao prijatelji i obratili mu se rečima: "Brate, pa zar ni paket da nam pošalješ u zatvor!" Zbunjeni čovek, mada ih nikad u životu nije video, sišao je da s njima popije piće i tada je krenula tortura - priča izvor Srpskog telegrafa iz policije.

Počeli su da ga maltretiraju i da mu nabijaju na nos da je bio "bezobrazan" prema njima, da se pravi da ih ne poznaje jer je došao do para i slično.

- Rekli su mu da znaju da mu posao odlično ide i da će morati da im plaća reket 3.000 evra mesečno. Kada je nesrećni čovek to odbio, brutalno su ga pretukli, slomili su mu vilicu na dva mesta. Podigli su ga na stolicu i otišli uz reči: "Brate, znači, sve smo se dogovorili" - otkriva operativac upućen u ovaj slučaj.

Pretučeni frizer je na izvesno vreme pobegao iz Beograda, ali mu je porodica ostala.

- Pomenuta ekipa "kavčana" je jednog dana sa tri džipa ruskih tablica ugledala njegov automobil na auto-putu i krenula, kao u filmovima, da ga izgura s puta. Najstrašnije je što su u autu bili frizerovi supruga i dete, koji su mogli da poginu. To je bila prva opomena - priča naš izvor.

Reketiranje kao specijalnost

Reketiranje biznismena je, inače, jedna od specijalnosti "kavačkog klana", koji ima logističku podršku pojedinih moćnika iz državnih struktura i policije. Na njihovoj meti su mahom vlasnici lokala, ali i investitori koji zidaju zgrade i to ne samo u glavnom gradu već i šire. Tako je jednom investitoru iz grada nedaleko od Beograda prećeno i traženo da u svakoj zgradi koju sazida bar dva stana ili lokala prepiše na članove ove kriminalne grupe.

Koliko je žrtava ovih reketaša, trenutno može samo da se pretpostavlja, a očekuje se da novi ljudi u vrhu policije istragu dovedu do kraja.

Kada su ucenjivači shvatili da ne mogu da lociraju žrtvu, počeli su da šalju zastrašujuće pretnje frizerovoj porodici da bi ga primorali da se vrati kući i pristane na reket. Udarili su na najosetljivije mesto. Naime, otišli su u školu koju pohađa frizerovo dete, poklonili mu jabuku i rekli: "Pozdravi tatu!"

- Poruka je bila jeziva i jasna: plati reket ili ćemo ti ubiti dete - zaključuje izvor Srpskog telegrafa.

Ucenjeni čovek je, na kraju, samo pukom srećom izbegao smrt. Naime, radnici Gradske čistoće su ispod točka njegovog automobila videli bombu-kašikaru i alarmirali policiju.

- Bomba je bila tako nameštena da se aktivira čim se auto pokrene, ali je slučaj hteo da frizer ne odleti u vazduh, kao mnoge od dosadašnjih žrtava "kavčana" - kažu u policiji.

Nesrećni frizer dugo nije smeo da se obrati policiji, znajući da "kavački klan" ima saradnike u samom vrhu policije. Torturu je prijavio tek kada je došlo do smena u rukvodstvu beogradskog MUP.

Kako Srpski telegraf saznaje, formiran je tim koji će raditi na ovom slučaju, pa se očekuje lociranje, a potom i hapšenje umešanih u ovaj brutalni pokušaj iznude.

Poznati po svirepim likvidacijama

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Mesto ubistva Aleksandra Šarca

"Kavčani" se, prema saznanjima Srpskog telegrafa, sumnjiče za niz likvidacija u Beogradu. Osim Aleksandra Šarca, koji je upucan sa dva metka u glavu u tržnom centru "Ušće" i kasnije podlegao povredama, strahuje se da su ubili i dvojicu nekadašnjih navijača koji se i dalje vode kao nestali.

Naime, osnovano se sumnja da Lazar Vukićević (nestao u oktobru) i nekadašnji vođa jedne Partizanove frakcije Goran Veličković Goksi (gubi mu se trag još 3. avgusta), više nisu među živima, na šta ukazuje dosadašnji tok istrage. Pretpostavlja se da je Veličković ubijen na stadionu Partizana ili nedaleko od njega.

- Sumnja se da su otmičari Lazara Vukićevića namamili tako što su uzeli skaj od takođe otetog "škaljarca" Damira Hodžića iz Bara i poslali mu sliku vezanog vođe "kavčana". Lazar je tada rekao drugarima: "Idem da se obračunam ili su me namestili." Otad mu se gubi svaki trag, a prema saznanjima iz istrage, njemu je odsečen jezik, a potom je ubijen - otkriva izvor Srpskog telegrafa.

Foto: Republika
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 11. decembar 2020.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading