NAJVEĆA HRVATSKA PREVARA: Gospa iz Međugorja isparava iz leševa ubijenih Srba!

Autor:

Vesti

14.11.2019

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lažni kult Bogorodice koja se hrvatskoj deci javlja u brdima Međugorja stvoren je na prolivenoj krvi nedužnih Srba, mučki ubijenih na tom mestu. Takozvana Gospa iz Međugorja, kojoj su Hrvati podigli spomenik koji svetli fluorescentnim sjajem, zapravo emituje svetlost od leševa 3.000 poklanih žena, dece i staraca srpske nacionalnosti.

Gospa od Međugorja

Ovo su utvrdili stručnjaci sa zagrebačkog instituta "Ruđer Bošković", navodeći da pomenuta svetlost može nastati kao produkt hemijskih procesa u mikroorganizmima raspadnutih leševa.

- U prirodi postoje brojne materije koje pod određenim uslovima emituju svetlost. Ovde su u pitanju mikroorganizmi. Ukoliko je njihova koncentracija velika, može doći do relativno jake emisije svetla poput one koja se dogodila 2008. kada je celo jezero u Australiji zasvetlelo - navode eksperti i time objašnjavaju svetlost kojom je Gospa obasjana.

Cela priča je velika farsa

INSCENIRANA FARSA

Čitava prevara oko Bogorodice koja se javlja nad međugorskim brežuljcima konstruisana je 24. juna 1981, kada je šestoro hrvatske dece navodno videlo Devicu Mariju, o čemu su obavestili roditelje, što je bilo dovoljno da se stvori kult.

RepublikaFoto: Printscreen
U OVO VERUJU Gospa im se ukazala na nebu

Od tada pa do danas ovo područje posetilo je više od 30 miliona hodočasnika. Za uspostavljanje lažnog kulta odgovoran je katolički sveštenik Tomislav Vlašić, koji je od tog momenta postao duhovni vođa te dece.

BOKAN: Moguće da se Gospa pojavila, ali kao opomena za stravičan pokolj Srba koji su završili u ustaškim jamama

Međutim, s druge strane brda na kom se Bogorodica navodno ukazala hrvatskim mališanima ustaše su istog dana kada je konstruisan kult, ali 1941. godine, mučile i zverski ubile sedam srpskih monaha iz obližnjeg pravoslavnog manastira Žitomislić. Nešto kasnije Pavelićevi NDH odredi pobili su oko 3.000 Srba i zakopali ih u jame širom Međugorja.

 

 

Ubrzo je postalo jasno da lokacija ukazivanja Majke božje u blizini srpske masovne grobnice nije odabrana slučajno. Naime, odmah po objavljivanju ovog katoličkog "čuda" verski obredi su pretvoreni u propagandu ustaštva tako što se pevaju pesme u čast Ante Pavelića, a na stenama i fasadama osvanuli su ustaški simboli, kao i spiskovi srpskih porodica za likvidaciju.

Poklonila joj se i Kolinda

  • Šestoro dece ispričalo je da je 24. juna 1981. videlo ukazanje Majke božje na brdu Crnica u Međugorju
  • Poruke koje su deca primila od Bogorodice odnose se na svakodnevne molitve i čitanje Biblije, post sredom i petkom, mesečno ispovedanje i sveto pričešće
  • Vatikan je skeptičan prema svedočanstvima o Međugorju, pa ih ni do danas nije priznao
  • Papa Benedikt XVI je jula 2009. raščinio sveštenika Tomislava Vlašića, koji je bio duhovni otac deci koja su navodno videla ukazanje
  • Godišnje ovo mesto poseti oko milion turista, a među viđenijim posetiocima bila je i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović
  • Prema događanjima u Međugorju 1995. snimljen je film "Gospa"

Ispostavilo se da je Međugorje imalo ključnu ulogu oživljavanja hrvatskog ekstremizma iako Vatikan nije dao direktan blagoslov ovom bogorodičinom prikazivanju, osim dopuštenja Hrvatskoj da od toga i dalje pravi turističku atrakciju.

Vatikan nije dao blagoslov, Hrvatskoj dopustili da od toga i dalje pravi turističku atrakciju

ČIST BIZNIS

Da je Gospa iz Međugorja inscenirana farsa za hrvatske vernike, priznao je prošle godine mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić, govoreći da se ona nikada nije ukazala i da je reč o manipulaciji. On je hrabro ustao protiv međugorskih fratara koji godinama prodaju ukazanje verskim turistima koji na ovom mestu ostavljaju milione evra godišnje.

O kultu gospe od Međugorja svoj sud dali su i verski analitičari. Šta kažu poznavaoci vere? Zašto se takva priča potencira i koji je njen krajnji cilj? Koliko sve ima veze sa verom ili se iza toga krije nešto sasvim drugačije? Šta je jasan pokazatelj da nije reč o čudu već o pokušaju obmane? Osim toga, u sutrašnjem izdanju Srpskog telegrafa, kao i na portalu Republika saznajte i sve o pretnjama koje su upućene novinarki Srpskog telegrafa, nove detalje o ubistvu Draže Mihajlović i zašto su Hrvati u panici...

Foto: Republika

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading