ŠPANIJA ide na IZBORE uprkos stravičnim brojkama, a SRPSKU VLAST kritikuju zbog te odluke! GDE JE SZS SAD?

Autor: Republika

Svet

12.07.2020

11:49 >> 11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanovnici španskih regiona Baskija i Galicija danas glasaju na regionalnim izborima, koje su obeležile stroge preventivne mere uvedene sa ciljem sprečavanja širenja korona virusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Španci

Galicijska konzervativna Narodna partija i baskijska regionalistička stranka PNV nadaju se da će i posle ovih izbora ostati na vlasti, navodi AP.

Zbog pandemije COVID-19, nadležni u oba regiona zaraženim osobama su zabranili izlazak na glasačka mesta, a broj tih birača ukupno iznosi više od 400, dok ostali prilikom glasanja moraju da nose maske za lice i održavaju bezbednu distancu od metar i po.

 

 


Prvobitno je predviđeno da regionalni izbori u Galiciji i Baskiji budu održani 5. aprila, ali su odloženi zbog velikog porasta broja zaraženih korona virusom.

COVID-19 je u Španiji zvanično odneo 35.000 života, a širom zemlje i dalje postoje manja žarišta korona virusa, koja su pod nadzorom zdravstvenih vlasti.
RepublikaFoto: Tanjug/Z. MIRKOVIĆ

Koliko god da je stanje na Pirinejima zastrašujuće, izbori se ipak održavaju. Poređenja radi, u Srbiji je zvanično 382 preminule osobe, a zamera se održavanje parlamentarnih izbora, uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera na biralištima.

Neupućeno kritikovanje vlasti od strane opozicije je samo za podsmeh i pokazuje slabost Saveza za Srbiju i njihovih pristalica. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading