Izraelski špijun plakao zbog Srbije: Otkrivena istina o zločinima ustaša i Šiptara

Autor: K. ILIĆ - G. MITROVIĆ

Vesti

26.05.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konstruisani genocid Srba u ratovima devedesetih i zverstva albanskih terorista na Kosovu pomogli su Hrvatima i Šiptarima da uz pomoć Zapada sistemski unište Srbiju da bi se u potpunosti zatro ruski uticaj. Ovo je u emisiji "Veče sa Vladimirom Solajevim" na državnoj ruskoj televiziji izjavio nekadašnji šef izraelske obaveštajne službe "Nativ" Jakov Kedmi, poručujući da je raspad Jugoslavije i njenih zemalja bio planiran veoma dugo, a da su u toj nameri glavne uloge vodili pripadnici hrvatskog i albanskog naroda.

RepublikaFoto: youtube.com/ Vesti News
Jakov Kedmi

- U Hrvatskoj se osećam potpuno isto kao u Nemačkoj. Kada sam prvi put video nemačku uniformu, prelazio sam iz Švajcarske u Nemačku i kada sam ušao, čovek u toj uniformi je tražio dokumenta, a meni je pozlilo jer je to bila ista SS uniforma. Suze mi same krenu za srpskim žrtvama koje su stradale od ustaških zločina. U Jasenovcu počivaju Srbi ubijani na najzverskije načine, kuvani, spaljivani, sečeni "srbosekom", dok su Hrvati uspeli da se 1945. probiju među pobednike - ispričao je Kedmi, koji nije mogao da obuzda tugu, te je pred kamerama ruske televizije zaplakao zbog Srbije i svih srpskih žrtava.

RASKID SA RUSIMA

Kedmi je prvi put izneo tvrdnju da su ga dok je još bio u službi o pravom stanju stvari na balkanskim ratištima i Kosovu upoznavali slovenački obaveštajci s kojima je "Nativ" tesno sarađivao.

- Glavni razlog onoga što su uradili sa Jugoslavijom bio je da se potpuno uništi Srbija kako ne bi bilo nikakve posebne veze sa Crnom Gorom, a, pre svega, sa Rusijom. Još je u vreme Čerčila bilo odlučeno da Balkan mora da bude izvan ruskog geopolitičkog uticaja. To je bio primarni cilj. Raspad Jugoslavije i njenih zemalja bio je planiran duži vremenski period. Moja služba je bila odgovorna za odnose sa Slovencima. Oni su mi rekli šta se sve dešavalo na Kosovu, da su kosovski muslimanski teroristi širili teror od 1970. i ko ih je sve podržavao - u dahu je ispričao Kedmi.

Milošević nije kriv za genocid

Slobodan Milošević

Dotakao se i teme Haškog tribunala, tvrdeći da je Tribunal priznao da nema dokaze protiv Slobodana Miloševića, kog su optužili za genocid nad Hrvatima i Bošnjacima.

- Umro je u zatvoru, a nije bio osuđen! Nakon njegove smrti su priznali da ne postoji bilo kakav dokaz da je odgovoran za genocid i ubistva - dodao je Kedmi.

Nekadašnji prvi čovek izraelske obaveštajne službe objasnio je da je Balkan jedno komplikovano mesto otvorenih sukoba, na kome je krajem prošlog veka besneo građanski rat, gde su uloge glavnih krvnika preuzimali hrvatski ratni veterani i dobrovoljci, kojima su na front odlazili kako bi Srbe najmonstruoznije ubijali.

- Poznato je da su Hrvati tokom Drugog svetskog rata ubijali Srbe i oni im to nikada nisu zaboravili. Hrvati su tada ubijali Srbe i Jevreje. Tek tako, bez milosti! Ubijali su srpske žene i decu. To je bio tradicionalni hrvatski način egzekucije i o tome niko nije govorio - naveo je Kedmi.

ZAPAD IZA SVEGA

Bivši obaveštajac je u daljem izlaganju rekao da su Hrvati krivi za početak rata jer su, kako je poručio, jasno pokazali nameru da ratuju, za razliku od nekih drugih naroda koji su se odmah povukli.

- Hrvati i Bošnjaci su se borili na strani zla dirigovanog od zapadnih sila. Kada se taj rat završio, počeli su sukobi na Kosovu. Teroristički OVK brutalno je ubijao srpske građane, spaljivao ih u njihovim svetinjama. U ubijanju su bili veoma okrutni, a sud Zapada je bio na njihovoj strani. Međutim, samo su Srbi bili za sve optuženi - istakao je bivši prvi špijun Izraela.

Kedmi: Hrvati i Bošnjaci su se borili na strani zla dirigovanog od zapadnih sila

Kedmi se u jednom trenutku osvrnuo i na tadašnji uticaj Rusije, kojom je za vreme NATO agresije upravljao predsednik Boris Jeljcin. Prema njegovim rečima, današnja Rusija ni u ludilu ne bi dozvolila da ijednom Srbinu fali dlaka s glave.

Sramota me je što Madlen Olbrajt pripada mom narodu

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Madlen Olbrajt

Kedmi je ogorčen što bivša američka državna sekretarka Madlen Olbrajt pripada jevrejskom narodu.

- Sramota je što jedna takva osoba pripada mom narodu. Ali svaka nacija ima svoje crne ovce, pa je to slučaj i sa Jevrejima. Još je gore što je Olbrajtova jedan deo života provela u Jugoslaviji - rekao je obaveštajac s velikom dozom prezira.

- Zašto Srbi da idu ka EU i NATO? Rusija ih je jednom već izdala. Na koga da se oslone? Kada bi danas bila Rusija iz devedesetih godina, ništa se od teških nesreća Srbima ne bi desilo, ni dlaka sa glave im ne bi falila - istakao je Kedmi, koji je pozdravljen gromoglasnim aplauzom publike u studiju.

 

REAKCIJE

Robert Sabadoš, predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije

Jasenovac je za Srbe, Jevreje i Rome nezaceljena rana, jedan sistem logora za koji se i dalje ne zna kolike su njegove razmere. Svi bi trebalo da se zapitaju, kao ovaj izraelski obaveštajac, kako bi se konačno utvrdile sve činjenice surovosti NDH, koja je bila u funkciji Trećeg rajha.

Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Milošević je do smrti verovao u Ruse da su hteli da nam pomognu iako se za vreme bombardovanja to nije dogodilo. U pravu je kada kaže da je Putin tada bio na vlasti, ništa od toga ne bi bilo, tako da se može reći da su nas tada izdali. Važno je da smo sada u ljubavi.

Nikola Šainović, bivši premijer Srbije

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Situacija u Rusiji je tada bila toliko dramatična da nisu uspeli tada da odbrane ni sebe ni nas, čija je pozicija bila užasna. Sada, sa Putinovom Rusijom, situacija je bitno promenjena. Brutalno bombardovanje Srbije i ćutanje UN se sigurno sa Putinom ne bi desilo.

U štampanom izdanju Srpskog telegrafa između ostalog pročitajte:

Ekskluzivno vam prenosimo detalje velike policijske akcije u kojoj je uhapšen vođa navijača fudbalskog kluba "Rad".

Upozorenja stižu sa svih strana! Letovanje na crnogorskom primorju može biti opasno po zdravlje jer su nadležni davali lažne informacije o koronavirusu.

Amabasador Turske Tanglu Biglič govorio je za nas i tom prilikom istakao da će predsednik Erdogan podržati svaki dogovor Beograda i Prištine.

Potez vredan pažnje: Šef "MK Grupe" Miodrag Kostić odlučio je da zdravstvene radnike, koji su bili u prvim redovima u borbi protiv koronavirusa, nagradi putovanjem na more.

Našim čitaocima sutra poklanjamo dodatak "Tetka Saveta" u kojem možete pronaći brojne korisne savete o održavanju domaćinstva, lepoti i negi tela.

Sve ove informacije kao i još puno zanimljivih priča čitajte u štampanom izdanju Srpskog telegrafa, kao i na portalu Republika.rs

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 27. maj 2020. godine

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading