EKSKLUZIVNO: AFERA KAO IZ TRILER FILMOVA ZBOG KOJE SE TRESE CRNA GORA, MAFIJAŠ I SIN TUŽIOCA OTELI GAZDU "KNEZA"

Autor:

Vesti

06.10.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski kriminalac Milan Kaloštrović, kojem je zabranjen ulaz u Srbiju, i Aleksa Stanković, sin vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Ivice Stankovića, oteli su u Budvi biznismena Srđana Kneževića, vlasnika lanca pumpi "Knez petrol". Mafijaš ga je tukao i udarao pištoljem, tražeći mu, uz najstrašnije pretnje, 120.000 evra na ime navodnog duga, koji s kamatama, kako mu je rekao, dostiže čak 1.000.000 evra, dok mu je tužiočev sin poručio da bude srećan što je i on prisutan, inače bi ga Kaloštrović ubio.

RepublikaFoto: knezpetrol.com
Srđan Knežević

Sve se odigralo 24. avgusta ove godine, pred mnogobrojnim svedocima, a Knežević je otmicu do detalja opisao u izjavama policiji i tužilaštvu.

DOLAZAK U TIVAT

Biznismen je u Crnu Goru došao 21. avgusta sa majkom Anicom i dvoje dece od devet i sedam godina. Došli su u Tivat i iznajmili jahtu od jedne firme. Tri dana kasnije Knežević se zaputio u Budvu, gde je dogovorio susret sa poslovnim partnerima u lokalu "Hemingvej".

Kako stoji u izjavama koje je dao policiji i tužilaštvu, kao i onom što su ispričali svedoci, Kneževiću je, dok je sedeo za stolom sa dvojicom poznanika, prišao Milan Kaloštrović, kojeg, navodi, odranije poznaje, ali se dugo nisu videli.

Opisane sve povrede

Srđanu Kneževiću konstatovane su telesne povrede u Hitnoj pomoći u Tivtu, gde je dobio i uput da se javi u kotorsku bolnicu. Kako stoji u medicinskom izveštaju, on je imao podliv iznad levog uva veličine teniske loptice, otok na ruci, podlive na grudima s leve strane. Takođe, lekari su opisali i vidljive masnice i ogrebotine na butini, tačno na mestu gde ga je, kako stoji u Kneževićevom iskazu, Kaloštrović udarao pištoljem ispod stola.

- Kaloštrović mi je nepozvan prišao i pružio ruku. Ja sam mu pružio ruku, kad me je on povukao, govoreći: "Ajmo nešto da pričamo". Odveo me je ispred zlatare na deset metara od terase lokala. Tu počinje da me vređa i preti: "Iseckaću te, je*em ti majku, ima da mi spremiš 120.000 evra do ujutru" - ispričao je Knežević policajcima i tužiocu.

RepublikaFoto: instagram.com/printscreen
Aleksa Stanković i Milo Đukanović

U policijskom izveštaju stoji da je Kaloštrović potom Kneževića ugurao u zlataru, gde su bila dvojica radnika. Tu ga je, pred njima, udarao pesnicama po glavi i šutirao, pominjući neki nepostojeći dug. Biznismen je tražio od radnika da pozovu policiju, međutim, oni ga nisu razumeli (ili nisu hteli da ga razumeju).

Kamere snimile nasilnike

Kako Srpski telegraf saznaje od izvora u istražnim organima Crne Gore, kamere na zlatari u koju je mafijaš uvukao Kneževića snimile su njegovo maltretiranje. Prema informacijama koje smo dobili, na snimku se jasno vide Milan Kaloštrović i Aleksa Stanković. Nakon incidenta, a pre dolaska policije, neko je pokidao kamere, pokušavajući očigledno da spreči da snimak dođe u ruke istrage, međutim, video-zapis je ostao sačuvan na risiveru i u rukama je tužioca.

Kada se nekako iskobeljao iz zlatare, Knežević se vratio u "Hemingvej" jer mu je tamo na stolu ostala torbica s dokumentima. Kada je seo sa poznanicima koji su sve vreme bili tu, ponovo se pojavljuje Kaloštrović. Ovog puta sa njim u društvu bio je momak koji Kneževiću nije poznat (ispostaviće se da se radi o Aleksi Stankoviću, sinu vrhovnog državnog tužioca Crne Gore, inače je u vezi sa ćerkom Darka Šarića, s kojom uskoro treba da se oženi), dok za susedni sto sedaju četvorica nabildovanih ljudi u crnom (za njih je kasnije utvrđeno da su pripadnici policije na službenom zadatku, u obezbeđenju tužiočevog sina). Kasnije se priključuje još jedan čovek Nikola Boričić, tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, kog Stanković sve vreme oslovljava sa "tužioče".

Kaloštrović ilegalno došao u Beograd, uhapšen sa značkom policije Crne Gore

Srđan Knežević vratio se u Srbiju, ali tu priča nije dobila kraj. Desetak dana kasnije, kako je utvrđeno, Milan Kaloštrović ilegalno je prešao iz Crne Gore u našu zemlju, mimo regularnih graničnih prelaza. U džipu nisan s oznakama UNHCR došao je u Beograd, ali ga je tu locirala policija i on je uhapšen s falsifikovanim ispravama i dokumentima francuskog instituta za zaštitu ljudskih prava, koja su mu očigledno omogućavala pristup raznim ljudima i institucijama. Kod njega je nađena i značka crnogorske policije, za koju još nije poznato da li je prava ili lažna. Određen mu je pritvor, u kom se i dalje nalazi.

Prema saznanjima srpskih istražnih organa, Kaloštrović je u Beograd došao da bi organizovao dalji pritisak na Kneževića, pošto očigledno nije odustao od namere da mu iznudi novac.

Zbog toga što je Kaloštrović u pritvoru u Srbiji odloženo je njegovo prvo pojavljivanje pred sudijom u Crnoj Gori, u postupku koji je pokrenut zbog pokušaja otmice i reketiranja Kneževića.

Kreće nova tura maltretiranja. Kaloštrović sve vreme pištoljem udara Kneževića po butini, ispod stola da niko ne može da vidi. Traže mu pare, a tužiočev sin mu poručuje da bude srećan što je i on tu jer bi ga kriminalac inače ubio. Kaže mu i: "Ti ne znaš ko sam ja, nećeš nikada ući u Crnu Goru ako ne daš pare". U međuvremenu, Kaloštrović zove i Kneževićevu suprugu, koja se nalazi u Beogradu, poručujući joj da pod hitno spremi novac. Kneževiću kažu da pare odnese na određenu lokaciju u Budvi. Policajci za susednim stolom sve nemo posmatraju.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
KLub Hemingvej

NAŠLI DVE PUŠKE

Košmarno veče završava se tako što posle sat i po Kneževića puštaju da ode, uz pretnju da slučajno ne gasi telefon jer će ga ujutru zvati da im donese novac. Prave i neku računicu po kojoj kamata teče bukvalno svakog sata i napominju mu da će suma vrlo brzo dostići milion evra i da će im on biti toliko dužan.

Činjenice o otmičarima

* Milan Kaloštrović ima debeo dosije i dobro je poznat organima gonjenja u Crnoj Gori i Srbiji. Njemu je 2012. godine dignut u vazduh ferari, u centru Beograda, ispred hotela "Metropol". Zabranjen mu je ulazak u Srbiju

* Aleksa Stanković je sin vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Ivice Stankovića. U vezi je sa ćerkom Darka Šarića, sa kojom je, kako kažu u Crnoj Gori, zakazao venčanje. Kako su pisali mediji, u Budvi je u jednoj diskoteci nazdravljao Dušku Šariću, Darkovom bratu kada je prvostepeno oslobođen na sudu

Knežević se potom vratio u Tivat, gde je ceo slučaj prijavio policiji. Iskaz je, osim u policiji, dao i u tužilaštvu. Kaloštrović je iste noći, u dva ujutru, uhapšen i kod njega su pronađene dve puške. Nedugo zatim, međutim, pušten je nakon što je dao iskaz. Kažu da je nalog za puštanje stigao iz vrha tužilaštva Crne Gore.

Srpski telegraf juče je uspeo da stupi u kontakt s vlasnikom "Knez petrola", koji nam je kratko rekao da je postupak u toku i da stoga ne želi da daje komentare.

Na pitanja koja smo poslali policiji i tužilaštvu u Crnoj Gori odgovore nismo dobili do zaključenja ovog izdanja.

Uz štampano izdranje Srpskog telegrafa našim dragim čitaocima poklanjamo dodatak "Tetka Saveta" u kome možete pronaći pregršt korisnih informacija o zdravlju i održavanju domaćinstva.

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 07. oktobar 2020

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading