(FOTO) ČUDOTVORAC ILI DOKTOR? Nestorović ponovo šokirao naciju, LEČI KORONU PIRAMIDOM?

Autor:

Vesti

10.08.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo svet drhti zbog koronavirusa iako se za 3.500 dinara može kupiti čudesna piramida koja u prečniku od 500 metara štiti ne samo od KOVID-19 već i od svih štetnih zračenja. Tako se bar tvrdi u reklami kojom predsednica ekološkog pokreta Eko san iz Stare Pazove Mirjana Domonji pokušava preko Fejsbuka da proda što više orgonitskih bio-piramida, kako ih naziva.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Branimir Nestorović

I to bi bila samo jedna od mnogobrojnih sličnih prevara da na reklami nije dobro poznato lice - profesor dr Branimir Nestorović, poznati pulmolog iz Tiršove i doskorašnji član kriznog štaba. Premijerka Ana Brnabić, podsetimo, pre nekoliko dana je objasnila da se Nestorović povukao iz štaba zbog pritisaka i uvreda kojima je bio izložen od dela javnosti.

Nakon objave Mirjane Domonji, uz koju je postavila sliku sa dr Nestorovićem, ispred kog stoji piramida, ustalasala se cela Srbija. Svi pokušaji Srpskog telegrafa da dođe do dr Nestorovića, koji se već mesec dana uopšte ne oglašava, i od njega dobije bilo kakvo objašnjenje i odgovor da li je u ovu prevaru nesvesno uvučen ili možda i on smatra da piramide štite od korone, bili su neuspešni. Na mnogobrojne pozive i poruke nije odgovorio.

S druge strane, već i ovlašnom pretragom lako se može utvrditi da nigde ne postoji nikakav zvaničan sajt niti potvrda da je bio-piramida bilo gde registrovana kao bilo kakvo pomoćno sredstvo za lečenje.

Osude na Fejsbuku

Nakon objave o bio-piramidi, profil Mirjane Domonji na Fejsbuku zasut je mnogobrojnim negativnim komentarima. Ovo su neki od njih:

- Baba je ratni profiter i jednom će odgovarati zbog ove prevare i prodaje lažne nade bolesnim ljudima

- Kako vas nije sramota? Zar nemate nimalo stida?

- Mislim da vas je dr samo kulturno ugostio i saslušao, ali da nije NASEO na ovu i slične prevare

- Mirjana, kad već verujete toliko tom Vilhelmu i njegovom "naučnom radu", uzmite jednu piramidu i bez maske i bilo kakve zaštite idite u crvenu zonu, malo da popričate sa pacijentima

U svojim izjavama Mirjana Domonji nije želela decidno da kaže da li je Nestorović podržao njenu reklamnu kampanju i da li stoji iza njenih tvrdnji o tome da piramide štite od korone.

- Bila sam kod njega u privatnoj ordinaciji i tamo smo se slikali. On je rekao da zna za orgonite i za njihovog tvorca Vilhelma Rajha. Nije baš direktno podržao ove tvrdnje o koroni, ostalo je da o tome još razgovaramo - rekla je ona.

Kada smo kasnije pokušali da dobijemo Mirjanu Domonji, kao obični kupci, da bismo videli šta će nam reći, ona se nije javljala na telefon.

Ekološki pokret Eko san registrovan je na istoj adresi na kojoj se nalazi i opština Stara Pazova. Kako smo saznali, opština ga delom finansira, ali detalji nisu poznati.

- Predsednik nije danas u kancelariji - kratko je rekla sekretarica Đorđa Radinovića, prvog čoveka opštine, i uputila nas na šefa kabineta Nemanju Stikića, koji nije odgovarao na naše pozive i pitanja poslata mejlom.

Šta je bio-piramida od orgonita

Orgoniti nisu nikakvi minerali, kako bi se po imenu moglo zaključiti, već ukrasi napravljeni od metalne piljevine, raznih kristala, najčešće kvarca, koji se koristi za izradu kamenčića za ogrlice, a sve se objedini pomoću smole. Postoji verovanje da orgoniti negativnu orgonsku energiju, koja je najčešće produkt električnih uređaja, upijaju sa donje strane, potom je transformišu i sa gornje strane emituju lekovitu orgonsku energiju.

Orgoniti se najčešće prave u obliku piramide. Izrađuju se u kućnim uslovima od materijala koji se mogu jeftino naći u prodavnicama kristala.

Naziv orgonit, odnosno orgonska energija, ustanovio je 1930. dr Vilhelm Rajh, jedan od saradnika Sigmunda Frojda.

Foto: Republika
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 11. avgust 2020.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading