TAJNA AKCIJA KOJOM ZAPAD ŽELI DA SRUŠI VUČIĆA: Pokrenut hibridni rat protiv Srbije

Autor:

Vesti

05.08.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv Srbije se vodi hibridni rat, čiji je cilj slabljenje vlasti u Beogradu i predsednika Aleksandra Vučića pred intenziviranje razgovora o rešavanju problema Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Kako saznaje Srpski telegraf u bezbednosnim krugovima, direktni udari na Vučića dosad su se pokazali kao izrazito neuspešni, pre svega, zbog ogromne podrške među građanima, pa su stratezi promenili taktiku. Suština plana B jeste urušavanje osnovnih stubova društva, grana koje okupljaju najveći broj zaposlenih institucija kojima narod najviše veruje.

NAJJAČE SLUŽBE

Otud u poslednje vreme žestoki i sve manje skriveni udari na Crkvu, Vojsku, policiju, zdravstvo i prosvetu, u kojima učestvuju podobni mediji, određene političke stranke, veći broj NVO i ljudi zaduženih da na društvenim mrežama seju lažne vesti i pišu najgore komentare.

- Hibridni rat protiv Srbije vode najjače obaveštajne službe u saradnji sa asistentima u regionu, ali i delovima opozicije u Srbiji - navodi sagovornik našeg lista.

1. CRKVA

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Vladika Grigorije

Komešanje u SPC i javnosti izazvali su "iznenadni" nastupi vladike diseldorfskog i cele Nemačke Grigorija, uz osvrt, povodom odluke Vlade da izdvoji milijardu dinara za izgradnju Hrama Svetog Save na Vračaru, da ne treba ulagati u crkve, nego u bolnice. Dok je iznosio mišljenja o političkim dešavanjima, kritikujući aktuelnu vlast (direktno) i patrijarha Irineja (indirektno, ali dovoljno jasno) sinhronizovano je iz opozicionih krugova vođena kampanja da baš on bude predsednički kandidat.

2. ZDRAVSTVO

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Članovi Kriznog štaba

Konstantni napadi na gotovo svaku reakciju i meru države u borbi protiv pandemije virusa KOVID-19. Nisu pošteđeni medicinski radnici ni stručnjaci u kriznom štabu (najviše na udaru bili Predrag Kon, Darija Kisić Tepavčević, Goran Stevanović, Branimir Nestorović...), protiv kojih se vodila često maliciozna kampanja. Poslednja sinhronizovana akcija jeste pismo lekara "Ujedinjeni protiv kovida", kojom je tražena i smena članova kriznog štaba. Naravno, najveći deo lekara koji su stavili potpis nije ni bio svestan da u stvari učestvuje u dobro osmišljenoj kampanji. Paralelno, preko društvenih mreža i navodno istraživačkih novinarskih kuća, uglavnom finansiranih iz inostranstva, poturaju se priče o većem broju umrlih, lošim uslovima u KOVID bolnicama i slično.

Naša država izložena je delovanju stranih sila u dugom trajanju, saglasan je spoljnopolitički analitičar iz Centra za društvenu stabilnost Nemanja Starović i objašnjava da se taj uticaj ostvaruje kroz različite geopolitičke vektore:

- No, bez obzira na bitno različite interese globalnih i regionalnih sila koje deluju prema nama sa zapada, istoka ili juga, među njima postoji jedna tačka saglasja, a to je potreba za narušavanjem visokog nivoa uzajamnosti između naroda i državnog rukovodsta Srbije, koji se, pre svega, ogleda u visokom rejtingu predsednika države. Svima bi, bez dileme, više odgovaralo ono stanje u kom smo bili ranije, kada su se srpske vlade formirale u prisustvu stranih ambasadora, što je, na našu sreću, danas potpuno nezamislivo.

3. PROSVETA

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

U uslovima epidemije koronavirusa pripremljeno je, kako je kazao ministar prosvete Mladen Šarčević, nekoliko modela realizacije nastave (od kuće, škola, kombinovano...). Ništa još nije odlučeno, ali se po principu "šta god da uradite, ne valja" već povela kampanja protiv bilo kakve najavljene odluke o modelu nastave. Već viđeno, reklo bi se...

4. POLICIJA

RepublikaFoto: pixabay.com

Mada je policija tokom poslednjih nasilnih protesta, dok su je huligani kamenovali i rušili prestonicu, delovala izrazito rezervisano, usledila je brutalna kampanja protiv pripadnika MUP, praćena lažnim tvrdnjama o navodnom prekoračenju ovlašćenja. Koliko je to besmisleno, najbolje pokazuju slike iz Nemačke, Francuske, SAD i drugih zemalja, gde je policija mnogo žešće reagovala, iako nije tako direktno bila ugrožena kao ispred parlamenta u Beogradu.

IMAJU ISKUSTVO

Ne čudi, stoga, što se u mnogim aferama, kako dodaje, nazire jasan element inostranosti, kao što je to, recimo, bio slučaj sa brutalnim napadima na našu namensku industriju.

5. VOJSKA

RepublikaFoto: mod.gov.rs

O smišljenim udarima koji su ostavili velike posledice na namensku industriju već je izlišno i govoriti, a kada se tome doda lavina ničim izazvanih kritika povodom nabavke kineskog PVO sistema, jasno je da se radi o kampanji. Pritom, svaki istup i potez ministra odbrane Aleksandra Vulina preko društvenih mreža i u izjavama jednog dela opozicije izvrgava se ruglu, poput onog kad je pre neki dan dobio titulu počasnog (obratite pažnju, počasnog) pilota, što je bio povod za gomilu neumesnih i uvredljivih komentara.

- Stratezi s obilnim iskustvom delovanja širom planete ispravno procenjuju da se direktni napadi na predsednika Srbije uglavnom odbijaju od zid koji čini visoko poverenje naroda, pa stoga medijske udare često usmeravaju prema tzv. mekim bokovima - zaključuje Starović.

U štampanom izdanju Srpskog telegrafa između ostalog pročitajte:

Hrvati proslavili zločinačku akciju "Oluja" dok je Boris Milošević svojim prisustvom pljuno na mrtve pretke.

Veliko naučno otkriće pokazuje da veliki broj Srba ne može da bude zaraženo koronavirusom zato što ih štite T-ćelije. 

Andreana Čekić je ozbiljno zagazila u teorije zavere. Za nju je Zemlja ravna, a gravitacija ne postoji.

Za vikend izdanje Srpskog telegrafa našim čitaocima poklanjamo ikonu Svete Petke u zlatotisku.

Sve ove informacije kao i još puno zanimljivih priča možete pronaći u štampanom izdanju Srpskog telegrafa, kao i na portalu Republika.rs

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 6. avgust 2020. godine

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading