NOVI DETALJI O NAJMOĆNIJOJ ŽENI MUP: Sve laži Dijane Hrkalović

Autor:

Vesti

02.10.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović napala je direktora BIA Bratislava Gašića nazivajući ga "kerom koji je previše lojalan Vučiću". Hrkalovićeva se ostrvila na Gašića revoltirana činjenicom da je prvi čovek srpske tajne policije najozbiljniji kandidat za novog ministra policije.

RepublikaFoto: Tanjug
Dijana Hrkalović

Posle reakcije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je istakao da ima ogromno poverenja u Gašića (pogledajte okvir), oglasila se i Hrkalovićeva. U intervjuu "Jedina istina o meni" Hrkalovićeva, koja je slovila za najmoćniju ženu u MUP, iznela je niz laži. Istinu o aferi o kojoj je Srpski telegraf pisao nije rekla ni reč. O događaju iz elitnog beogradskog restorana na Savi ništa nije rekla iako postoji desetak ljudi koji su svedoci njenog napada na Gašića.

NASTAVLJA DA VREĐA

Hrkalovićeva u intervjuu priznaje da ne poznaje Gašića, ali da poštuje BIA, kao instituciju u kojoj je ponikla. Ni rečju nije pomenula elitni restoran na Savi u kom je divljala (pogledajte okvir). Umesto tih odgovora, bivša funkcionerka MUP napala je sagovornike Srpskog telegrafa Božidara Spasića, nekadašnjeg operativca državne bezbednosti, i advokata Svetozara Vujačića.

Svedoci i pet flaša vina

Cenim ljude koji su uz Vučića i koji znaju koliko im je pomogao i koji to umeju da mu vrate. Izuzetno poštujem funkciju direktora BIA, ponikla sam u toj agenciji. Sa Batom Gašićem nikada nisam imala dodirnih tačaka, tako da ne vidim zašto bih njega komentarisala, rekla je u ispovesti Hrkalovićeva.

Međutim, svedoci koji su bili u restoranu na Savi navode sledeće činjenice:

  • sedela je od jedan do 11 uveče
  • za to vreme potrošila je pet flaša vina
  • bila je odlično raspoložena, videlo se da se dobro provodi
  • desetak osoba je čulo svaku reč koju je izgovorila
  • galamila je dok je pričala

- Što se tiče ovih kvazianalitičara Božidara Spasića i Svetozara Vujačića, sve ovo što pominju o "kompleksima, sujeti, želji da se oberučke prihvati mesto ministra policije ili direktora BIA da je ponuđeno, kao i tome da je vreme za moju funkciju odavno prošlo i da sam bezbednosno beznačajna" govori zapravo upravo o njima, njihovim dubokim željama, žaljenjima, kompleksima. To se u psihologiji zove projekcija. Što se tiče toga da li je moje vreme za vraćanje nazad u politiku prošlo, o tome odlučuje samo jedan čovek. Ne tamo neki advokat niti tamo neki bivši operativac DB - navela je, između ostalog, Hrkalovićeva.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Dijana Hrkalović

MISTERIOZAN ODLAZAK IZ POLICIJE

Hrakolovićeva je ispovest krenula pričom o napuštanju Ministarstva unutrašnjih poslova. Njena verzija da je razlog teška bolest ne poklapa se sa zvaničnim saopštenjem koje je tada tim povodom dao MUP. Ako je zaista u pitanju bolest, logično pitanje je zašto je Hrkalovićeva čekala godinu i po dana da to saopšti.

- Nije me smenio ni predsednik Vučić, nije me smenio ni ministar Stefanović, nije me uopšte niko smenio, u dogovoru sa njima, zbog borbe s opakom i komplikovanom bolešću napustila sam prethodni radni angažman, što smatram časnim sa svoje strane - ispričala je Hrkalovićeva.

Međutim, Ministarstvo unutrašnjih poslova je 29. maja 2019. objavilo saopštenje u kojem je navelo da "državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Dijana Hrkalović od sutra više neće obavljati ovu funkciju u MUP zbog drugih obaveza koje će preuzeti u narednom periodu."

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zahvalio se Dijani Hrkalović na njenoj "ogromnoj posvećenosti na unapređenju rada Ministarstva unutrašnjih poslova" i poželeo joj mnogo uspeha u narednom periodu, kako na profesionalnom tako i na ličnom planu.

U saopštenju nije navedeno kojim će se poslom ubuduće baviti Hrkalovićeva.

Reagujući na uvrede koje mu je izrekla bivša državna sekretarka, Božidar Spasić poručuje da bi Hrkalovićeva pre napada morala da odgovori na neka konkretna pitanja.

Spasić: Nije odgovorila na pitanja, čime potvrđuje sumnje da je ipak sve to izjavila

 

- Ono što je objavio Srpski telegraf ni na jedno pitanje nije odgovorila, čime potvrđuje sumnje da je ipak izjavila to što je izjavila i da se veoma ružno izjašnjavala o šefu BIA Bratislavu Gašiću. Podsećam da je sam predsednik Aleksandar Vučić komentarisao tu njenu izjavu, što znači da veruje da je izjava data i da je ocenio da Gašić ne samo da dobro radi posao nego da ima veliko poverenje u njega - ističe Spasić.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Dragan Šormaz

MOJ STAV

Dragan Šormaz, POSLANIK SNS

- Lični odnosi me ne zanimaju. Gospođu Hrkalović ne poznajem. Poznajem Nebojšu Stefanovića i Bratislava Gašića. Obojica rade sjajan posao. Mislim i da obojica uživaju poverenje predsednika Vučića

TUŽNA PRIČA

Dodaje da je Hrkalovićeva u intervjuu iskoristila da ispriča "tužnu priču".

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Vučić: Gašiću najviše verujem

Predsednik države Aleksandar Vučić, komentarišući tekst o napadu Hrkaloviće na Gašića, rekao:

  • Bratislav Gašić uživa moje najveće poverenje
  • Gašić radi državni posao na najodgovorniji način
  • kako neko zna ko je za šta kandidat? A da li je tačno ili nije, neću u te priče da ulazim
  • sitne i lične uvrede me ne zanimaju

- Na ružan način je govorila o bivšim kolegama i advokatima, nazivajući ih kvazianalitičarima. Moram da kažem, kakvi kvazipolicajci takvi kvazianalitičari. Ovim je bilo kakva rasprava s njom više nemoguća jer je iskoristila priliku da ispriča nešto što je niko nije pitao. Radi se o potpuno beznačajnoj bezbednosnoj ličnosti jer, kad jednom odete iz policije na misteriozan ili kontroverzan način, nikad se više nećete vratiti u nju - naglašava Spasić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Vučić i Gašić

Gašić je Vučićev ker

Izvori Srpskog telegrafa naveli su uvrede koje je Hrkalovićeva izgovarala na račun Gašića:

  • nije joj se svidelo to što je on jedan od kandidata za prvog čoveka MUP
  • pričala je kako je on ker, džukela, previše lojalan Vučiću

S druge strane, advokat Vujačić smatra da je ponašanje nekadašnje funkcionerke odraz nevaspitanja.

- Nikakva žaljenja nemam što sam izabrao advokaturu ni nadanja van advokature i porodice, sva nadanja su mi ispunjena, o kompleksima i da ne pričamo, za razliku od nje, koja žali što nije više sekretar i nadanja da će je neko ponovo pozvati da prihvati neku funkciju. Sa ovakvim intervjuima samo tone dublje i dublje jer se ni na taj način ne može odbraniti njeno neprimereno ponašanje na javnom mestu - navodi Vujačić za Srpski telegraf.

Osim toga, u sutrašnjem izdanju Srpskog telegrafa čitajte i detalje likvidacije Strahinje Stojanovića na Novom Beogradu, naime naš list je došao do ekskluzivnih fotografija ubice. Takođe, saznajte i sve o ubistvu u Novom Pazaru, sve o političkim previranjima u Crnoj Gori i koje to poruke za građane ima ministar prosvete. Možete pročitati i sve o tome kako je predsednik Privredne komore Srbije lumpovao i kršio sve mere zaštite od koronavirusa. O svemu ovome možete čitati i na portalu Republika.

Foto: Republika

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Andjelko

03.10.2020 12:33

A kako je ona došla na to važno radno mesto? To je pitanje kako se zapošljavaju ili postavljaju nesposobne osobe na važna mesta u državi.