TAJKUNIMA SE CRNO PIŠE! Lukas uzima Šolaku i Popoviću devet miliona evra!

Autor:

Vesti

21.09.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Folk zvezda Aleksandar Vuksanović alijas Aca Lukas završio je na sudu sa "Grand produkcijom" i "Junajted medija grupom" zbog toga što su neovlašćeno plasirali sadržaj s njegovim likom i delom. Kako Srpski telegraf saznaje, Acin producent Saša Mirković podneo je tužbu u kojoj potražuje devet miliona evra od Saša Popovića, u ime "Granda", i Dragana Šolaka, koji je vlasnik "Junajted medija grupe" i koji je otkupio veći deo "Grand produkcije", zato što tokom tri sezone emitovanja emisije "Zvezde Granda", u kojoj je Lukas bio angažovan kao član žirija, nisu pribavili saglasnost od njega, kao producenta, za plasiranje sadržaja.

RepublikaFoto: ST/ D. KADIĆ/V. LUKIĆ/printskrin
Lukas / Popović / Šolak

Saša Mirković potvrdio je saznanja do kojih smo došli, te istakao da je od njega ukraden lik i delo Ace Lukasa.

- Istina je da sam tužio "Junajted mediju" i "Grand" jer su neovlašćeno koristili ime, lik i delo Ace Lukasa, kao učesnika u žiriju emisije "Zvezde Granda". Lukas i ja imamo dugogodišnji ugovor, a kada je počeo saradnju sa "Grandom", naglasio im je da moraju da pribave saglasnost, ali do te saglasnosti sa "Grandom" nikad nismo došli jer se nismo dogovorili oko honorara. Oni su, jednostavno, na silu, kao što su oteli i Jutjub kanal, kao što između ostalog sve radi Šolak "Junajted medija" zajedno sa Popovićem i ekipom, oteli, bukvalno, Acu odatle. Onda, naravno, prema mom ugovoru, oteli od mene - naveo je Mirković.

Kako on tvrdi, pravni osnov za tužbu je producentski ugovor koji ima sa folk zvezdom i po kojem je "Grand" bio u obavezi da pribavi saglasnost za plasiranje sadržaja od njega.

- Kada imate producentski ugovor, znate šta su obaveze. Moji advokati su upozoravali "Grand" i "Juajted medija grupu" da moraju da pribave saglasnost, ali su se oni oglušili o to. Onda je Aca izašao iz te treće sezone, koja je emitovana 2018, jer, jednostavno, nikada nisu platili ni jedan jedini dinar za to. Ne možemo baš samo da se bavimo otimanjem tuđeg rada, znate. Potom smo presavili tabak i tužili ih za devet miliona evra - objasnio je Acin producent.

Saša i Brena prodali kompletan udeo u "Grandu"

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/RTS Balkanskom ulicom - Zvanični kanal
Popović

Lepa Brena i Saša Popović prodali su krajem 2019. godine ostatak od 49 procenata "Grand produkcije" kompaniji "Junajted medija", koja je 2014. već kupila paket akcija od 51 odsto. Brena i Saša su, navodno, zaradili još 15 miliona evra, koliko su inkasirali i pre pet godina. Prema navodima medija, Sašin udeo u vlasničkoj strukturi "Grand produkcije" bio je 24 odsto, pa mu je stoga pripalo 7.350.000 evra, dok je Brena posedovala 25 procenata i ona je bogatija za 7.650.000 evra.

RepublikaFoto: youtube.com/Lepa Brena
Lepa Brena

Njegovo angažovanje u emisiji "Zvezde Granda", čiji je zaštitni znak još od 2004. godine, košta po emisiji 5.000 evra. To znači da Popović samo u jednom mesecu, u kojem se prikaže četiri do pet emisija, prihoduje 20.000-25.000 evra, što bi u Srbiji poželeo svaki penzioner.

Mirković dalje navodi da ga je Saša Popović, u ime "Grand produkcije" zavlačio, da bi sve obaveze prebacio na "Junajted medija grupu" i ogradio se od slučaja.

- Tek pre nekoliko dana je pokrenut postupak, Popović nas je lagao da će te danas, te sutra rešiti sve. Zapravo je kupovao vreme dok nije sve prebacio na "Junajted mediju" i oni se sad prave ludi, ali na sudu, naravno, ne mogu. Kad otimate tuđe autorstvo i producentsko delo, ne možete se praviti ludi, sudski organi će to proceniti. Ja sam siguran da ćemo mi dobiti novčanu nadoknadu. Odmah kažem da ćemo deo od tog novca uplatiti u humanitarne svrhe za izgradnju dečje klinike - zaključio je Saša Mirković.

Pevačica tužila Sašu za prevaru

RepublikaFoto: youtube.com/Visual Fever
Elma Sinanović

Pevačica Elma Sinanović tužila je tadašnjeg direktora "Granda" Sašu Popovića za navodnu prevaru i dug koji datira od 2000. godine. Pevačica je uputila tužbu Trećem osnovnom tužilaštvu zbog prevare i duga. Prethodno, pevačica je podnela tužbu još 2008, ali je povukla nakon obećanja Popovića da će izmiriti obaveze. Kako se nije udostojio da joj vrati novac, pevačica je 2019. ponovo pokrenula postupak. Nakon podnošenja prijave, ona je izjavila da je s Popovićem potpisala ugovor u "Grandu", u kojem je pisalo da će novac od prodaje albuma dobiti na ruke i da će dobiti procenat od prodaje CD i kaseta. Kako nikada nije videla taj novac, odlučila se za tužbu.

- Imam dokaze da me je prevario za novac i da je utajio porez. Neću se smiriti dok ne isteram pravdu na videlo i dok svima ne pokažem ko je u stvari Saša Popović - izjavila je Elma za Srpski telegraf.

Kontaktirali smo sa Acom Lukasom, koji nam je takođe potvrdio da je tužba pokrenuta.

- Postoji ugovor između mene i Saše, ja sam ih upozoravao da pribave dozvole, a oni su s tim rastezali. Na kraju sam napustio "Zvezde Granda", a oni nikada nisu pribavili dozvole za emitovanje. Na kraju ih je Saša, kao moj producent, tužio - objasnio je Lukas.

Šolak blizak sa Đilasom

Medijski magnat Dragan Šolak je u bliskim, dugogodišnjim poslovnim vezama sa liderom Saveza za Srbiju Draganom Ðilasom. To potvrđuju česta gostovanja Đilasa na Šolakovoj televiziji N1, koju obojica koriste za obračunavanje sa aktuelnom vlašću. Ova televizija samo je deo medijske kompanije "Junajted grupa", vredne više od milijardu dolara, na čijem čelu se nalazi Šolak.

Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa Sašom Popovićem i Draganom Šolakom, koji su tuženi, ali oni do zaključenja ovog broja nisu odgovarali na naše pozive i poruke.

Foto: Srpski telegraf
ST 22. 09. 2020.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading