Evo ko je počasni konzul koji je dobio naš pasoš: Trampov prijatelj postao Srbin

Autor:

Vesti

26.11.2019

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanac Ronald Vejn Barkl (67) dobio je pasoš Republike Srbije samo godinu dana pošto je postao počasni konzul naše zemlje u saveznoj državi Montani.

RepublikaFoto: Ministarstvo spoljnih poslova
Ovako je Ronald Vejn Barkl (sredina) postao konzul prošle godine

Milijarder o kome se do juče nije znalo apsolutno ništa zapravo je odličan prijatelj američkog predsednika Donalda Trampa i njegov poslovni saradnik, a nezvanični je finansijski savetnik teniskog šampiona Novaka Đokovića.

- On je titan američkog i svetskog biznisa, prijatelj je sa Trampovim zetom Džaredom Kušnerom, koji je za Srbe rekao da su žestoki momci - objašnjavaju za Srpski telegraf izvori iz dobro obaveštenih krugova.

Naši sagovornici navode da Barkl ima izuzetne zasluge kod Trampa jer mu je u velikoj meri omogućio pobedu na izborima za šefa Bele kuće.

RepublikaFoto: Ministarstvo spoljnih poslova
Novak Nedić, Ronald Vejn Barkl, Nemanja Stevanović i Goran Đoković

- Barkl je bio jedan od ključnih ljudi za dobijanje tih izbora jer je bio postavljen za pregovarača "North American Free Trading Agreementa", što je jako bilo važno za Trampa, pošto je time napravljena ogromna ušteda u budžetu SAD - preciziraju naši izvori.

MAŠINA ZA KEŠ

Koliko je Barkl bio oduševljen titulom počasnog konzula Srbije, koju je dobio u novembru prošle godine, on nije žalio novca da je proslavi na spektakularan način.

Barkl je izuzetno uticajan i Holivudu, prijatelj mu je i Leonardo Dikaprio

- On je to proslavio u svom ski-rizortu u Jelouston parku, gde obična kuća košta oko 30 miliona dolara. Inače, odrastao je sa Srbima i zato voli našu zemlju i naš narod. Sve firme su mu uspešne i prava je mašina za pravljenje novca - zaključuje izvor.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Inače, Ron Barkl je kum Novakovog strica Gorana Đokovića, kome je bio gost na svadbi u Monaku. U američkim krugovima poznat je kao uticajan čovek u Holivudu, prijatelj je sa oskarovcem Leonardom Dikapriom, a svoje bogatstvo stekao je na pošten način. Naime, on je još kao 13-godišnji dečak počeo da radi u piljari kod svog oca, da bi zatim stvaranje svoje imperije, koja se procenjuje na 1,5 milijardi zelenih novčanica, započeo 1986. osnivanjem investicione firme "Jukaipa".

Počasni konzul za Montanu i Vašington

Ronald Barkl postavljen je krajem prošle godine za počasnog konzula Srbije. Otvaranju konzulata u Bezmanu u Montani (pokriva savezne države Montanu i Vašington) prisustvovali su državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Nemanja Stevanović i generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić.

MOJ STAV

Zoran Milivojević, karijerni diplomata

Takav čovek može da plasira stavove naše zemlje u visokim krugovima koji vode do predsednika SAD, a još je srećnija okolnost ukoliko postoji tako bliska povezanost sa Trampom. Ako predsednik SAD dobije drugi mandat, uloga tog konzula mogla bi da bude mnogo veća

Dejan Miletić, analitičar

Imati takve ljude za svoje predstavnike u međunarodnim okvirima, a posebno u SAD, uvek je značajno. U pitanju je ugledan čovek koji je u stanju da zainteresuje svoje poslovne partnere za Srbiju. Dodela pasoša ovom milijarderu znači da je u prethodnom periodu aktivno radio za srpske interese

Foto: Republika

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Deka

27.11.2019 11:30

Ronalde, Srbine, dobrodošao!