ZORAN IZLAZI NA SLOBODU!

Autor:

Vesti

02.11.2017

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dokazi koji su dosad prikupljeni u istrazi koja se vodi protiv Zorana Marjanovića (39), osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene Marjanović (33) 2. aprila 2016, a u koje su odbrana i porodica nastradale imale uvid, nisu čvrsti da bi Marjanović završio na robiji, smatraju naši sagovornici. Do sada nije pronađen krunski svedok koji je video zločin, nema oružja kojim je ubijena pevačica i nema priznanja krivice. Za sada su jedini dokazi zbog kojih je Zoran Marjanović uhapšen krv i blato pronađeni na njegovim farmerkama i njegov DNK nađen na glavi mrtve pevačice.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zoran Marjanović

U naredbi za pokretanje istrage protiv Zorana Marjanovića stoji scenario da je muž pevačice ostavio dete na nasipu, odjurio u pravcu supruge, ubio je tvrdim predmetom i njeno telo ostavio u kanalu. Prema rečima naših sagovornika, međutim, ukoliko i dođe do podizanja optužnice, slučaj Marjanovića će pasti na sudu jer za sada nema ključnih dokaza koji bi ga doveli u vezu sa zločinom.

Moguće je da tužilaštvo u optužnici navede ozbiljne dokaze, proširi istragu i time uozbilji postupak

Istražne radnje

Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja (CFI), smatra da će, ukoliko i dođe do postupka protiv Marjanovića, odbrana lako osporiti navode tužilaštva.

- Logičan potez odbrane bio bi da pozovu nas kao stručnjake da posvedočimo na sudu i odbranimo tezu da Jelena nije ubijena na nasipu. Tako pada optužnica. Tužilaštvo mora da dokaže da je pevačica ubijena na nasipu, da tačno opiše način, a ako to ne uspeju, sud će ceniti dokaze koji su navedeni u optužnici i doći će do oslobađajuće presude - kaže Šipka i napominje da sve ovo tvrdi na osnovu dokaza koji su do sada poznati.

RepublikaFoto: facebook.com/Jeca Krsmanovic In memoriam

Forenzičar Nenad Šipka: Tužilaštvo mora da objasni kako je moguće da je ubijena na nasipu, a ako to ne uspeju, sud će osloboditi osumnjičenog

Advokat Predrag Savić: Istraga je traljavo urađena. Marjanovića moraju da puste na slobodu jer ovi dokazi koji su nam poznati neće biti dovoljni

On dodaje da je cilj CFI od početka da pomogne tužilaštvu, da ih usmeri i ukaže na bitne činjenice i dokaze.

- To smo pokušali da uradimo i sa zahtevom u kom smo naveli koje istražne radnje je potrebno učiniti da bi se došlo do ubice, ključnih dokaza i na kraju presude - priča Šipka.

RepublikaFoto: ST/REPUBLIKA

Uozbiljiti postupak

Da su dokazi protiv Marjanovića tanki, smatra i Predrag Savić, advokat porodice Krsmanović.

- Ako tužilaštvo ne iznese ozbiljne dokaze i uvrsti ih u optužnicu šest meseci od hapšenja, Zorana Marjanovića moraju da puste na slobodu. Ako imaju dokaze, neka kažu koji su, neka dokažu da je Jelena ubijena na nasipu. Međutim, zasad dokaza za to nema. Tvrdim da je istraga traljavo urađena, napravljen je niz grešaka i propusta. Da li je u pitanju namera ili neznanje, nije mi poznato - kaže Savić.

19 meseci prošlo od brutalnog ubistva pevačice

On dodaje da je ipak moguće da tužilaštvo u optužnici navede ozbiljne dokaze, proširi istragu i donese nove naredbe za istražne radnje i time uozbilji ceo postupak.

- Očekujem da tužilaštvo sada, nakon fotografija koje su objavljene u javnosti, naredi da se uradi superveštačenje, kojim će dokazati gde je tačno ubijena pevačica - dodaje advokat Savić.

RepublikaFoto: ST/REPUBLIKA

 

Bez ključnih dokaza

nije pronađeno oružje

ne postoji svedok likvidacije

Zoran nije priznao zločin

Dokazi protiv Marjanovića

DNK Zorana Marjanovića na ranama na Jeleninoj glavi

mešavina blata i krvi na Zoranovim pantalonama

DNK Zorana i Vladimira otkriveni na Jeleninoj gumici za kosu

otisak obuće na licu mesta (ne zna se kome pripada)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pavle

02.11.2017 21:16

Gdeje nadjen mobilni jelenin telefon.na nasipu U Borči...