Otkrivamo: Makron razrešava najveću tajnu srpske istorije

Autor:

Vesti

14.10.2019

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska i njen predsednik Emanuel Makron pomoći će da se rasvetli jedna od najvećih tajni srpske, ali i evropske istorije u 20. veku. Jugoslovenski kralj Aleksandar ubijen je u Marselju 9. oktobra pre tačno 85 godina, međutim, istina o atentatu do dan-danas nije do kraja (a neki kažu čak ni u naznakama) razotkrivena. Teorije su razne, a istina je, bar tako misle istoričari i političari, zakopana duboko unutar tajnih arhiva francuske države.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ/wikimedia.org
Foto: Ilustracija

Prema pouzdanim saznanjima Srpskog telegrafa iz izvora bliskih Vladi Srbije, naša zemlja je od Francuske zatražila da posle osam i po decenija otvori tajne arhive i dostavi nama i evropskoj javnosti na uvid sva dokumenta o likvidaciji srpskog kralja. Ta saznanja naš list je potvrdio i u diplomatskim krugovima, u kojima ne postoji ni trunka sumnje da će na zahtev Srbije biti pozitivno odgovoreno.

- Mislim da je ta stvar načelno dogovorena još prilikom Makronove posete Beogradu. Ubistvo kralja Aleksandra, naime, za Francuze više nije od nekog posebnog značaja, čak ni ako bi se ustanovilo da su pojedine njihove strukture učestvovale u atentatu, odnosno obezbedile logističku podršku. Predsednik Makron ne krije da je oduševljen Srbijom i Srbima i zato ne čudi što je odmah pristao da i po ovom pitanju izađe u susret zahtevu Beograda - otkriva Srpskom telegrafu jedan zapadni diplomata u Beogradu.

Kome se Kralj Aleksandar poverio da sluti svoju smrt?

Ko je sve umešan u njegovo ubistvo?

Saradnik kog svetski poznatog šefa mafije je javio da se sprema atentat na kralja?

Zašto je kralj ubijen i šta se time htelo postići?

Na sva ova pitanja pronađite odgovore u štampanom izdanju Srpskog telegrafa.

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 15. oktobar 2019. godine

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading