VUČIĆ SAM PROTIV SVIH: Predsednik pod rafalnom paljbom političkih protivnika!

Autor:

Vesti

20.12.2019

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na jednoj strani Aleksandar Vučić, na drugoj svi ostali: tajkuni, stranci, regionalni lideri, opozicioni političari, nelojalni koalicioni partneri, kao i stranački saradnici. Iako poslednji rejtinzi stranaka (pogledaj okvir) pokazuju značajnu prednost Srpske napredne stranke i njenog lidera, pitanje je da li će uvezivanjem svih političkih protivnika Vučić uspeti da pobedi.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

- Biće ovo teška borba. Spojili su se oni koji su nespojivi jer ih povezuje samo jedna želja, da sruše Vučića. Zato se izmišljaju afere, njegovi najbliži saradnici se stavljaju na stub srama samo sa jednim ciljem, da se on oslabi - navodi izvor Srpskog telegrafa.

SLABA TAČKA

Prema rečima našeg upućenog sagovornika, poslednjih nedelja kampanja lažnih afera se usmerava na najslabiju Vučićevu tačku.

- Čovek u kojeg predsednik ima bezgranično poverenje je njegov brat Andrej. Kao što vidite, Andreja pokušavaju da uvuku u aferu jer računaju da će to prelomiti situaciju u njegovu korist. Svesrdnu podršku imaju od stranih centara moći, koji zarad svojih interesa ne žele da Srbija ima predsednika sa jakom podrškom naroda. Takva situacija Vučiću je omogućila da vodi samostalnu politiku, da mu uslove ne diktiraju predstavnici nijedne strane ambasade - objašnjava naš izvor.

Vučić: "Kreten" ih rastura na izborima

Predsednik Vučić juče je, odgovarajući na novinarska pitanja, izjavio je narod nije glup da ne shvati o čemu se radi:

- Ispada da tolike genije iz opozicije, kako se predstavljaju, jedan "kreten", kako mene nazivaju, već sedam puta rastura na izborima. A i kada su imali svu vlast i kada nije postojala nijedna televizija i nijedne novine (koja je kritikovala), uvek su pobeđivali tako što su socijalisti prelazili na drugu stranu, pa varali kupovinom na jednoj, pa na drugoj strani, i tako dalje, i sve to protiv nas kretena. Pa kakvi li su tek ovi drugi geniji, kada ih ti kreteni tako lako pobeđuju - zapitao je šef države.

Vučić se posebno osvrnuo na komentar o navodnom sukobu njega i Nebojše Stefanovića.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Neboša Stefanović

- Prvo su pričali kako je sve kriminal, pa onda da baš i nije kriminal, pa su rekli da je to sukob moj i njegov. Postavljao sam pitanje-da li je to kriminal ili je to moj i njegov sukob. Ne samo da ne postoji nikakav sukob nego da samo kažem Stefanoviću da ode i da se skloni, on bi to uradio istog časa - rekao je Vučić.

Dodao je da to ne želi da kaže jer razume da je Stefanović meta zato što je uspeo da uradi nešto što pre njega nije niko.

- Napadaju Stefanovića zato što se bori i ne plaši se da kaže sve onima koji su uništavali i pljačkali zemlju. Šta je bilo sa Jovanjicom? Nadam se da ćemo u narednim danima i nedeljama imati istinu o tome, na tužilaštvu je da da potpunu istinu i da se vidi o kakvim lažovima je reč - poručio je Vučić.

EVO KO TRENUTNO IMA NAJVIŠE PODRŠKE

SNS - 52,9 odsto
SZS - 10,1 odsto
SPS - 9,8 odsto
PSG i SMS 6,5 odsto
SPAS - 4,1 odsto
PUPS - 3,6 odsto
SRS - 3,2 odsto
Pokret Metla 2020 - 2,4 odsto
Ostali uključujući i nacionalne manjine - 7,4 odsto
* Decembarsko istraživanje Faktor plusa

Zanimljivo je, kako priča naš sagovornik, da se baš oko fabrikovane afere vezane za Andreja Vučića uključuju i igrači sa domaće scene.

- Tu vidite da imaju podršku Miroslava Miškovića, jer mediji koje je on finansijski pomogao, a koji su inače naklonjeni Draganu Đilasu, bespoštedno plasiraju laži, izmišljaju afere, optužuju ljude iz Vučićevog najbližeg okruženja. Podrška ne manjka ni od Dragana Šolaka, koji je takođe uz Đilasa. Tu je front opozicionih lidera, gde su, osim Đilasa, Boško Obradović, Sergej Trifunović, Vuk Jeremić... A onda pogledajte ko je reagovao s druge strane. Funkcioneri iz SNS? Koalicioni partneri? Ne, većina njih ćuti, brine o očuvanju svojih pozicija, ličnih interesa i zakulisnih kombinacija - precizira izvor Srpskog telegrafa

Braća po mržnji

U napadima na Srbiju i srpskog predsednika prednjače zemlje iz regiona. One, svaka iz svog interesa, žele slabu Srbiju, te rafalna paljba po Vučiću dolazi iz Hrvatske, Crne Gore, često iz Bosne i Hercegovine i Albanije, ali i prištinskih lidera, bivših vođa OVK.

- Svi oni imaju istu želju, slabu Srbiju, nemoćnu da se zaštiti i odbrani, koja će biti na kolenima i čiji predsednik će im ići na noge i izvinjavati im se. Taj film sa Vučićem neće videti. Zato kolinde, kurtiji, tačiji, haradinaji, izetbegovići i njihova braća po mržnji udaraju nemilice po Vučiću - ističe naš sagovornik.

Udar iz SPC

Pored političara i tajkuna, u frontu protiv Vučića su pojedini predstavnici Srpske pravoslavne crkve.

- Čak se i u crkvenim krugovima radi na tome da se skloni patrijarh Irinej, koji podržava borbu predsednika Vučića za KiM - navodi izvor Srpskog telegrafa.

Podseća da su vladike Amfilohije i Grigorije otvoreno govorile protiv srpskog predsednika i optuživali ga za izdaju.

Goati: Izbori posle izbora

Predsednik Transparentnost Srbija dr Vladimir Goati za Srpski telegraf predviđa "izbore posle izbora".

RepublikaFoto: Tanjug/N. Jovanović

- Ja mislim da će ti izbori, s obzirom na izostanak glavnih opozicionih stranaka, trpeti veliki pritisak. Računajte da na izborima izlazi maksimalno 65 odsto građana, a ako deo opozicije ne izađe na izbore, to je oko 12 do 20 odsto, znači da će verovatno da se smanji brojka na ispod 50 odsto učešća. Zbog tog bojkota očekujem izbore posle izbora jer to će biti pritisak međunarodne zajednice. Zato međunarodna zajednica i sad zagovara izlazak na izbore svih političkih aktera u Srbiji. To je sledeća tačka razdora, koja će dovesti do izbora nakon izbora - smatra Goati.

U sutrašnjem broju Srpskog telegrafa, kao i na portalu Republika pročitajte ekskluzivne vesti kojih nema u drugim medijima.

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 21.12.2019.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Hedona

20.12.2019 22:12

Opozicija cela podržava teroriste,i to je činjenica.

Mrmot

20.12.2019 22:28

Onaj ko radi za interes Srbije je trn u oku mnogima.

Uros

21.12.2019 09:39

Kako se izbori budu priblizavali, udarci na Vucica ce biti jos jaci i beskrupulozniji, ali iza Vucica stoje rad i rezulatati i ne sumnjam u to da ce se on snaci u takvim okolnostima.

Mirica

21.12.2019 18:56

Riba uvek smrdi od glave , ne od repa. Istina uvek izađe na videlo a konačno će svanuti! Aleksandra Obradovića za predsednika, čoveka građenog od istinoljublja i čistog obraza! Dole svi političari, hoćemo normalnog, hrabrog čoveka na čelu, o tome svi pričamo u mom gradu i ja samo prenosim . Dosta nam je lopovluka, laži i odlaska naše dece od ove užasne sudbine Srbije. Ni jedan političar nije čist, dajte poštenog čoveka !!!! Ako i on krene da obmanjuje narod, onda treba da izumremo! Potpis: profesorka, psiholog, majka dece koja nakon studija žele da beže u svet. Srce mi se slama . Zar zbog decenijske užasne politike toliko života da žrtvujemo ? Nikad ni jedan nije valjao, svi se okoristili! Evo Nikolić i bez vlasti neće iz narodne vile. Sramota! Budite nepristrasni i objavite! Hvala!