Državna sekretarka Ivković na sastanku sa indijskim ambasadorom: Indija i Srbija zajedno rade na očuvanju međunarodnog prava

Autor:

Vesti

02.07.2019

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Indije Subratom Batačardžijem o argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za prijem u članstvo u Interpolu.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Biljana Popović Ivković

Popović Ivković se zahvalila Vladi Indije na poštovanju principijalnog stava o nepriznavanju Kosova.

Ona je istakla da su međunarodno pravo i pravda argumenti kojima se Srbija bori protiv prijema takozvanog Kosova u članstvo najveće međunarodne policijske organizacije.

Kako je državni sekretar naglasila, prijem takozvanog Kosova bio bi presedan i imao bi nesagledive posledice, između ostalog, i po same države članice Interpola.

Ambasador Indije Batačardži istakao je da su dugogodišnje bilateralne veze između Indije i Srbije stvorile i zajedničke interese u borbi za očuvanje međunarodnog prava i da u potpunosti razume stavove Vlade Republike Srbije povodom južne srpske pokrajine, o čemu će obavestiti i Vladu Indije. 

Popović Ivković i Batačardži razgovarali su i o unapređenju policijske saradnje dveju zemalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading