Naredio Murta izvršio Kurta: Albanska hobotnica agenata rasprostranjena po Srbiji!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik premijera lažne države Haki Abazi, kao direktor Rokfeler fondacije za Balkan, razgranao i izdašno finansirao kontakte po našoj zemlji

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Izbor Aljbina Kurtija (zagovornik "velikoalbanske" ideje) za premijera lažne države Kosovo naišao je na oduševljenje pojedinih struktura u Srbiji, pre svega delova NVO sektora i opozicije. Ako se malo zagrebe ispod površine, vidi se da ništa od toga nije slučajno jer je Kurtijev zamenik i jedan od najbližih saradnika Albanac s Kosova Haki Abazi, kao direktor Rokfeler fondacije za Balkan, razgranao i izdašno finansirao mnogobrojne kontakte po našoj zemlji.

Za one koji nisu toliko upućeni, reč je o saradniku nevladinih organizacija koje su stajale iza višemesečnih protesta u Beogradu čiji je simbol žuta patka, koji se pridružio pokretu Samoopredeljenje uoči kosovskih izbora.

Kad se sve ovo sagleda, ne čudi divljenje prema Kurtiju u nekim krugovima u Beogradu

BIO GAZDA DO SMRTI

- Na račune organizacije kojom rukovodi Abazi, a čiji je osnivač i gazda do smrti bio zloglasni Dejvid Rokfeler, jedan od kreatora takozvanog novog svetskog poretka, slivaju se ogromne količine novca. Te pare se dalje distribuiraju širom sveta onima koji direktno rade na projektu razbijanja nacionalnih država na Balkanu i rušenju aktuelnih režima koje ne rade onako kako oni zahtevaju. U ovom slučaju, nema nikakve sumnje, cilj je stvaranje "velike Albanije", u čemu je najveća smetnja Srbija - otkrivaju izvori Srpskog telegrafa, a da bi se videlo koliko u svemu ima istine, dovoljno je pogledati biografiju Hakija Abazija.

Abazi posebno blizak s organizatorima protesta sa simbolom žute patke

I onda nije slučajno što su se nizale čestitke Kurtiju iz Beograda. Prvi je čestitao lider PSG Sergej Trifunović, a zatim se se izređali predstavnici raznih NVO, među kojima, naravno, i Sonja Liht, Nataša Kandić...

Svojevremeno su protiv oca Hakija Abazija, Hasana, koji je uhapšen uoči izbora 2012. u Srbiji zbog sumnje da se bavi špijunažom, a potom brzopotezno pušten na urgenciju zapadnih ambasada, protestovale redom sve vodeće svetske organizacije za ljudska prava (Hjuman rajts voč, Amnesti, Sivil rajts defenders), podsetila je novinarka Ljiljana Smajlović u autorskom tekstu za Nedeljnik.

Otac uhapšen zbog špijunaže u Srbiji, pa ekspresno pušten

Otac Hakija Abazija Hasan Abazi iz Uroševca uhapšen je uoči izbora 2012. u Srbiji zbog sumnje da se bavi špijunažom. Ipak, pušten je iz zatvora posle velikih urgencija iz zapadnih ambasada i svetskih i domaćih NVO. Za puštanje njegova porodica položila kauciju od 20.000 evra.

Reč je o čoveku koji je marta 1999. prikupljao podatke vojnog karaktera o pokretima, položajima i opremljenosti vojske i policije i dostavljao ih OVK koja ih je potom prosleđivala NATO.

- Takođe, najmanje 20 spolja finansiranih NVO napisalo je pismo evropskim ustanovama u kojim se žali na postupak srpskih vlasti. Civilni branitelji, Jukom, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Inicijativa za ljudska prava, Građanske inicijative, Sandžački i Vojvođanski odbor za ljudska prava, pa čak i aktivisti Odbora za ljudska prava u Nišu i Negotinu pobunili su se zbog tretmana Hasana Abazija i zatražili da Evropa pritisne Beograd da ga pusti na slobodu - podseća Smajlovićeva.

ZVANIČNO I NEZVANIČNO

Kako su mediji pisali, Rokfelerova fondacija je za specijalne projekte u Srbiji izdvojila milione dolara, a čak je i Aleksandar Vučić sa mesta premijera tokom skupštinske rasprave o izboru nove vlade rekao da je u kampanju oko tzv. afere "Savamala" uloženo najmanje tri miliona evra. Navodno je Haki Abazi bio glavni oficir za vezu i finansije između zapadnih fondacija i šefova protesta u Srbiji.

U njegovoj zvaničnoj biografiji piše, međutim, da se bavio razvojem civilnog sektora na Balkanu, a predstavlja se kao stručnjak za geopolitiku.

Srđan Perišić

PROFESOR MEĐUNARODNIH ODNOSA

RepublikaFoto: printscreen/TV Pink
Srđan Perišić

To je jedna globalistička struja i taj deo srpske opozicije se nada da će upravo oni biti ti kojima će Amerikanci ukazati poverenje da budu na vlasti nakon što smene Vučića. NVO se takođe nada da će uzimati više para za raznorazne projekte i oni svi moraju da se drže zajedno, pa ne čudi što sa oduševljenjem gledaju na Kurtija. Svi oni su međusobno u vezi i čine mrežu transnacionalnih organizacija koje deluju u interesu globalnog kapitala, a cilj im je da iz Evrope istisnu Rusiju

Ljuban Karan POTPUKOVNIK KOS U PENZIJI

RepublikaFoto: youtube.com/TV Pink
Ljban Karan

Političkoj ekipi Aljbina Kurtija i dobro poznatom delu nevladinih organizacija već decenijama gazde su iste. I jedni i drugi potpuno zavise od istih fondova stranih moćnika čije interese u potpunosti zastupaju. Zato Kurtija, osuđenog zločinca, neke grupe i pojedinci usred Beograda predstavljaju kao albanskog Če Gevaru i pozitivnu ličnost

Miroslav Bjegović STRUČNJAK ZA BEZBEDNOST

RepublikaFoto: mc.rs
Miroslav Bjegović

Kurti i Abazi imaju zajednički interes i cilj, a to je ujedinjenje takozvane države Kosovo i Albanije u "veliku Albaniju" i ulazak u NATO. Pojam unutrašnjeg neprijatelja u Srbiji je jasno i vidno izraženiji nego ikada, ugrožava nacionalnu bezbednost Srbije i to bez trunke srama, ljudskosti i odgovornosti pojedinaca prema državi u kojoj žive i čiji su državljani

 

ČINJENICE

Dejvid Rokfeler

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Devjid Rokfeler

- američki bankar, bio jedan od najbogatijih ljudi na svetu, vrednost njegove imovine merila se milijardama dolara

- govorio kako bi hteo da živi čak 200 godina, umro 2017. u 101. godini

- imao čak sedam transplantacija srca

- sin osnivača naftne kompanije "Standard oil"

- sastao se sa više od 200 šefova država u više od 100 zemalja

- jedan od osnivača Bilderberg grupe (1954) i Trilateralne komisije (1973)

- širom sveta osnovao ogranke svoje fondacije kako bi širio uticaj

Haki Abazi

RepublikaFoto: youtube.com/Tribuna Channel
Haki Abazi

- od 2007. direktor Fondacije Rokfeler za zapadni Balkan

- prethodno direktor kancelarije kosovskog Ist Vest menadžment instituta

- član upravnih odbora nekoliko međunarodnih organizacija

- diplomirao informatiku i menadžment, školovao se u Americi

- govori engleski, albanski, srpski, zna i osnove persijskog dijalekta dari

- mediji su objavili njegove slike sa aktivistima opozicione Žute patke u jeku protesta zbog rušenja u Savamali

- posredovao u uplatama velikih svota novca organizacijama civilnog društva u Srbiji, zvanično za razne projekte jačanja demokratije

U štampanom izdanju Srpskog telegrafa između ostalog pročitajte:

Hapšenje voditeljke Slađane Petrušić zbog jezivih pretnji poznazom novinaru Milomiru Mariću: "Majmune jedan, polomiću ti noge".

Kakav lider, takav kadar! Đilasov direktor krao čokoladice.

Narod pobedio Mila: Primena Zakona o slobodi veroispovesti odložena do daljnjeg.

Našim dragim čitaocima uz štampano izdanje Srpskog telegrafa poklanjamo dodatak Enigma, za one koji brinu o svojoj mentalnoj kondiciji.

Sve ove informacije, kao i još puno zanimljivih priča možete pročitati u štampanom izdanju Srpskog telegrafa, kao i na portalu Republika.rs

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 8.februar 2020.godine

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Brka

08.02.2020 12:01

Pojačavamo odbranu zemlje. Treba pojačati i kontraobaveštajnu službu za odbranu od stranih špijuna.