Ekskluzivna ispovest Dafine - otkrivene tajne Cece, Legije, Kristijana Golubovića

Autor:

Vesti

28.04.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arkan je bio surov i neotesan, ali dovoljno mudar da drži sve konce u svojim rukama.

RepublikaFoto: youtube.com/BALKAN INFO - Zvanični kanal
Miloš Petković Dafina

Ovako je Željka Ražnatovića u najkraćem opisao Miloš Petković Dafina (nadimak dobio dok je radio kod Dafine Milanović, vlasnice Dafiment banke), narednik Srpske dobrovoljačke garde, koji je sa "Tigrovima" prošao sva ratišta širom bivše Jugoslavije, a dugo je bio i u Arkanovom ličnom obezbeđenju.

Oficir Srpske dobrovoljačke garde, a pre toga žestoki momak iz beogradskog naselja Braće Jerković, opisao je šta je sve čuo i video u Arkanovom okruženju, kako se ponašao Legija, šta se radilo u kampu "Tigrova" u Erdutu...

LEGIJINI ŠAMARI

- Legija je jako namazan, to je čovek koji je prošao sve i svašta od Francuske do Nigerije, ali i jako kulturan čovek. On može da se iznervira nakratko, ali ga zapravo nekultura nervira i tu plane, inače je političar, prvo će da razmisli dva puta pre nego što udari šamar nekome - svedoči Petković.

Dodaje, doduše, da ih je sve išamarao u "Oluji", verujući da su krenuli da beže, ali se posle nekoliko minuta pokajao zbog loše procene.

- Takve stvari mu nikad nisam uzimao za zlo. I danas do Zabele dolazim biciklom i po vetru i po kiši da ga obiđem - kaže Petković.

Krali mu gorivo ispred kuće!

Željko Ražnatović Arkan

Dafina svedoči o gotovo neverovatnom događaju: kada je Arkan bio najjači, strah i trepet čak i za vojnike, policajce, političare, njemu su pred kućom krali gorivo.

- Tad sam hteo da ostavim pištolj i dam otkaz koliko sam se iznervirao. Neko je krao gorivo od čoveka koji drži mafiju pod kontrolom. Ujutru smo zaticali prazne kante. Otkrio sam mnogo kasnije da je to bio Bata, vozač kamiona, koji je prevozio stvari na liniji Beograd-Erdut - priča Dafina.

Kaže da je Legija znao sve Arkanove fore.

- Dobro je skapirao Arkana. Te 1995. smo bili u Zvorniku, rekao je da, ukoliko te pare dođu do Arkana, niko ih više neće videti. Legija je uzeo sve pare, podelio plate svim "Tigrovima" i kupio 100 sladoleda, ali dinar nije ostao viška, svi su ispoštovani do maksimuma. Arkan je od onih ljudi što vole pare iako im ne trebaju - svedoči bivši telohranitelj.

Po završetku rata, kada su Arkanovi "Tigrovi" rasformirani, Petković je završio u Zabeli, odrobijao je četiri godine, a nekoliko meseci pre nego što je izašao na slobodu njegov komandant je ubijen 15. januara 2000. u beogradskom hotelu "Interkontinental".

- Ležao sam u Zabeli, pustili su me na odsustvo bez pratnje tri meseca pre isteka kazne, kada mi je umro otac. Posle sahrane svratio sam do stadiona Obilića da vidim Arkana, ali nije bio tu. Vratio sam se u Zabelu i posle na TV čujem - ubijen. Ne znam ni danas zašto, sumnjam na ljude koji su radili špijunažu. On je govorio da će biti ubijen, plašio se samo da to ne bude u džipu dok su s njim Ceca i deca.

ZA KAZNU LOPATICAMA PRETOVARALI PESAK

Specijalna kaznena mera za neposlušne Arkanove gardiste podrazumevala je da dođu ispred njegove kuće, dok se još gradila, i da po njegovom naređenju dečjim lopaticama pretovaruju tone peska sa jednog na drugo mesto. Mnogi su zbog toga bežali, otkriva Petković.

- I ja sam u jednom trenutku hteo što pre da odem iz garde. Kad neko pogreši, na primer, mora da nosi težak kamen napolju, na minusu, samo u čarapama, a oficiri se zaborave i tako nosiš po celu noć. Ako kamen ispadne, nosiš još tri dana i noći. Kada neko priča za ručkom, samo kažu: "Marš napolje na trčanje" - priča Dafina.

Što se hrane tiče, kaže, dešavalo se i da budu gladni, ali oružja, municije i uniformi nikada nije falilo.

JUGOM U GRAD

Dafina je jedno vreme čuvao Arkanovu kuću.

- Tu su dolazili svi kriminalci, pevačice, razni ljudi, oružje smo im oduzimali obavezno. Onda na šifru 999 motorolom javimo Arkanu ko je i on odluči gde ga puštamo - priča Petković.

Zbog Legije nisu smeli da uzmu platu

MIlorad Ulemek Legija

Milorad Ulemek Legija bio je strah i trepet u kampu, mnogi pored njega od straha nisu mogli ni da jedu, kaže Petković.

- Legija je delio i platu, a da bi primio pare, moraš da staneš ispred njega i da raportiraš. I bilo je tipova, dođu, on ih nešto pita, oni se zbune i on ih otera. On je imao one urokljive oči. Svima su nam rekli da ga ne gledamo u oči, već u pare koje drži u ruci. Ako neko pokaže strah, za tog nema plate jer kako će u borbi ako se njega plaši - priča Dafina.

Kaže, Ražnatović je sve držao pod kontrolom, a često bi se kamuflirao da ga niko ne prepozna i tako išao u grad. Tada nije vozio svoje džipove, već bi seo u neka obična kola.

- Imala je Ceca dobrotvornu fondaciju i za te potrebe neke jugo automobile. Jednom je Arkan seo u jugo, nije hteo u džip, ali jugo nije upalio. Prvi, drugi, treći... Onda je počeo da šutira ta kola. Na kraju je završio u nekom malom fordu - kaže Petrović.

Bilo je jedno vreme kada su mlade pevačice dolazile kod Arkana da ih probije na estradu, otkriva Dafina i dodaje da "Karleuša vrlo dobro zna zbog čega su ona i Ceca došle u sukob".

Ćenta je bio gospodin

RepublikaFoto: instagram.com/kristijan.krile_official
Kristijan Golubović

Rade Ćaldović Ćenta često je dolazio u posetu Arkanu, a kako telohranitelj kaže, on je bio gospodin čovek. Njegova devojka Maja Pavić, novinarka, bila je Cecina kuma na venčanju:

- Uvek je ostavljao pištolj bez problema i prolazio kroz pretres. Bio je i veliki džek, dao mi je 500 maraka da se obučem za Arkanovu svadbu. Te pare ja sam trošio devet dana, a kupio sam sat, cipele...

O Arkanovim najbližim ljudima

KRISTIJAN GOLUBOVIĆ Komandant garde, nikad se nije iživljavao u kampu, u principu je dobar momak

NEBOJŠA ĐORĐEVIĆ ŠUCA Pukovnik Arkanove garde, bio je izuzetan čovek, bistar u glavi i veoma brzo je procenjivao situaciju na terenu

LUKA BOJOVIĆ Jedan od najmlađih u gardi, nije voleo da se druži, imao je neki svoj svet i mir. Bio je veoma zatvoren i nikada nije pravio probleme

VUK VUKOVIĆ Arkanov kum je bio bahat, nikada nije hteo da ostavi pištolj kada ulazi u vilu, a to je bilo pravilo za sve

- Arkan je bio mafija, obišao je pola Evrope, šta ga je zanimala neka pevačica seljanka koja je jedva nabola autobus da dođe do Beograda. Dok su se gardisti ložili na te pevaljke, ja sam se ložio na Anicu Dobru, bila mi je vrh - kaže Petković.

U štampanom izdanju Srpskog telegrafa između ostalog pročitajte:

Ogromna panika u Velikoj Britaniji! U ovoj ostrvskoj zemlji, koja je teško pogođenja epidemijom koronavirusa, pojavio se novi misteriozni virus koji napada decu.

Otkrivamo i kako će teći dinamika uvođenja olakšavajućih mera i vraćanja života u normalne tokove.

Sraman potez lidera Dveri u skupštini Srbije. Obradović napao lekare!

Luna Đogani u rijalitiju Zadruga ponovo doživela nervni slom. Bacala se po podu, jaukala i vrištala.

Uz štampano izdanje poklanjamo vam i magazin Tetka Saveta u kojem možete pronaći vrlo praktične informacije za održavanje domaćinstva i savete za negu tela.

Podsećamo drage čitaoce da u četvorobroju Srpskog telegrafa, koji izlazi na čak 56 strana, poklanjamo ikonu Patrijarha Pavla i dva magazina.

Sve ove informacije, kao i još puno zanimljivih priča, možete pronaći u štampanom izdanju Srpskog telegrafa, kao i na portalu Republika.rs

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 29. april 2020. godine

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading