MILO SPREMA KRVOPROLIĆE: Suludi potezi nervoznog lidera

Autor:

Vesti

05.02.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović spreman je da proliva krv širom svoje države pošto je odlučio da ni na koji način ne želi da zaštiti građane koji već nedeljama u litijama štite pravoslavne svetinje od njegovog bezumnog zakona.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Milo Đukanović

Naime, on je ministarstvu unutrašnjih poslova naredio da policija ubuduće ne obezbeđuje ova okupljanja širom Crne Gore, već je svu odgovornost za moguće ekscese prebacio na njihove organizatore, čime pokazuje da je stigao do vrhunca nemoći protiv sveopšte pobune sopstvenog naroda.

- Ceneći okolnosti i aktuelna dešavanja, policija je donela odluku da u narednom periodu neće obezbeđivati litije, a svu odgovornost za eventualne incidente i narušavanje reda i mira na ulicama u gradovima naše države snosiće organizatori - saopštio je crnogorski MUP.

PROVOCIRANJE INCIDENATA

U saopštenju se navodi da u najvećem broju slučajeva ova javna okupljanja nisu prijavljena shodno zakonu, gde je policija, kako se dodaje, pokazala "visok prag tolerancije i skupove tretirala kao spontana javna okupljanja". Međutim, u ovome se krije prava namera Đukanovića da izbegavanjem bilo kakve odgovornosti intenzivno poradi na tome da izazove incidente koji bi eskalirali u sveopšte nasilje na ulicama, a za koje bi krivci isključivo bili oni koji šetaju sa narodom u litijama.

Ovako udara na svoje članove

Da svakog člana DPS koji šeta u litijama čeka nemilost Milove vlasti, potvrđuje slučaj odbornika Predraga Cvijovića, koji je nedavno na fasadu svog hotela "Pljevlja" postavio ogromni bilbord sa ikonom Svetog Save. Samo tri dana kasnije desio se incident na njegovom imanju pošto je komunalna policija upala na parcelu pored puta i srušila bilbord da srpskom trobojkom koji je on tu postavio.

Da se Đukanović očajničkim potezom ne razračunava samo sa onima koji su protiv njega, pokazuje intervju koji je dao RTCG, u kojem je, između ostalog, zapretio članovima svoje partije da svako ko šeta u odbrani srpskih svetinja može da očekuje ispisnicu, a sa tim i sve privilegije koje mu članstvo u DPS pruža.

Partijski autokrata je otvoreno poručio da svako ko poseduje knjižicu DPS, a hoda u litijama protiv Zakona o slobodi veroispovesti, nema šta više da traži u vladajućoj partiji.

Ne seća se susreta sa Amfilohijem

Đukanović je u intervjuu javnom servisu poručio da je Crna Gora starija od SPC, a ne obrnuto, pa ukazao da se ne seća kada se poslednji put sreo sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem. Crnogorski predsednik se nije setio da pomene da je još od osamostaljivanja i raspada zajednice sa Srbijom 2006. u nekoliko navrata pregovarao upravo sa Amfilohijem da se odvoje od SPC, čime bi mitropolit postao prvi patrijarh crnogorske pravoslavne crkve, o čemu je Srpski telegraf pisao u nekoliko brojeva.

- Ne možete biti dve ličnosti u jednoj osobi. Opredelite se, ako želite da zajedno gradimo crnogorsko društvo kao demokratsko i proevropsko, onda se morate izuzeti iz onih delova crkvenih manifestacija na kojima se atakuje na državu Crnu Goru. Ili to znači da ste se predomislili i formalizovaćemo vašu odluku - zapretio je Đukanović svojim partijašima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Andrija Mandić

Jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić ubeđen je da Đukanović želi provokaciju nasilja i haosa na ulicama Crne Gore, da bi potom svu odgovornost svalio na političke protivnike.

Na Cetinju planiran kontraskup

Crnogorska kulturna mreža namerava da naredne sedmice organizuje "patriotski skup" na Cetinju, koji, kako navode organizatori, nije zamišljen kao pandan litijama, ali poziva Crnogorce, Srbe, Bošnjake, Muslimane, Albance, Hrvate i Rome da na njemu učestvuju. Poruka je, kako se ističe, da svi zajedno pošalju poruku ljubavi i patriotizma prema građanskoj i evropskoj Crnoj Gori.

BEZBEDNOSNI RIZIK

- Milo je potpuno izgubio tlo pod nogama, a sa tim i zdrav razum. Nema sumnje da će iskoristiti sva raspoloživa sredstva da među narod koji mirno protestuje protiv bezumlja ubaci svoje ljude koji će namerno izazvati sukobe, a onda se oprati ovom novom odlukom da policija nema veze sa obezbeđivanjem tih skupova. Ranjeni lav spreman je na sve - poručuje Mandić za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: mc.rs
Miroslav Bjegović

Dekan Fakulteta bezbednosti Miroslav Bjegović kaže za naš list da je odluka MUP Crne Gore zabrinjavajuća i bezbednosno veoma riskantna.

Otkazana najduža litija

RepublikaFoto: Tanjug/M. PETROVIĆ

Najavljena najduža litija u istoriji Crne Gore od 120 kilometara, koja je trebalo da se održi ovog petka, otkazana je. Litija koja je trebalo da počne od Crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Bijelom Polju do Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici neće biti održana iz bezbednosnih razloga.

Anketa: 62 odsto Crnogoraca protiv zakona

RepublikaFoto: Facebook/Luka Radonjić

Najnovije istraživanje crnogorske agencije Intelelligent comunications pokazuje da Zakon o slobodi veroispovesti podržava 20 odsto crnogorskih građana, dok je njih 62 odsto protiv ove odluke. Anketa je sprovedena na uzorku od 1.022 građanina iz 11 crnogorskih gradova.

- Aktuelna vlast očigledno želi da skine odgovornost sa sebe za eventualne nemire i eskalaciju sukoba i optuži organizatore za tako nešto, pa čak i Srbiju i njenog predsednika. Moguće je da bi iz tog razloga uvela vanredno stanje kako bi na snagu stupio drugi zakon kojim bi se ograničila sloboda kretanja i dala veća ovlašćenja policiji koja bi vodila potpunoj zabrani protesta - upozorava Bjegović.

Papir iz Srbije ruši presudu

Demokratski front saznaje da je na ime Milivoja Katnića i Specijalnog državnog tužilaštva stigao dokument iz Srbije koji ruši presudu za takozvani državni udar, saopštio je jedan od lidera ovog saveza Milan Knežević. On je istakao da su od patriotskih struktura u tužilaštvu dobili informaciju da je pre nekoliko nedelja stigao zvaničan dokument koji ne samo da obara presudu za državni udar već u potpunosti oslobađa Mihaila Čađenovića, Andriju Mandića i sve srpske državljane, uključujući i njega.

Mališićka brani Đukanovića

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vesna Mališić

Urednica nedeljnika NIN Vesna Mališić stala je u odbranu Đukanovića, zbog čega su je razapeli na društvenim mrežama. Ona je u izjavi za RTS rekla kako se srpske zastave crtaju na mestima koja nisu primerena za to, a onda je, po mišljenju mnogih, imala neprimereno poređenje.

- Srpske zastave se crtaju na garažama, javnim toaletima, na mestima koja su neprimerena za to. Druga stvar, ne znam kako bismo se mi ponašali ovde da neko, na primer, crta šahovnicu u Vojvodini - izjavila je Mališićka i podigla opštu buru na Tviteru.

U štampanom izdanju Srpskog telegrafa između ostalog pročitajte:

Igor Jurić upozorava roditelje na novu opasnost koja preti deci širom Srbije. Pedofil koji je pušten na slobodu je spreman ponovo da napadne.

Saznajte kako ministarka Zorana Mihajlović brani svoje prijatelje koji se nalaze u zatvoru.

Srpska lepotica Katarina Morača najavljuje da će dovesti veliko pojačanje u Crvenu Zvezdu.

Našim čitaocima uz štampano izdanje Srpskog telegrafa poklanjamo dodatak Ruski lekar u kojem možete da saznate vrlo korisne informacije o zdravlju i prirodnim lekovima.

Sve ove informacije kao i još puno zanimljivih priča možete da pročitate u štampanom izdanju Srpskog Telegrafa, kao i na portalu Republika.rs

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 6. februar 2020. godine

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading