(VIDEO) PROBA ZA BIOLOŠKI RAT: Putinov doktor tvrdi da je korona puštena sa ciljem ispitivanja svetskog zdravstvenog sistema!

Autor: M. R. ILIĆ - D. PETROVIĆ

Vesti

26.03.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemija koronavirusa u stvari je generalna proba za biološki rat, tvrdi ruski doktor Leonid Rošalj, predsednik nacionalne medicinske komore te zemlje, čovek u kojeg ogromno poverenje ima i sam Vladimir Putin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ozbiljno upozorenje: Putin i doktor Rošalj

Kako tvrdi ovaj čuveni ekspert, cilj onih koji su među ljude pustili KOVID-19 je da se ispita koliko je svetski zdravstveni sistem spreman za slične izazove. Ta saznanja biće kasnije korišćena u masovnom biološkom ratu koji će biti pokrenut.

- Ova trenutna situacija je faktički proba biološkog rata. Ovde se trenutno radi samo o tome, a ne o nuklearnom ratu ni o terorizmu. Pitanje je koliko je svetski zdravstveni sistem spreman na sve ovo i koliko smo mi spremni za to. Moramo biti dovoljno razumni - izjavio je Rošalj za TV kanal Rusija 24.

MOJ STAV

RepublikaFoto: Printskrin/N1
Jakša Šćekić

Jakša Šćekić spoljnopolitički analitičar:

"Biološki rat nije jer virus nije napravljen u laboratoriji. Centar moći se trenutno seli na istok, Kina savršeno koristi 'respirator diplomatiju'."

KINEZI OPTUŽUJU

On, ipak, nije imenovao ko bi mogao da stoji iza svega, mada je, s obzirom na to da se radi o ruskom stručnjaku, logično pretpostaviti da prstom upire ka zapadnim silama, pre svega Americi.

Ruski doktor ni izdaleka nije jedini koji je izneo teoriju o biološkom ratu. Portparol kineskog ministarstva inostranih poslova Liđijan Žao tražio je od američkih vlasti da priznaju da skrivaju poreklo koronavirusa, tvrdeći da je ta infekcija doneta u Vuhan preko vojske SAD.

Putin: Ovo će potrajati manje od dva-tri meseca

RepublikaFoto: Tanjug/Ap
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je juče da se nada da će se situacija sa koronavirusom poboljšati i ranije nego za dva-tri meseca.

- Pojedine zemlje kažu da će rat, a tako ga zovu, protiv virusa dugo trajati, ali sigurno ćemo izaći iz ove situacije i mnogo ranije - poručio je Putin.

On je tako odgovorio na zapažanje jednog od učesnika sastanka da bi kriza mogla da traje od dva do tri meseca.

- Ova prognoza uopšte ne izgleda loše - rekao je Putin uz osmeh.

Zagovornika ovakvih teza ima i u regionu, pa tako profesor na zagrebačkom ekonomskom fakultetu Ivan Lovrinović tvrdi da je na delu biološki rat koji ima jasne ekonomske ciljeve, a da je sve to pokriveno pandemijom koronavirusa, uz veliku medijsku propagandu.

- Cilj je jasan, staviti izabrane zemlje u karantin, smanjiti proizvodnju i time pokrenuti lanac slabosti, koji vodi u recesiju i nemogućnost plaćanja dugova - tvrdi Lovrinović i dodaje da je u prvom talasu virus napao Kineze, a u drugom Italijane.

Analitičar Zoran Spasić u izjavi za Srpski telegraf slaže se da ovo nalikuje biološkom ratu:

- Ponovo, kao i posle Drugog svetskog rata, imamo promenu ravnoteža snaga na svetskoj političkoj sceni. Najviše je na udaru EU, koja po završetku krize, vrlo je moguće, neće opstati u ovim granicama.

Leonid Rošalj

* rođen 27. aprila 1933. u Livniju, u Uralskoj oblasti

* ugledni pedijatar, stručnjak Svetske zdravstvene organizacije

* predsednik nacionalne medicinske komore Rusije

* čovek u kog Putin ima ogromno poverenje

* član komisije za ljudska prava predsednika Rusije

* ima zvanje profesora, autor je više od 200 naučnih radova i sedam knjiga

* 1988. organizovao specijalne medicinske timove za pomoć deci pogođenoj ratovima i katastrofama

* lekari njegovog tima spasli na hiljade mališana tokom ratnih dejstava u bivšoj Jugoslaviji, Izraelu, Čečeniji...

ISUVIŠE OPASNO

Prema rečima potpukovnika vojne obaveštajne službe u penziji Ljubana Karana, biološki rat kao osnovni oblik ratovanja nikada u istoriji nije vođen jer se na vreme shvatilo da je isuviše opasan. Ipak...

- Verujem da danas postoje mozgovi koji smišljaju i pronalaze nove oblike specijalnog rata. Tako su mogli da se odluče za neku specijalnu operaciju, verujući da će ona da ostane lokalnog značaja, ali da će oslabiti protivnika u mnogim oblastima. Moguće je da je u tu svrhu upotrebljen koronavirus jer su opasnost od njega i najveći stručnjaci u početku potcenjivali - objašnjava Karan.

Neko je, ističe, možda napravio stravično pogrešnu procenu, koja će i njega skupo koštati.

- Ova pandemija je surov dokaz da je zabrana razvoja, proizvodnje i skladištenja biološkog oružja više nego opravdana - zaključuje Karan.

Biološko oružje

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- koristi se za masovno uništenje

- deluje putem patogenih mikroorganizama (bakterija, virusa, toksina ili drugih organizama, koji izazivaju bolesti)

- cilj je ubijanje, onesposobljavanje ili narušavanje borbene sposobnosti ili ekonomije neke zemlje

- proizvodnja i skladištenje biološkog oružja zabranjeni su konvencijom o biološkom oružju, koju je potpisalo više od 100 država

Ovu priču kao i još puno zanimljivih informacija možete pronaći u štampanom izdanju Srpskog telegrafa, kao i na portalu Republika.rs.

Uz štampano izdanje Srpskog telegrafa sutra poklanjamo dodatak Srpski kuvar.

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 27. mart 2020.

PRETPLATITE SE NA SRPSKI TELEGRAF

Beograđani, pretplatite se na Srpski telegraf i ne morate da izlazite iz svojih domova dok traje vanredno stanje zbog epidemije koronavirusa. Vaše omiljene novine dolaziće do vas sa najaktuelnijim informacijama iz zemlje i sveta, plus poklon dodaci sa tematskim sadržajem vezanim za koronu. Ostani kod kuće!

Pretplatite se na "Pretplata" d.o.o. pozivajući brojeve

064/833-44-11, 064/833-44-06, 064/833-44-05, 064/833-44-28, 064/833-44-07

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading