Rat Ivanovića i Kesića za rejting! Veliki sukob na Šolakovoj televiziji

Autor:

Vesti

12.02.2020

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novu sezonu humorističnosatirične emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem" gledaoci će moći da prate na televiziji Nova S, što je dovelo do pravog rata na toj TV, čiji je vlasnik Dragan Šolak. Naime, kako Srpski telegraf saznaje, (ne)očekivanoj konkurenciji nimalo se nije obradovao drugi komičar Ivan Ivanović, koji je u neviđenoj panici da će mu Kesićev dolazak urušiti i onako neveliki rejting.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Zoran Kesić i Ivan Ivanović u klinču

Kako za naš list tvrde sagovornici sa TV Nova S, autor i voditelj emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem" na nož je dočekao dolazak kolege.

- Ivanu se ne dopada što će sada svi da ih upoređuju, kao što su to i ranije činili. A to poređenje nikada nije išlo u njegovu korist, naprotiv. Sada će to pogotovo biti izraženo jer će obojica biti u istoj medijskoj kući s razmakom od samo jednog dana u emitovanju njihovih emisija. Obojica rade slične formate, međutim, Ivanović je svestan Kesićeve popularnosti i zna da će biti klanja oko rejtinga - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

 

Ivan Ivanović

RepublikaFoto: Promo foto
Ivan Ivanović
  • Završio gimnaziju "Sveti Sava" i to, prema rečima njegove profesorke hemije Anšelke, kao slab đak
  • Od dede Radovana, pekara po zanimanju, naučio da pravi đevrek
  • 13 godina radio kao radnik obezbeđenja i, prema sopstvenim rečima, čuvao kamione, a bio je i lični pratilac američkog ambasadora u Beogradu Vilijama Montgomerija
  • Karijeru TV voditelja počeo na Foks televiziji u emisiji "Keš taksi"
  • Popularnost stekao sa emisijom "Veče sa Ivanom Ivanovićem"
  • Dva puta bio zadužen za projekte jutarnjeg programa i oba puta emisije propale zbog malog rejtinga
  • Nije se pokazao ni kao voditelj rijalitija "Survajvor"

Zoran Kesić

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Zoran Kesić
  • Novinarsku karijeru započeo sa 19 godina na Studiju B kao reporter
  • Voditelj kulturnog vodiča "Svetionik", autor nekoliko emisija i dokumentarnih filmova
  • Na televiziji Metropoliten pokreće svoj prvi TV šou "Ozbiljne vesti"
  • 2007. na istoj televiziji radi emisiju "Dezinformator" u saradnji sa Igorom Bugarskim
  • 2008. pokreće emisiju kabaretskog tipa "Fajront republika" na Prvoj televiziji
  • 2013. vraća se na male ekrane na B 92 sa emisijom "24 minuta"
  • Dobitnik je nagrade "Stanislav Staša Marinković" za 2015.

Maltretira saradnike

Kako dalje navodi, Ivanović je toliko uplašen da je svom timu naredio da mu kako znaju i umeju u narednih nekoliko sedmica obezbede najbolje moguće goste.

- Po ceo dan samo razmišlja o poslu, svojim saradnicima ne da mira! Ljudi su pod velikom tenzijom i ne dopada im se što je Ivan toliko opterećen još sada kada je sve na početku. Strahuju kako će tek biti kada prođe nekoliko sedmica i kada budu imali pravu sliku. Njega posebno opterećuje što mu je karijera već dugo na silaznoj putanji i nikako ne može da je okrene u suprotnom pravcu - tvrdi naš izvor.

 

Reakcije

Stanko Crnobrnja, reditelj

Na našem medijskom nebu je gužva i svako ide tamo gde ima najbolje uslove, to je večita bitka za posao. Što se tiče emisija, ja nisam ljubitelj takvih formata, mada moram reći da sam češće gledao Kesića.

On je ponudio gledaocima jednu drugačiju, satiričnu emisiju, kakvih ranije nije bilo kod nas. Čak i u svetu retko gde možete na televizijama da vidite takav format. Sama koncepcija emisije "24 minuta" mi je nekako prijemčivija kao gledaocu. Za razliku od njega, Ivan Ivanović je ponudio dobro poznat tok-šou, kakav postoji na američkim televizijama, suštinski ništa novo u odnosu na ono što smo i ranije mogli da gledamo i što već viđeno toliko puta.

Branko Radun, analitičar

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Branko Radun

Na prvi pogled reklo bi se da su "Veče sa Ivanom Ivanovićem" i "24 minuta" slične emisije, ali se zapravo razlikuju. Ivan je sklon prostačkom rečniku, dok Kesić kao klasičan stendap komičar ipak ima neku granicu kada se obraća gledaocima. S obzirom na vlasničku strukturu Nove S, zna se da će mete u emisijama biti predstavnici vlasti, dok je opozicija zaštićena. Obojica pokušavaju da se predstave kao deo elite, onog dela Srbije koja misli da je bolji od drugih. Međutim, džaba sve zato što Nova S nema ozbiljan domet, a njihov rejting će samo padati. Ne mogu oni da konkurišu televizijama sa ozbiljnim rejtingom i obojica treba toga da budu svesni.

Predrag Sarapa, voditelj

RepublikaFoto: dailymotion.com/printscreen
Predrag Sarapa

Emisija "Veče sa Ivanom Ivanovićem" je od starta promašila koncept. U pitanju je ispolitizovana zabava u kojoj nema ni politike ni zabave. Dok je bio na Prvoj, još je mogao nešto i da očekuje zbog gledanosti same televizije, a sada može da očekuje samo sunovrat rejtinga, posebno što je na kanalu koji niko ne gleda bez obzira na sva guranja od SBB. Njegova emisija je isprazna forma toliko puta viđena tako da ne znam koga više može uopšte da zainteresuje da ga gleda. Ivan kao voditelj je potpuno promašio, niti ima obrazovanje, niti šarm, niti znanje, koje bi mogao da ponudi gledaocima.

To svakako ne zanima direktore ove medijske kuće, pa je tako nedavno direktorka kompanije "Junajted medija" Aleksandra Subotić izjavila da se veoma raduje novom projektu.

- Drago mi je što nam se na Novoj pridružuju Zoran Kesić i njegov tim, koji godinama stvaraju neverovatne emisije.

Našao se u sendviču

Da su dvojica komičara u sasvim različitom raspoloženju, svedoči i činjenica da nam na ista pitanja koja smo obojici poslali Ivanović nije odgovorio, uz objašnjenje da "ne priča za Srpski telegraf", dok se Kesić odazvao i poslao nam sledeći odgovor:

- Pazite, "Veče sa Ivanom Ivanovićem", koje je u petak, i "Utisak nedelje" u nedelju su mi konkurencija. Izgled emisije se neće menjati, dakle na isti način ćemo prilaziti temama, ista motivacija, ista želja pre svega za kritikovanjem negativnih pojava u našem društvu. Ali, ovoga puta na Novoj S ćemo biti bukvalno u sendviču između dve kvalitetne i gledane emisije, što je nama motiv da budemo još bolji - kaže Kesić.

Pljuvao po kolegama, pa ga Jovana spustila

Da popularnost i te kako ume da udari u glavu, Ivanović je pokazao kada su na Prvu televiziju prešli Jovana Joksimović i Srđan Predojević. Ovaj tandem za kratko vreme je podigao rejting jutarnjeg programa Prve TV, što Ivanović nikako nije mogao da im oprosti. Redovno ih je napadao na Tviteru i nazivao debilima. Posebno mu je smetalo što su čak dva puta propali njegovi projekti vezani za jutarnji program, a 2,5 miliona uloženih evra su, kako se ispostavilo, bile bačene pare.

RepublikaFoto: TV Prva/printskrin
Jovana Joksimović

Nakon brojnih Ivanovićevih prozivki na Tviteru odgovorila mu je Jovana Joksimović tako što je na Instagram postavila fotografiju Ivanovićevog parking-mesta ispred Prve televizije koje je obeleženo pločicom sa njegovim imenom.

- Dragi Ivane, sutra ujutru ti uzimam parking-mesto i debil bi shvatio zašto - napisala je Jovana.

Ivan je, kao i svi zaposleni, svoj automobil parkirao na parkingu Prve televizije, gde je imao svoje mesto. Kako je umislio da je velika zvezda, zahtevao da se postavi pločica sa njegovim imenom i prezimenom.

On ističe da će to za njega lično biti izazov.

- Volim da se takmičim. I ranije dok sam se bavio sportom uvek sam voleo da pobedim, tako da ćemo i u ovom slučaju imati konačno sa kim da se takmičimo i nadam se da ćemo biti bolji i gledaniji. To je jednostavno sportski i ljudski želeti. Sve dok je fer-plej to je dobro - rekao je Kesić.

Sve ove informacije, kao i druge ekskluzivne priče pročitajte u štampanom izdanju Srpskog telegrafa, kao i na portalu Republika.rs

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading