"Nikada ne bih rekla da će se ubiti jedna tako jaka i karakterna žena": Komšije novinarke Dragane Tripić šokirane njenim samoubistvom

Autor:

Vesti

24.10.2019

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznata estradna novinarka Dragana Tripić (58) juče je izvršila samoubistvo u stanu u beogradskom naselju Mirijevo. Telo Tripićeve, koja se obesila, pronašla je njena ćerka Aleksandra S., koja je tada doputovala u Beograd iz Norveške, gde inače živi. Prema navodima iz policije, ali i Dragani bliskih osoba, okončala je život zbog depresije, u koju je upala zbog posla i kredita za stan koji nije mogla da isplati.

RepublikaFoto: youtube.com/Zadruga Official
Dragana Tripić

Ćerka je pronašla

- Njena ćerka je u policiji izjavila da je Dragana bila veoma zabrinuta i depresivna zbog kredita za stan u kojem je živela. Ona, navodno, već duže od decenije ima problem sa kreditom koji je bio u švajcarcima, ali je bila ponosna žena koja nije želela da govori mnogo o svojim problemima. Devojka je bila van sebe od šoka jer je pronašla Draganino beživotno telo - navodi izvor. 

Ekipa Srpskog telegrafa razgovarala je sa Draganinim prijateljima i komšijama koji su potvrdili da je Dragana bila vidno uznemirena proteklih dana, te otkrili da ju je policija tražila na kućnoj adresi kako bi joj uručila izvršenje da se iseli iz stana zbog neizmirenih dugovanja.

Efektiva: Banka joj je smanjila dug

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Dejan Gavrilović

Dejan Gavrilović, prvi čovek udruženja Efektiva, koje se najviše bavi zaštitom bankarskih klijenata, za Srpski telegraf kaže da je Dragana imala kredit u švajcarcima u Adiko banci.

- Mi smo nekoliko puta s njom išli u banku kako bi pokušala da reši probleme u otplati kredita. Ona je, kao i većina ostalih građana zaduženih u švajcarskim francima, prihvatila uslove leks specijalisa, koji je donela država, i po tom osnovu joj je dug umanjen, kao i ostalima, 38 odsto. Banka je ispala korektna i dodatno joj otpisala 50 odsto. Ona nam je čak u jednom trenutku rekla: "Dobro je, spasla sam se" - navodi Gavrilović.

Kako objašnjava naš sagovornik, Dragana je isplanirala da proda svoj stan u Mirijevu, za koji je i uzela kredit. Od dobijenog novca mogla je da otplati ceo dug banci i ostalo bi joj para da kupi neki manji stan.

- Šta je dalje pošlo po zlu i zašto svoj plan nije realizovala, zaista ne znam jer više s njom nismo bili u kontaktu - kaže Gavrilović.

RepublikaFoto: ST/V. JANKOVIĆ

- Dragana je dolazila kod mene na kafu. Upoznala sam joj i ćerku. Pričala mi je da ima porodične, ostavinske, ne znam kako se to zove, probleme te vrste... Uvek se javljala, uvek me poljubila... Jako mi je teško. Bila je jedna od najboljih ljudi koje sam upoznala, najiskrenija. Videla sam jutros na kameri oko pola osam da je došla ekipa zdravstvenih radnika i policije... Nisam smela da izađem. Mislila sam da joj je pozlilo, a nikada da je digla ruku na sebe. Komšije su pričale da ju je policija tražila noću. Pre dva, tri dana je isto bila policija. Tog dana sam je videla, bila je zabrinuta i utučena. Na televiziji je bila oštra i bezobrazna, ali sa nama komšijama je bila predivna i sve najbolje mogu samo da kažem za nju. Bila mi je kao dete - priča za Srpski telegraf komšinica iz zgrade koja je molila da je ne fotografišemo i ne imenujemo i dodaje:

- Čula sam da je imala probleme zbog dugovanja banci... Čula sam od čoveka iz zgrade, poverila mu se. Nismo znali da se bori sa nečim tako teškim.

Druga komšinica pak tvrdi da ništa nije slutilo da će Dragana dići ruku na sebe.

Komšiluk u šoku

- Pre sedam dana sam je videla sa cvećem u rukama, bila je nasmejana. Nikada ne bih rekla da će se ubiti jedna tako jaka i karakterna žena... Tuga! Pričaju da ju je ćerka pronašla mrtvu, ali nisam videla ni policiju ni lekare. Pričamo između sebe i ne verujemo - otkriva nam starija gospođa iz zgrade pored Draganine.

Još jedan Tripićkin sused rekao je da je upoznat s tim da ju je dotukla situacija sa kreditom.

RepublikaFoto: Republika
Zgrada u kojoj je živela

- Ona je žrtva kredita. Nastradala je zbog prokletog duga. Niko ne zaslužuje da ga pare odvedu u grob. Sirota Dragana - u prolazu je prokomentarisao jedan od vidno potresenih stanara za Srpski telegraf.

Dragana Tripić rođena je 16. 5. 1961. godine, a karijeru je gradila u brojnim medijskim kućama u Srbiji. Popularnost je stekla gostujući u različitim zabavnim emisijama i šou-programima, a publika je godinama imala priliku da je gleda kao člana novinarskog žirija u takmičenju "Zvezde Granda". Godine 2011. oprobala se kao učesnica rijaliti šou-programa "Dvor", koji se emitovao na TV Pinku. Bez dlake na jeziku komentarisala je javne ličnosti sa domaće javne scene, a gledaoci su voleli da je gledaju u emisijama kao što su "Paparaco lov", "Zadruga - narod pita" i mnogim drugim.

- Mislim da sam jedan od novinara koja ima najviše ekskluziva i nemam tužbi - rekla je Dragana jednom prilikom.

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 25.10

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading