BRUKA I SRAMOTA: U Srebrenici pocepan plakat zahvalnosti Vučiću, obaveštena policija

Autor: Tanjug

Vesti

08.06.2020

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepoznati počinioci pocepali su u srebreničkom naselju Učina Bašča plakat zahvalnosti predsedniku Srbije Aleksanru Vučiću, a načelnik Opštine Srebrenica Mlalden Grujičić kaže da je slučaj prijavljen policiji, uveren da je plakat smetnja onima koji ne žele pomirenje i zajednički život.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

S druge strane bivši načelnik Srebrenice Chamil Duraković kaže da je to ništa drugo do “pumpanje etno-nacionalni priča”.

Plakat sa natpisom “Zahvalna Srebrenica” je, prema rečima Grujičića, prvobitno postavljen u znak zahvalnosti za višemilionska sredstva, koja je predsednik Srbije Vučić donirao Srebrenici, za njen oporavak i razvoj.


- Mi smo ispred opštinske uprave postavili plakat, s obzirom da imamo obavezu da se zahvalimo predsedniku Vučiću koji je mnogo doprineo da život Srebreničana bude bolji tom donacijom. I te donacije sigurno neće prestati da dolaze u Srebrenicu - rekao je Grujičić, prenela je sarajevska N1 tv.

To je, kaže, jedan mali gest kojim je srebrenička opština htela da izrazi zadovoljstvo i zahvalnost predsedniku Vučiću.

- Međutim, neko je to pocepao i pokazao da ne želi zajednički život i ispruženu ruku Srbije - naveo je Grujičić.

Bivši načelnik te opštine Ćamil Duraković, pak, tvrdi da je u sve upletena pollitika i da je sve posledica izborne godine, u Srbiji ali i u BiH.

- Žao mi je što to postaje predmet političkih previranja. Ukoliko opština i lokalna vlast želi da se zahvali, postoje različiti načini kako se to može učiniti. Ovo nije ništa doslovce do pumpanja etno-nacionalnih priča - smatra Duraković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading