PRED SASTANAK U BELOJ KUĆI! Totalni napad na Vučića: Tadić, Hoti, Jeremić i Drašković na istom zadatku!

Autor:

Vesti

30.08.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već viđen scenario. Uoči svih važnih razgovora o Kosovu i Metohiji predsednik Aleksandar Vučić suočen je sa napadima spolja i iznutra. Cilj je jasan i uvek isti, oslabiti pozicije Srbije pred razgovore sa Prištinom i svetskim zvaničnicima, menjaju se samo akteri koji sprovode udar.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Ovog puta glavne uloge pripale su, uz nekolicinu dežurnih antisrpskih analitičara sa zapada, Avdulahu Hotiju, premijeru privremenih prištinskih institucija, Borisu Tadiću, Vuku Jeremiću nekadašnjem tandemu na mestu predsednika i šefa diplomatije naše zemlje, Saši Jankoviću, bivšem ombudsmanu, lideru Pokreta slobodnih građana i predsedničkom kandidatu i Vuku Draškoviću, predsedniku SPO.

Za samo 48 sati izređala su se ova četvorica, podržana, naravno, medijima pod kontrolom tandema Đilas-Šolak, da nam "objasne" šta čeka Vučića u Vašingtonu, savetuju na šta bi trebalo da pristane, ali i da "otkriju" šta predsednik Srbije u stvari misli i namerava. Kako kažu sagovornici našeg lista, da ne znamo odakle vetar duva i po čijim nalozima ispaljuju rafale ovakvih izjava, još bismo pomislili da imaju čarobne kugle u koje gledaju.

 

 

 

Vučić je danas u Sloveniji, gde učestvuje na bledskom forumu, a videće se i sa evropskim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Potom putuje u Vašington, gde ga 4. septembra, u Beloj kući, očekuje izuzetno težak i važan sastanak sa prištinskom delegacijom i, što je još bitnije, američkim zvaničnicima (Ričard Grenel, Robert O'Brajen, Džared Kušner, Majk Pens sigurno, a najavljena je mogućnost da se pojavi i sam Donald Tramp).

Uvertira je, kao i svaki raniji put pred slične sastanke, došla koordinirano iz Beograda, Prištine i nekih centara spolja. Evo šta su rekli istomišljenici...

1. AVDULAH HOTI

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Avdulah Hoti

Premijer privremenih prištinskih institucija poručio je da je uzajamno priznavanje jedina tema na bilo kom sastanku koji je imao i koji će imati s predstavnicima Srbije. On je na Fejsbuku istakao da samo međusobno priznavanje normalizuje odnose Beograda i Prištine, kao i da će to smiriti Balkan i Evropu.

- Sve o čemu se razgovara s njima je u funkciji postizanja sporazuma o međusobnom priznavanju, bez ugrožavanja teritorijalnog integriteta ili unitarnog karaktera Kosova - naveo je Hoti.

2. VUK JEREMIĆ

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Vuk Jeremić

Obraćajući se članovima svoje stranke u Nišu, Jeremić je rekao da "Kosovo dolazi na sto Vučiću i on to ne može da reši".

- Obećao je strancima da će potpisati nezavisnost, a ne sme to da uradi - poručio je Jeremić, a onda sam sebi uskočio u usta tvrdnjom da Vučić izdaje nacionalne interese, izrečenom neposredno nakon konstatacije da Vučić ne sme da potpiše nezavisnost.

3. BORIS TADIĆ

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Boris Tadić

Bivši predsednik, kao da je prepisivao od Jeremića (ili ovaj od njega), tvrdi da "Vučić očajnički pokušava da zadrži u svom biračkom telu poziciju velikog patriote i istovremeno ispuni servilnost obećanu Zapadu u rešavanju kosovskog pitanja". Tadić je naveo i da "vlast SNS jedina nikad nije iznela nijedan plan za Kosovo".

REAKCIJE

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

Po ko zna koji put se propali političari poput Vuka Jeremića, vedete pogubne spoljne politike i direktno odgovornog za to što je presudom Međunarodnog suda pravde Kosovo udaljeno od Srbije, utrkuju ko će više da pljune sopstvenu državu i da podmetne više laži na putu njenog napretka.

Takođe, Boris Tadić je poslednja osoba koja bi trebalo da poziva Aleksandra Vučića na televizijski duel. Šta bi pametno mogao da kaže, da se brani za propuštene šanse i to kako je uspeo da upropasti Srbiju i proda Kosovo i Metohiju

Marko Đurić, kancelarija za KiM

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marko Đurić

Činjenica da su inostrani lutkari probudili sve svoje uspavane marionete, uključujući zaboravljenog Sašu Jankovića, da bi sa svih frontova udarili na državni vrh Srbije, potvrđuje da nas ne čekaju laki dani kada je reč o Kosovu i Metohiji. To što je Srbija i dalje u igri, boreći se za svoju južnu pokrajinu, isključivo je zasluga Aleksandra Vučića i njegovog tima

Maja Gojković, funkcionerka SNS

RepublikaFoto: Tanjug
Maja Gojković

Nastavljaju se neverovatni uporni napadi na predsednika Vučića i oni samo potvrđuju da pred Srbijom nisu nimalo laki dani. Posle besramnih ocena Vuka Jeremića, sada Saša Janković iznosi predloge da Srbija prihvati članstvo Kosova u svim međunarodnim organizacijama. Očigledno je da su se u ovim vremenima punim izazova za Srbiju probudili svi oni koji ne prezaju da otežaju pozicije Srbije pred razgovore Beograda i Prištine

Aleksandar Vulin, ministar odbrane

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vulin

Malo šta je tužnije od bivšeg predsednika koji nikako da shvati da je bivši. Tadić je bivši ne zato što su o tome odlučivale ambasade, već zato što su o njemu odlučivali Srbi. O patriotizmu ne bi trebalo da govori ministar odbrane koji nije digao vojsku kad su Albanci u martovskom pogromu dva dana ubijali Srbe na KiM

 

 

4. SAŠA JANKOVIĆ

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Saša Janković

Bivši zaštitnik građana ide još malo dalje, pa sugeriše Vučiću da se ne protivi ulasku lažne države Kosovo u sve međunarodne organizacije.

- Predstavnik Srbije morao bi da koristi svaku priliku da iznese realno rešenje kosovskog pitanja, za koje je prethodno već obezbedio najširu podršku u zemlji. Jedan takav realan predlog je članstvo Kosova u svim međunarodnim organizacijama, bez formalnog priznanja nezavisnosti od Srbije, uz eksteritorijalnost srpskih crkava i manastira, što znači da one ne bi bile u okviru Kosova, već entitet za sebe - izneo je Janković, uz tvrdnju da bi takvo rešenje podržale velike sile.

5. VUK DRAŠKOVIĆ

RepublikaFoto: Tanjug
Vuk Drašković

Predsednik SPO, iako deo vladajuće koalicije, ocenio je da je rizično i neutemeljeno reći da je Srbija demokratska zemlja sve dok je "u okovima nerasformiranih Miloševićevih službi bezbednosti i dok se ne otvore dosijei o zločinima njegovog režima".

Prema njegovim rečima, posle promene 5. oktobra napravljena je koalicija sa temeljima državnog terorizma Slobodana Miloševića. Na konstataciju da je SPO deo vladajuće koalicije, Drašković je odgovorio da SPO pokušava da utiče koliko može da se takvo stanje promeni. On je rekao da je ta stranka u vladajućoj koaliciji jer ona formalno vodi Srbiju ka EU, mada je, prema njegovoj oceni, taj voz sve bliži Moskvi i Pekingu.

U sutrašnje broju Srpskog telegrafa saznajte još informacija kojih nema u drugim medijima.

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Rac

31.08.2020 14:06

Velika greška je što je Vučić prihvatio da na svoju listu uvrsti Vuka Draškovića koji je izuzetno prevrtljiv političar.

Ana

31.08.2020 19:35

I šta je to loše i netačno rekao Vuk Drašković? Rekao ono što priča desetinama godina. Rekao ono što je rekao i 2012. kad ga je Vučić pozvao u koaliciju. I sad ljudi iznenađeni. A i sam Vučić tada javno rekao da je Vuk bio u pravu.

Vjekoslav

31.08.2020 19:58

Ako je lakše umesto Vukovih izjava treba pročitati poslednju knjigu Vuka "I grob i rob". Narodu treba da objasni svaka stranka kakve štetne posledice proizvodi neulazak u NATO, i odbijanje dijaloga sa Kosovom .... I onda narod nek bira sudbinu i nek ne kuka ako je loša. Mi biramo sudbinu uvek imamo dva puta a kod nas se stvara zabluda da je samo jedan. Mora biti političke i moralne odgovornosti. I vrapci na grani znaju Vukove stavove u vezi nekih pitanja a svako može i da pročita program SPO. .